Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maja1984 píše:
Zeman válcuje možná arogancí, argumenty určitě ne
Právě že ho válcuje argumentací… Asi si sedíš na uších ![]()
Tak já nevím, ale když jsem sledovala pár pořadů před touto debatou, tak tam od několika erudovaných lidí zaznělo, že pan Zeman si pravidelně přikrášluje pravdu k obrazu svému a je schopen argumentovat i ne opravdu pravdivými argumenty, aby podložil svůj názor. Navíc se nebrání sprostému nadávání a urážení.
Takže z mého pohledu je jasné, že člověk, který běžně diskutuje na slušné úrovni, bez osobního napadání a urážení, proti takovému člověku nemá šanci. Debaty nesleduji a ani neřeším, protože pan Zeman už dost předváděl, že se neumí chovat a měl by dostat šanci někdo jiný. Debatu jsem zapla na chvilku a forma estrády vyloženě napomáhá úspěchu Zemana, který jako nevychovanec vše využije. Pan Drahoš v takovém prostředí nemá moc šancí, není zvyklý… Kdo z nás by byl. Ale to neznamená, že nebude dobrý prezident. Nemyslím si, že pokud se sejdou prezidenti, tak se na setkání uráží a útočí na sebe…
@tali98 píše:
@Vyhaslá sopka Presne, pripada mi jak skolacek u zkousky.
Přesně. To si jako kandidát na prezidenta fakt nemůže dovolit.
Tohle nesleduji. Videla jsem Drahose mluvit jinde a na tu funkci proste nema. Neumi mluvit, nema prehled. Je to nastrcena figurka.
@Sashie píše:
Tak já nevím, ale když jsem sledovala pár pořadů před touto debatou, tak tam od několika erudovaných lidí zaznělo, že pan Zeman si pravidelně přikrášluje pravdu k obrazu svému a je schopen argumentovat i ne opravdu pravdivými argumenty, aby podložil svůj názor. Navíc se nebrání sprostému nadávání a urážení.
Takže z mého pohledu je jasné, že člověk, který běžně diskutuje na slušné úrovni, bez osobního napadání a urážení, proti takovému člověku nemá šanci. Debaty nesleduji a ani neřeším, protože pan Zeman už dost předváděl, že se neumí chovat a měl by dostat šanci někdo jiný. Debatu jsem zapla na chvilku a forma estrády vyloženě napomáhá úspěchu Zemana, který jako nevychovanec vše využije. Pan Drahoš v takovém prostředí nemá moc šancí, není zvyklý… Kdo z nás by byl. Ale to neznamená, že nebude dobrý prezident. Nemyslím si, že pokud se sejdou prezidenti, tak se na setkání uráží a útočí na sebe…
Je škoda, že jsi se nedívala na celé, zněly tam dost jasné věci. Například to, že Drahoš striktně odmítá zdanění církevních restitucí - to je pro mě zásadní věc. To, že se neumí vyjadřovat, je věc druhá. To bych už mohla prezidenta dělat i já
No a hřebíček do pomyslné rakve - má rád Kalouska a považuje ho za politika, kterému je třeba věřit. OMG.
To, že oba chtějí zmírnit protikuřácký zákon, je mi proti srsti - jsem za jeho současné znění velmi ráda. Je paráda přijít z posezení s přáteli a nemuset větrat či vyprat oblečení…
Zeman nevypadá moc dobře, ale volit prezidenta podle toho, jak bude vypadat na poštovní známce, je fakt úlet ![]()
Volim pana Zemana, ale uroven dnesni debaty me nesmirne zklamala ![]()
@Sashie Já jsem tedy debatu sledovala celou a to velmi pozorně. Drahoš mě strašně zklamal. Dělalo mu problém mluvit smysluplně, pletl si klad a zápor, zaplétal se do svých souvětí, dělal faktické chyby. Zeman byl asertivní, ale slušný, argumentoval tvrdě. Bohužel, pan profesor to projel…
@Vyhaslá sopka Souhlasim, jestli chteji lide volit prezidenta podle vzhledu, tak to svedci o jejich povrchnosti.
@Sashie píše:
Souhlasím. Čekala jsem to. Není jednoduché diskutovat s charismatickým sebevědomým manipulátorem, ale představte si na místě Drahoše třeba V. Havla. Taky by si těžko poradil. Strašná estráda! Bohužel prošel do druhého kola zrovna Drahoš, ale asi mu to hodím, jen aby ten Zeman si dál nedělal z celého národa blázny, pravda nebo lež, hlavně že účel světí prostředky - vždyť on se nám všem směje do obličeje!
Mě hrozně zklamalo jak ta diskuze byla pojata. Já se styděla…hned v úvodu. Proč publikum proboha. Bučící? Jako vážně? Kde to jsme? Volí se prezident nebo hradní šašek. Trapas
@Adrasteia píše:
Myslím, že po téhle debatě mám konečně úplně jasno. Pan profesor to projíždí na celé čáře. Neumí se dobře vyjadřovat a plácá naprosto neuvěřitelně, je neinformovaný, neví základní věci.Je dobrý ve svém oboru, možná je i dobrý člověk, ale na tuhle funkci prostě nemá. Ze Zemana nejsem odvařená, ale co už. Chtěla jsem to hodit Drahošovi, pokud ty debaty úplně neprojede, ale bohužel… Uvidíme ještě ve čtrtek. Ale to bude možná ještě horší, protože už teď je orosenej a kouká jak vyjujanej zajíček. Ach jo…
Jelikoz je hlavni funkci prezidenta reprezentovat nasi zemi tak bych tam fakt rada nekoho kdo se nechova jako buran.
Zeman je hnusne narcisticke ozrale hovado.
Je to hrozný, jako Česko má talent. Debaty ano, ale bez diváků, co to je proboha za nápad
. Těším se až bude kandidovat nějaká silná a chytrá žena, tohle poměřování ega je odrazující.
Volím Drahoše, přijde mi to jako perspektivnější volba. Zemanovi nemůžu odpustit to zlehčování Babišovic kauz a ty jeho kumpány. ![]()
V debatě nešlo o publikum.
Voliči měli poslouchat názory Drahoše a Zemana.
A po dnešní debatě může Drahoše volit jen slaboduchý jedinec nebo mládež naočkovaná svými slaboduchými rodiči. Což byli vidět i v publiku. Drahoš nemá páru naprosto o ničem, ty rozumy, které z něj padaly, řeší lépe kdejaký Pepa v hospodě u piva. Byl to totální průser. Zeman má neskutečný přehled, ať se z něj voliči Drahoše snaží dělat dědu s Alzheimerem horem dolem.