Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
No víte co teprve o tom uvažujeme měla jsem jen pár dotazů jestli by to šlo, a když vidím že ne, v tom případě mám ještě jeden dotaz, může si vzít hypotéku někdo, kdo už jednu na sebe má ( můj táta s přítelkyní) vzala si jí jeho přítelkyně než se za něj provdala ale ted jsou manželé
Hypoték můžeš mít kolik chceš, když na ně máš příjmy…
Může si ji vzít, ona tu hypotéku nabyla před manželstvím, jen se musí vejít oba s příjmem do té druhé. A samozřejmě by měli být i zapsaní jako majitelé té nemovitosti nebo bytu a ručit jí
Ručit můžou nemovitostí i když nebudou její vlastníky, samozřejmě za předpokladu, že k tomu majitel nemovitosti dá souhlas.
@Douby píše:
Ručit můžou nemovitostí i když nebudou její vlastníky, samozřejmě za předpokladu, že k tomu majitel nemovitosti dá souhlas.
Můžete mi toto vysvětlit? Hypoteční smlouva bude sepsána s majiteli nemovitosti (někdo z příbuzných) na základě kupní smlouvy. Na kastastru bude uveden majitel nemovitosti (příbuzní), zástavní právo smluvní dané banky.
@blecha72 Nepochopila jsem dotaz. Žádost o hypotéku a hypotéku budou mít rodiče, protože na to mají příjmy, nemovitost můžou normálně vlastnit mladí, dají prostě souhlas aby se bance zastavila oproti té hypotéce…
@Douby píše:
@blecha72 Nepochopila jsem dotaz. Žádost o hypotéku a hypotéku budou mít rodiče, protože na to mají příjmy, nemovitost můžou normálně vlastnit mladí, dají prostě souhlas aby se bance zastavila oproti té hypotéce…
Takže hypoteční úvěr uzavřou rodiče, jako vlastníci na KÚ budou uvedeni mladí?
No já si myslím, že to jde. Ručit přece můžeš jakoukoliv nemovitostí, když k tomu je souhlas…
@Douby píše:
No já si myslím, že to jde. Ručit přece můžeš jakoukoliv nemovitostí, když k tomu je souhlas…
Tak teoreticky to samozřejmě jde, ale je otázkou, zda s tím bude souhlasit banka, protože je to pro ni rizikovější…
@j.a.n.i1 Proč myslíš? Co je rizikovější na tom, že jim budou platit bonitnější klienti? Zástavu na baráku budou mít tak jako tak…
@Douby Protože ten barák není jejich, tudíž ta motivace platit není tak velká… a banka chce aby někdo platil, nemá zájem řešit prodej baráku.