Prezidentská debata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
568
24.1.18 01:48
@pe-terka píše:
fakt si myslíš, že Drahoš reprezentuje? Na patřičné úrovni? To už tam můžou nastrčit panáka z vitríny, vyjde to na stejno.

no právě, už jsem tu kdysi psala, je to jako kdyby kandidoval Rozner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
24.1.18 07:01

Chvílemi jsem uvažovala nad tím, jestli to jsou diváci nebo diviaci… obávala jsem se, že si Zeman Drahouše namaže na chleba, ale že až takhle… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
24.1.18 07:36

Z FB: vite co je opakem “SO HARD”?…DRAHOS :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
24.1.18 11:27

Původně jsem chtěla dát hlas Drahošovi právě proto, že má jako prezident reprezentovat a „vypadá líp“, ale po včerejšku už víme, že dáme hlas Zemanovi. Drahoš nás vůbec nepřesvědčil, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
24.1.18 11:34
@Lisabela píše:
Původně jsem chtěla dát hlas Drahošovi právě proto, že má jako prezident reprezentovat a „vypadá líp“, ale po včerejšku už víme, že dáme hlas Zemanovi. Drahoš nás vůbec nepřesvědčil, bohužel.

ano Drahoš vypadá dobře, to je důvod proč ho lidé z mého okolí volí, smutné, že lidé volí podle vzhledu, místo podle toho, jak je daný kandidát schopný. Zeman je nepřekonatelný rétorik, to o něm všichni víme, dokáže mluvit i v angličtině a ruštině bez papíru klidně i hodinu, má všeobecný přehled. Uvedu na příkladu - o zaměstnání se bude ucházet šedý myšák, bez zkušeností, ale slušný a pak člověk, co zkušenosti má, umí mluvit, akorát je ostřejší. Koho vezmeme? Přece člověka, co zkušenosti má a když už se chce živit mluvou, musí umět mluvit. Drahoš opravdu nepřesvědčil, chápu, že pan Zeman byl pro něj těžký kalibr v rétorice, ale když nezvládl Zemana, jak chce zvládat zahraniční půdu? To by bylo zlé, proto dejme sympatie/nesympatie stranou a volme rozumem a ne podle toho, jak člověk vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75782
24.1.18 11:43

@linda755 Skvěle napsáno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.1.18 11:47
@linda755 píše:
Uvedu na příkladu - o zaměstnání se bude ucházet šedý myšák, bez zkušeností, ale slušný a pak člověk, co zkušenosti má, umí mluvit, akorát je ostřejší. Koho vezmeme? Přece člověka, co zkušenosti má a když už se chce živit mluvou, musí umět mluvit.

no, to mi přijde jako takový krátkozraký pohled. nicméně uznávám, že existuje, je to takový klasický problém při hledání práce u čerstvých absolventů (pravda, nízká nezaměstnanost a zároveň nedostatek zaměstnanců momentálně hrají v jejich prospěch) :nevim: můj drahej bejvalej je podnikatel a svého času míval i zaměstnance. obvykle radši vzal člověka bez zkušeností, pokud posoudil, že se zapracuje, než hulváta se zkušenostmi. protože zaměstnanci, chtě nechtě, jsou v kontaktu i s jeho zákazníky a svým vystupováním musí reprezentovat firmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75782
24.1.18 11:54
@sagina píše:
no, to mi přijde jako takový krátkozraký pohled. nicméně uznávám, že existuje, je to takový klasický problém při hledání práce u čerstvých absolventů (pravda, nízká nezaměstnanost a zároveň nedostatek zaměstnanců momentálně hrají v jejich prospěch) :nevim: můj drahej bejvalej je podnikatel a svého času míval i zaměstnance. obvykle radši vzal člověka bez zkušeností, pokud posoudil, že se zapracuje, než hulváta se zkušenostmi. protože zaměstnanci, chtě nechtě, jsou v kontaktu i s jeho zákazníky a svým vystupováním musí reprezentovat firmu.

Drahoš ovšem není absolvent bez zkušeností, ale pán chvíli před sedmdesátkou, od kterého se příliš velký osobní progres nedá očekávat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.1.18 12:15
@sirikit píše:
Drahoš ovšem není absolvent bez zkušeností, ale pán chvíli před sedmdesátkou, od kterého se příliš velký osobní progres nedá očekávat. :think:

z hlediska vysoké politiky „absolventem“ bez zkušeností je. přiznávám, že já prezidentské volby zas až tak nežeru, takže životopis Drahoše dopodrobna neznám, ale co se tak píše - náměstek ředitele, ředitel, předseda AV… ten potenciál tam vidím a vcelku nevidím důvod, proč by své zkušenosti nemohl ve vysoké politice zúročit. konečně, i v té včerejší debatě mi přišlo, že ke konci byl jeho výkon rozhodně lepší, než ze začátku (debaty v prvním kole jsem nesledovala, takže nevím, jaký tam býval), takže já osobně bych ho jako beznadějný případ neviděla. jako že by dokázal „překřičet“ Zemana, to jsem od něj ani v nejmenším neočekávala, ale na druhou stranu si nemyslím, že by tím byl Zeman automaticky lepší. a naopak, Zeman mě zklamal, čekala jsem od něj víc… ale zase, to je dané tím, že já politiku v posledních letech zas až tak moc nesleduji a když tak nad tím přemýšlím, tak nějak jsem ustrnula v době soubojů Zeman X Klaus a ty samozřejmě byly o něčem úplně jiném :mrgreen: no, a na debatě se v neposlední řadě podepsalo, že ji moderátor nedokázal ukočírovat, i když co si tak vzpomínám, tak to s debatami se Zemanem (nebo Klausem) bývalo časté :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
24.1.18 12:23

@sagina právě, člověk, který chce být prezidentem by měl mít zvládnutou rétoriku, prezentovat názory a ne aby to dopadalo tak jak to Zeman Drahošovi řekl: Zkrátka na to nemáte svůj vlastní názor, Drahoš v tu chvíli nic neříkal. Není to politik, měl zůstat u vědectví a ne se hned cpát do toho být prezident, včera mi za něj bylo trapně až mi ho bylo líto, jeho mimika mluvila jasně - nervozita, nevím co říct, bojim se co mi ted zeman řekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
24.1.18 13:13
@sirikit píše:
Drahoš ovšem není absolvent bez zkušeností, ale pán chvíli před sedmdesátkou, od kterého se příliš velký osobní progres nedá očekávat. :think:

Asi tak. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53518
24.1.18 13:30
@linda755 píše:
ano Drahoš vypadá dobře, to je důvod proč ho lidé z mého okolí volí, smutné, že lidé volí podle vzhledu, místo podle toho, jak je daný kandidát schopný. Zeman je nepřekonatelný rétorik, to o něm všichni víme, dokáže mluvit i v angličtině a ruštině bez papíru klidně i hodinu, má všeobecný přehled. Uvedu na příkladu - o zaměstnání se bude ucházet šedý myšák, bez zkušeností, ale slušný a pak člověk, co zkušenosti má, umí mluvit, akorát je ostřejší. Koho vezmeme? Přece člověka, co zkušenosti má a když už se chce živit mluvou, musí umět mluvit. Drahoš opravdu nepřesvědčil, chápu, že pan Zeman byl pro něj těžký kalibr v rétorice, ale když nezvládl Zemana, jak chce zvládat zahraniční půdu? To by bylo zlé, proto dejme sympatie/nesympatie stranou a volme rozumem a ne podle toho, jak člověk vypadá.

A slyšela jsi tu jeho angličtinu?! Nejde o to, jestli je fešák nebo ne. Ale on vypadá, že už dlouho prezidentovat nebude. Ani se bez opory nezvedne. Moje babička v osmdesát ti v lepší kondici. O to jde. Drahoš možná nebude s Putinem mluvit jako Zeman, ale aspoň se k němu důstojně dostane (vždyť Putin stále dává na odiv svoji kondici a zdraví). Současného prezidenta poponášeli. Ať si radši vezme kolečkové křeslo, ale to by musel uznat, že je fakt nemohoucí. A to by mu jeho nabubřelé ego nedovolilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
24.1.18 13:34

@Russet když už krizitujete angličtinu, jste rodilá mluvčí? Chtěla bych vidět vás, jak mluvíte. Podle mě mluví dobře, výslovnost ok slabší, ale věty logické, každý tomu může rozumět. Drahoš viděl, že zklamal a ted opět dělá jeho kampaň, kde opět se naváží. To co, co předvádí, to je ubohé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.1.18 13:40
@linda755 píše:
@Russet když už krizitujete angličtinu, jste rodilá mluvčí? Chtěla bych vidět vás, jak mluvíte. Podle mě mluví dobře, výslovnost ok slabší, ale věty logické, každý tomu může rozumět. Drahoš viděl, že zklamal a ted opět dělá jeho kampaň, kde opět se naváží. To co, co předvádí, to je ubohé.

Já nejsem hlava státu, ale domluvím se a cizinci mi rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.1.18 13:45

@linda755 tak mě trapně nebylo, i když chvílemi jsem Drahoše litovala, to je fakt. ta situace tam mi úplně připoměla moje státnice, kdy já chtěla mluvit, předsedkyně komise se tam vybavovala a jediný člen komise, který mě poslouchal, se divil, proč jako mlčím. no proč - nejsem zvyklá nikoho překřikovat, tak čekám, až si komise vyřídí své věci a buď mě bude poslouchat, nebo mě vyhodí. no, předsedkyni jsem tím pěkně nakrkla :nevim:

hele, já neříkám, že Drahoš byl hvězda. nebyl. i když podal lepší výkon, než jaký jsem od něj po čtení zdejších diskuzí očekávala. na druhou stranu to byl Zeman, kdo mě tedy fakt výrazně zklamal, protože od něj jsem opravdu čekala víc. arogance, urážky… jo, na to jsem u něj zvyklá, ale tak nějak mi přijde, že dřív to mělo i svoji přidanou hodnotu, informaci, teď mi přišel takový, nevím, bezduchý? a ke konci mi připadal tak nějak i celkem mimo. nevím, jak to vyjádřit, prostě dřív mi přišel jako silný politik, i když ani zdaleka ne vždy jsem s ním souhlasila. teď mi přišlo, že je spíš jak autíčko puštěné na setrvačník, jede, protože se natáhlo, ale nemá vlastní motor a do dalšího natažení postupně zpomaluje.

já vím, je to napsané dost blbě, ale jak jsem zmiňovala, já v posledních letech politiku nijak extra nesleduji, tenhle můj dojem vychází opravdu jenom z mého vnitřního pocitu, nic víc v tom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová