Prezidentská debata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9374
25.1.18 10:34
@Keyllah píše:
Co by měl udělat s Babišem? Nevím, třeba trvat na tom aby donesl 101 podpisů, jak tvrdil před týdnem? :think: prohlášení, že kdyby nebyl zvolen podruhé prezidentem, tak už po Babišovi 101 požadovat nebude a jmenuje ho premiérem okamžitě ještě než v úřadu skončí…jednání hodno prezidenta, kterému jde o naše blaho? :mrgreen: ani náhodou, truc chlapečka na pískovišti, kterému vzali bábovičku. Co řekl včera už neplatí, dnes je dnes…

Taky mi přišlo úsměvné, když jsem slyšela, že nebude požadovat 101 podpisů a jmenuje Babišem hned. Možná je to trochu truc, možná chce Zeman udělat z jeho pohledu správnou věc. Drahoš dal jasně najevo, že Babiše nehodlá podporovat, že by pověřil sestavením vlády „vítěze voleb“. Ovšem vítězem bylo ANO a právě Babiš měl nejvíce preferenčních hlasů. Tak i z mého pohledu je fér, když ještě vítěz dostane šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.1.18 11:04
@Malaga píše:
Myslim si, že když ho lidi nezvolí prezidentem, že to úplně v klidu přežije…svou historickou úlohu splnil, prvenství mu nikdo upřít nemůže a celkově může být spokojený…
Celé toto kolo (a i letošní volby) vnímám tak, že tam není kromě Zemana žádný zkušený politik a to je prostě problém.
Být slušný prostě nestačí. Politika je vysoká hra a jde o hodně.
Je dle mého nesmysl se začít učit politiku v 70 a rovnou na prezidentském postu…stejně jako se s politikou seznamovat cca rok před samotnou volbou…to je prostě pozdě.
Třeba Hilšer vyhrát nemohl, ale začal se tu politiku učit a je zcela možné, že prostě za 10-15 let dozraje získá zkušenosti a může z něj být mimořádně dobrý politik…
Drahoš měl zůstat na akademii, dělat vědu a nekazit si jméno tím, že bude dělat něco s čím nemá zkušenost a k čemu nejspíš nemá ani dispozice…

jj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
25.1.18 11:09
@Petule030 píše:
Taky mi přišlo úsměvné, když jsem slyšela, že nebude požadovat 101 podpisů a jmenuje Babišem hned. Možná je to trochu truc, možná chce Zeman udělat z jeho pohledu správnou věc. Drahoš dal jasně najevo, že Babiše nehodlá podporovat, že by pověřil sestavením vlády „vítěze voleb“. Ovšem vítězem bylo ANO a právě Babiš měl nejvíce preferenčních hlasů. Tak i z mého pohledu je fér, když ještě vítěz dostane šanci.

Tak truc je to určitě ;) a kolik myslíš, že těch šancí bude potřeba, než pochopí, že to asi nepůjde? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
25.1.18 11:17
@sirikit píše:
@Keyllah Otázka neznela, co by měl správně udělat Babis, ale co by měl s Babisem v situaci, kdy ANO přes všechno to, co jsi napsala, volilo 30% voličů, udelat Zeman.
Babis neodstoupil a ANO za něj alternativu nenabízí.Možná bude zajímavé sledovat, jak ostře a správně zamete s Babisem muž jasných názorů Jiří Drahos, bude-li zvolen. :kytka:

No právě. Babiš prostě vyhrál volby. To se nedá ignorovat a určitě za to nemůže Zeman. To zařídili voliči.

• Citovat
  • Upravit
75743
25.1.18 11:21

Kdo máte 25 minut čas a chcete trošku nahlédnout do pozadí, kde se vzal Drahoš, tohle je hodně zajímavé. Vřele doporučuju, než se definitivně rozhodnete, komu do té popelnice svůj hlas hodit. :kytka:

https://xtv.cz/…ondrej-hejma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
25.1.18 12:57

@Keyllah Na kazdeho se da najit spina, kdyz se chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
25.1.18 13:02
@e008 píše:
@Keyllah Na kazdeho se da najit spina, kdyz se chce…

A? trestní stíhání za podvod není špína, ale zákonný postup jak reagovat na zloděje. tady nejde o pomluvu, ale o zcizení 50 mega, které bude muset někdo EU vrátit. Takže pro mě dokazování spáchání trestného činu opravdu není hledání špíny, jen trest pro zloděje a lháře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
25.1.18 13:24
@Keyllah píše:
A? trestní stíhání za podvod není špína, ale zákonný postup jak reagovat na zloděje. tady nejde o pomluvu, ale o zcizení 50 mega, které bude muset někdo EU vrátit. Takže pro mě dokazování spáchání trestného činu opravdu není hledání špíny, jen trest pro zloděje a lháře…

To je v pořádku.
Ale rozumis, je určitý zákonný postup, který prezident musí dodržet.
Možností je několik, ale všechny holt zákonné a on se rozhoduje i podle kritérií, které Ty neuznavas nebo do nich - stejně jako já - nevidis.
Tohle je podobná argumentace, jakou operoval na Primě Drahos.
„Co jste konkrétně dělal proti přílivu uprchlíků“ - řekne Zemanovi, který se svým názorem na uprchlickou krizi naprosto netají po celou dobu svého působení - Drahos, pro kterého nějaký ten tisíc dva tri prerozdelenych imigrantů není žádný problém.
Až když je zahnán do kouta, ukáže se, že vlastně myslel Ukrajince, že jo. ;)
Ty jeho vyplody, s kým on by na postu prezidenta spolupracoval nebo ne jdou úplně mimo terč, protože ANO je prostě vítězem voleb (jeho pochybovacne krouceni hlavou nad tímto Zemanovým výrokem bylo taky vtipné), Babis je předsedou této strany a Drahos nemůže prekrucovat oficiální postupy, ať už si o tom myslí (jeho loutkář Kolář) cokoli. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
25.1.18 13:29

@sirikit Ale já se přece nehádám :-)) jen mě zarazilo, že dva dny zpátky chtěl po Babišovi 101 hlasů a včera už je nechtěl. Asi projev stálosti jeho názorů a vlády pevné ruky :-)) a prohlášení "i kdybych nevyhrál, tak rychle premiéra jmenuju " truc chlapečka, který přišel na pískovišti o lopatičku…opravdu není žádný zákon, který nyní Zemanovi nařizuje jmenovat premiérem dnes teď hned Babiše nebo netrvat na 101 hlasech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75743
25.1.18 13:37

@Keyllah Nebo chce statnicky prozirave predejit předčasným volbám, které by byly mnohem dražší sranda, než 50 mega ulitlych v Capim hnízdě.
Fakt myslím, že v těchhle hrách jde o mnohem víc, než urazenou ješitnost starého pána.
Ani mě nenapadne dělat si iluze, že takhle z podhledu dokážeme pobrat všechny aspekty, nitky a dopady zásadních rozhodnutí vysoké politiky.
Kdyby to bylo tak jednoduchý, můžeme kandidovat všichni, co si tu tak hezky píšeme. :andel:

Ani o jednom kandidátovi si nemyslím, že je ideální.
Ale jsem daleka ostrého dělení Drahos nás zachrání / Zeman do propadliště dějin. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.1.18 13:50

Prej se dneska bude overovat pravda v primem prenosu. Taj se konecne dovime jak to je. Budete se divat? http://www.reflex.cz/…-drahos-2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
25.1.18 14:17

@Keyllah A koho by jsi nejradsi za premiera? Kdo splnuje konkretne pozadavky na premiera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
25.1.18 14:20
@e008 píše:
@Keyllah A koho by jsi nejradsi za premiera? Kdo splnuje konkretne pozadavky na premiera?

Jsem dost náročná, stačil by mi někdo kdo nekrade, nelže a nemluví a nechová se, jak ze čtvrté cenové ;)
Někoho takové snad v ANO mají, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
25.1.18 14:25

@Keyllah Prave bych rada vedela konkretni jmeno, kdo v parlamentu splnuje tve ocekavani a mohl by tim premierem byt :mrgreen: Nemusi byt z Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
25.1.18 14:35
@e008 píše:
@Keyllah Prave bych rada vedela konkretni jmeno, kdo v parlamentu splnuje tve ocekavani a mohl by tim premierem byt :mrgreen: Nemusi byt z Ano.

Vím, kdo je nesplňuje ;)…promiň, přehled o všech těch desítkách/stovkách lidí opravdu nemám, neznám je a ani jsem je nelustrovala ;) ale pořád doufám, že tam nějací takový budou a myslím, že by se našli i u ANO, ať mají svého premiéra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová