Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak já spis doufam že se cena nemovitosti zvysila, kdyz jsme dali celej byt do kupy a komplet ho zrekonstruovali…
@Hadí ocásek Výše poplatku za předčasné splacení v době fixace
(procento z předčasně splácené částky)
BANKA VÝŠE POPLATKU
Axa Bank 5 % Česká spořitelna Individuální řešení, max. 10 % ČSOB 5 % za každý započatý rok před koncem platnosti úrokové sazby, max. 25 % z výše mimořádné splátky
Equa bank 10 %
Fio banka 2 % za každý započatý rok před koncem platnosti úrokové sazby
GE Money Bank 5 % za každý započatý rok před koncem platnosti úrokové sazby
Hypoteční banka 5 % za každý započatý rok před koncem platnosti úrokové sazby, max. 25 % z výše mimořádné splátky
Komerční banka Individuální řešení dle smluvních podmínek
LBBW Bank 5 %
mBank 0 Kč do výše 20 % nesplacené jistiny, 3 % z objemu mimořádné splátky překračující 20 % nesplacené jistiny
Oberbank?
Poštovní spořitelna 5 % za každý započatý rok před koncem platnosti úrokové sazby, max. 25 % z výše mimořádné splátky
Raiffeisenbank 10 %
UniCredit Bank 5 % za každý započatý rok před koncem platnosti úrokové sazby
Volksbank 0,35 % za každý předčasně splacený měsíc zbývající do konce fixace úrokové sazby
snad se v tom vyznáš.. zrovna včera jsem to četla totiž..
@Supermanka
aaa, děkuji… těch 5 procent se počítá z čeho? z celkové částky? ono asi stejně nejlepší bude počkat do doby, kdy se bude měnit ta úroková sazba… Ještě tři a půl roku… to jde ![]()
Otviram tuhle diskuzi, protoze nejspis budeme resit prepis hypoteky na nekoho jineho jestli to pujde. Nevite jestli to jde u Hypotecni banky? Jaky vek max.muze mit ta osoba? duchodce to asi byt nemuze
diky
@TalinkaR píše:
Otviram tuhle diskuzi, protoze nejspis budeme resit prepis hypoteky na nekoho jineho jestli to pujde. Nevite jestli to jde u Hypotecni banky? Jaky vek max.muze mit ta osoba? duchodce to asi byt nemuzediky
kolik mu je???
@monatkaa Je mu 70
Nebo by pripadal jeste v uvahu druhy bracha, ten ma 50 a nejakou mensi pujcku myslim. Jinak se to asi da na nekoho prepsat, ale musi banka odsouhlasit, ze je schopny splacet. Jedna se o pujcku 500tis./10let
Ahoj všem, chtěla jsem se zeptat, máme možnost převzít hypotéku ale je tu problém a to ten že nám normální hypotéku nikdo nedá protože přítel dělá na černo, má vysoký příjem ale beze smlouvy, jeho šéf by mu dal razítko jako že dělá na smlouvu ale myslíte že si to banka ověřuje? já jsem na rodičáku tudíž beru 3800 a přítel má 17 000,myslíte že by to nějak šlo obejít nebo něco nějaké kličky, škvírky aby nám to dali, máme v plánu s tím jít i za právníkem ale chtěla jsem se zeptat nejdřív tady na nějaké rady, moc tomu všemu ohledně hypoték nerozumím. děkuji
Když mu zaměstnavatel dá potvrzení o příjmu, banka zavolá zaměstnavateli- ten to snad potvrdí, ne?
Po nás chtěli výplatní pásky několik měsíců zpět.
Problém může mít zaměstnavatel, neodvádí povinné odvody za zaměstnance. Zřejmě netouží po tom, aby se to dozvěděl FÚ. Bude sám proti sobě, pokud potvrzení vydá.
Mohou si to ověřovat a nemusí, to ti nikdo předem neřekne. Každopádně je to podvod.
Banka v každém případě bude chtít potvrzení o příjmu, některá navíc i výplatnice, tuším Hypoteční banka je chce vždy. Výjimečně můžou chtít i pracovní smlovu. Pokud budou zaměstnavateli volat tak je bude zajímat hlavně jestli tam manžel pracuje, popř. jestli má smlouvu na dobu neurčitou. Určitě to nebudou řešit někde přes finančák jestli zaměstnavatel za toho zaměstnance daně odvádí. Obejděte si banky, poptejte se na podmínky a uvidíte. Rovnou vám v té bance řeknou co budou chtít doložit, když u nich nemáte účet.
Každopádně přítel to má pěkně na prd, pokud je nemocný, nebo na důchod, že má příjem takto neoficiálně. Ale chápu, že práce je potřeba a když to jinak nejde nezbývá lidem než být rádi aspoň za takovouhle možnost práce.
@a1j2a3 děkuji za odpověď no neni to nic moc ale jeho zaměstnavatel je jeho dobrý známý, s ním je to o domluvě, ovšem další věc, peníze dostává na ruku bez jakýchkoliv papírů nebo potvrzení. A ještě další věc, přítel je na pracáku, myslíte že pracák ověřují?
@Anonymní píše:
@a1j2a3 děkuji za odpověď no neni to nic moc ale jeho zaměstnavatel je jeho dobrý známý, s ním je to o domluvě, ovšem další věc, peníze dostává na ruku bez jakýchkoliv papírů nebo potvrzení. A ještě další věc, přítel je na pracáku, myslíte že pracák ověřují?
pokud mu vyplní potvrzení o příjmu, že tam pracuje nebudou mít důvod ověřovat pracák, ale upřímně v této situaci bych se bála do toho jít, něco jiného je kdyby dělal třeba za přiznané minimum a bral víc, ale toto bych radši neriskovala
Kdyby se na to přišlo, bude se to brát jako úvěrový podvod a pak mu pěkných pár let nikdo nepučí. Hlavně svět je malej, nikdy nevíte kdy ta bankovní úřednice zná někoho kdo zná vašeho přítele, nebo ho někdo na tom pracáku uvidí…je to fakt moc velkej risk
@Anonymní píše:
Proč by banka ověřovala pracák, když jí doložíte příjem ze zaměstnání. Dopoštíte se podvodného jednání vůči bance i vůči ÚP. Hodně štěstí.
No víte co teprve o tom uvažujeme měla jsem jen pár dotazů jestli by to šlo, a když vidím že ne, v tom případě mám ještě jeden dotaz, může si vzít hypotéku někdo, kdo už jednu na sebe má ( můj táta s přítelkyní) vzala si jí jeho přítelkyně než se za něj provdala ale ted jsou manželé