Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Loki01 píše:
Jakoze ma strilet jen po nekom?
Ano. Má se střílet legálně získanou zbraní za dodržení všech zákonných podmínek po tom, kdo ohrožuje můj život, případně životy dalších osob.
V Americe pokud vím to zas nevypadá tak, že by po sobě vzájemně běžně stříleli na pozdrav sousedé - a Zemanův argument Bataclanem byl naprosto na místě.
V té koncertní síni byli samí neozbrojení lidé.
V Izraeli by skóre teroristé: civilisté ve stejné situaci vypadalo naprosto jinak.
@sirikit píše:
Ano. Má se střílet legálně získanou zbraní za dodržení všech zákonných podmínek po tom, kdo ohrožuje můj život, případně životy dalších osob.
V Americe pokud vím to zas nevypadá tak, že by po sobě vzájemně běžně stříleli na pozdrav sousedé - a Zemanův argument Bataclanem byl naprosto na místě.
V Izraeli by skóre teroristé: civilisté ve stejné situaci vypadalo naprosto jinak.
No to me zarazilo s tim. bataclanem…prvni, co me napadlo, jestli by ti teroriste prave nemeli tolik zbrani, ze by to byl masakr jeste vetsi..
@ospalámyš píše:
Já myslim, že Zemana by možná zničil Topol, ten je velmi dobrý rétor.
Každopádně Drahoš to zvládl relativně dobře na to, že nemá zkušenosti s vystupováním před diváky a v přímém přenosu.
U téměř sedmdesátiletého profesora a předsedy Akademie věd ČR by člověk nějakou tu zkušenost s vystupováním před publikem očekával.
![]()
@Ajejda píše:
No to me zarazilo s tim. bataclanem…prvni, co me napadlo, jestli by ti teroriste prave nemeli tolik zbrani, ze by to byl masakr jeste vetsi..
Jako - myslíš, že kdyby si teroristé mohli volně nakoupit zbraně v loveckých potřebách, tak by byl masakr větší?
![]()
Jako fór dobrý.
Myslíš, že teroristé si nakupují zbraně v maloobchodě a za předložení platného zbrojního průkazu? ![]()
@ospalámyš píše:
Já myslim, že Zemana by možná zničil Topol, ten je velmi dobrý rétor.
Každopádně Drahoš to zvládl relativně dobře na to, že nemá zkušenosti s vystupováním před diváky a v přímém přenosu.
Myslím, že byl docela dobrý.
@sirikit píše:
U téměř sedmdesátiletého profesora a předsedy Akademie věd ČR by člověk nějakou tu zkušenost s vystupováním před publikem očekával.![]()
prezidentská debata v boxerském ringu před diváky v přímím přenosu je trochu jiná záležitost, než stát třeba před studenty, nebo kolegy.
každej něco očekává, já bych zas čekala, že prezident bude trochu reprezentativní a důstojná figura, tam zas selhává zeman ![]()
@ospalámyš píše: prezidentská debata v boxerském ringu před diváky v přímím přenosu je trochu jiná záležitost, než stát třeba před studenty, nebo kolegy.každej něco očekává, já bych zas čekala, že prezident bude trochu reprezentativní a důstojná figura, tam zas selhává zeman
S tím úplně souhlasím. Ne, že není zvyklý vystupovat před publikem. Není zvyklý na konfrontaci a bojí se říct vlastní názor, má-li vůbec jaký.
Na přímou otázku, co si myslí o církevních restitucích odpověděl shozením otázky: tedy argumentem, na kolikátém místě důležitosti mají občané ČR kauzu církevních restitucí.
Jako - co to je??? Jenom sofistikovanější verze Zemanova "Pane redaktore…
"
Nelíbí se mi otázka? Je to špatná otázka! ![]()
@sirikit píše:
Ty si jako opravdu myslis, ze kdyby mel nekdo v Bataclanu zbran, ze by to vypadalo jinak? Ten rev, zmatek, tma a automaticke zbrane? Ty si jako myslis, ze by je nekdo v tomhle zastrelil?
Tohle je argument cloveka, ktery nejenom ze v podobne situaci nikdy nebyl, ale nedokaze si to ani predstavit. A to ani vzdalene. Takze absolutne ne argument na miste.
Re Amerika. Tady mas pekne linky: http://www.bbc.co.uk/…ada-34996604
http://www.telegraph.co.uk/…nce-america/
Taky prikladam graph kolik lidi zemrelo v USA jako obet terorismu a kolik diky zbranim.
Amerika je tim docela znama.
Je pravda ze v Izraeli by se to mozna nestalo, ale ja do Izraele sem tam pracovne litam a muzu ti rict, ze takhle bych ja zit nechtela. Kazdopadne tam maji problemy, ktere se s nasimi (a s celou Evropou a Amerikou) srovnavat nedaji.
@sirikit píše:
Jako - myslíš, že kdyby si teroristé mohli volně nakoupit zbraně v loveckých potřebách, tak by byl masakr větší?![]()
Jako fór dobrý.Myslíš, že teroristé si nakupují zbraně v maloobchodě a za předložení platného zbrojního průkazu?
Nekteri ano, nekteri ne.
@sirikit píše:
S tím úplně souhlasím. Ne, že není zvyklý vystupovat před publikem. Není zvyklý na konfrontaci a bojí se říct vlastní názor, má-li vůbec jaký.
Na přímou otázku, co si myslí o církevních restitucích odpověděl shozením otázky: tedy argumentem, na kolikátém místě důležitosti mají občané ČR kauzu církevních restitucí.
Jako - co to je??? Jenom sofistikovanější verze Zemanova "Pane redaktore…"
Nelíbí se mi otázka? Je to špatná otázka!
Samozrejme, ze ma zkusenost a je zvykly vystupovat. V Akademii musi.
Me prave to jeho pripomenuti, ze na cirkevni restituce (ktere ma Zeman pekne nasprtane) lidi kaslou prislo pekne. Neni to ani v top 20, cili proc o tom momentalne diskutovat. Je to uplne zbytecne.
Nebo tebe ty restituce pali?
@Kelsey píše:
Zesmesnuje ho i na cestach po krajich, pan profesor slusny.
Mi vadi, ze neumi rict svuj nazor, coz dnes dokazal. Ze bez poradcu, kteri mu daji texty na uceni, tak je maly, vyklepany, koktavy chlapec. Prezident musi umet argumentovat. Tenhle neni dobra volba.
Nastesti hodne lidi videlo. Davala jsem do nej nadej, ale na prezidenta se nehodi. Povidanim o BIS se pohrbil uplne, sam sebe znemoznil. Nevedel, ktera packa celou debatu.
Uvidime dalsi debatu, jak dukladne ho pripravi.
jj, taky jsem si všimla, že si Drahoš bere Z. do úst i zcela mimo Zemanovu přítomnost. A to nepovažuju ani za slušnost, ani za kultivovanost, což jsou přívlastky, kterými bývá D. častován ![]()
Též jsem zvědavá, co předvede panáček (tuším) na četce. Tam mu Zárubová (Vitovská) zřejmě bude napomáhat, co jí síly stačí
Uvidíme ![]()
@Loki01 píše:
Ty si jako opravdu myslis, ze kdyby mel nekdo v Bataclanu zbran, ze by to vypadalo jinak? Ten rev, zmatek, tma a automaticke zbrane? Ty si jako myslis, ze by je nekdo v tomhle zastrelil?
Tohle je argument cloveka, ktery nejenom ze v podobne situaci nikdy nebyl, ale nedokaze si to ani predstavit. A to ani vzdalene. Takze absolutne ne argument na miste.Re Amerika. Tady mas pekne linky: http://www.bbc.co.uk/…ada-34996604
http://www.telegraph.co.uk/…nce-america/Taky prikladam graph kolik lidi zemrelo v USA jako obet terorismu a kolik diky zbranim.
Je pravda ze v Izraeli by se to mozna nestalo, ale ja do Izraele sem tam pracovne litam a muzu ti rict, ze takhle bych ja zit nechtela. Kazdopadne tam maji problemy, ktere se s nasimi (a s celou Evropou a Amerikou) srovnavat nedaji.
Amerika je tim docela znama.
V tomhle souhlasím z velké míry.
Argument Bataclanu - opravdu jsem v podobné situaci nikdy nebyla a když dobrej Pánbíček dá, doufám nebudu.
![]()
Ten argument není můj a ani zdaleka jsem ho neslyšela poprvé dnes večer od Zemana. Pokud by v tom narvaném sále došlo k útoku, mrtvých bude rozhodně spousta i v případě, že by tam byli ozbrojení lidé, ochotní se bránit.
Ale situace bude alespoň do jisté míry vyrovnaná. Ne bez vyjímky bezbranné oběti vs. zlo.
A pokud vím, u nás v kauze zbraně nejde o právo každého občana na držení zbraně, podobně jako v Americe. Jedná se o zásadní ztížení vůbec jakéhokoli přístupu běžného člověka ke zbraním, včetně historických replik.
Což už je opravdu hrocené do opačného extrému, než v jakém jedou v Améru.
@Anonymní píše:@pe-terka píše:. Btw. proč jsi anonymní?![]()
Hele-protoze sem obcas poslu nejaky osobni denicek a necitim se na to byt spojovana s taborem „slavistu nebo spartanu“. Uz bych potom asi zadny nemohla poslat - takovy „pocit“
ok. Vidíš, já si tady politicky zaburácím, ale zas neposílám deníčky.
Na to nemám „koule“
![]()