Prezidentská debata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
24.1.18 14:54
@sirikit píše:
Zopakuju znova: Zeman nebyl moje první volba, protože všechny tyhle argumenty uznávám a uvažovala jsem stejně.
Do včerejška jsem byla mrzute rozhodnuta buď k volbám nejít, nebo to hodit Drahosovi. :roll:
Ale i Zeman o pět let horší, než v době nástupu do funkce, nemocný, unavený a uvlaceny politickými boji je bohužel pořád nesrovnatelně pohotovejsi, retoricky schopnější, s pevnejsimi nervy a s lepším tahem na branku, než mladší a „naspeedovany“ Drahos.
Není to ideální volba, ale lepšího kandidáta nemáme. :zed:

Kdyby se mi nepozdávala ani jeden, nešla bych k volbám. Než dát hlas „menšímu zlu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75841
24.1.18 14:57
@Russet píše:
Kdyby se mi nepozdávala ani jeden, nešla bych k volbám. Než dát hlas „menšímu zlu“.

Když já nechci,aby Drahos vyhrál.
Nechci na tu křivou **** bez názoru koukat dalších 5 let. Zemana mám svým způsobem ráda, zabte mě. :nevim:

edit admin: nevhodný výraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41282
24.1.18 14:58
@sirikit píše:
To by neprošel ani Havel, dej mu pánbu věcnou slávu. :andel:

jenže Z pak neprojde tuplem :think: odpustím neznalost, neb nikdo není dokonalý, horší rétoriku, ale vědomé lži k získávání hlasů ne. Stejně tak to, co teď předvádí s Babišem, proč nemít trestně stíhaného premiéra a v případě prohry ho natruc ještě znovu nepodpořit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
24.1.18 16:45

Me fascinuje, ze Zeman je automaticky za ozralce po jednom nepovedenem vystupu. Jen Babis v politice krade. Copak Havel na tom byl zdravotne dobre? Kazdemu, co se hodi… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
24.1.18 16:52
@e008 píše:
Me fascinuje, ze Zeman je automaticky za ozralce po jednom nepovedenem vystupu. Jen Babis v politice krade. Copak Havel na tom byl zdravotne dobre? Kazdemu, co se hodi… :zed:
:kytka:
  • Citovat
  • Upravit
41282
24.1.18 20:09
@e008 píše:
Me fascinuje, ze Zeman je automaticky za ozralce po jednom nepovedenem vystupu. Jen Babis v politice krade. Copak Havel na tom byl zdravotne dobre? Kazdemu, co se hodi… :zed:

Tak někdo není ochoten akceptovat žádného lumpa a už vůbec né proto „že krade každý“. Nebudu ho omlouvat, protože tam krade každý. Nejsem si tedy vědoma žádného trestně stíhaného premiéra ve funkci, ale to na věci nic nemění. Nekrade se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
24.1.18 20:17

Ted profesor Grygar na CT 24 na otazku, proc podporuje JD: protoze je jiny nez Zeman. To je presne to, co me na teto volbe stve. Je to pouze antizeman volba. A to rekne clovek, ktery, predpokladam, JD zna osobne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29666
24.1.18 20:25
@sirikit píše:
I se zbraněmi mluvil příčetně.
Na tom tématu se sestřelil Drahoš.
Zeman uvedl jako příklad nedávné přepadení večerky, kdy prodavačka, disponující legálně drženou zbraní, zastřelila útočníka, který se obchod vydal vyloupit a těžce přitom zranil obsluhu.
Podtrženo - legálně drženou zbraní - a získání zbrojáku u nás, jak známo, není úplně brnkačka.
Načež Drahoš argumentoval, že přece není možné, aby u nás měla zbraň každá prodavačka a střílela po každém , kdo vstoupí do obchodu. 8o 8o
Jestli tohle někdo považuje za argumentaci na úrovni, mé obočí se vlasové linie dotýká. 8o 8o :think:

A co se Vám na tom nezdá. Naopak si myslím, že argumentace Drahoše byla věcná, bez zbytečných emocí. To budeme řešit vše oko za oko a necháme se unést vlnou násilí. :roll: Kdo chce vlastnit zbraň, mít jí může. Není třeba toto právo dávat do ústavy, kde to jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29666
24.1.18 20:28
@ospalámyš píše:
Já vcelku souhlasím s komentátorem z Idnes k debatě:Jestliže to na začátku vypadalo, jak si Zeman s bouřícím publikem namažou nejistého profesora na chleba, postupem času se Drahoš čím dál víc do role vžíval a na konci už byl víc než vyrovnaným protivníkem,“

Také bych se s tím ztotožnila. Drahoš byl zkraje evidentně vyveden z míry reakcí publika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
24.1.18 21:36

@Keyllah To ze je trestne stihany neni zrovna dobra vizitka, ale krade tam hodne lidi. Mne je jedno jestli zrovna jednoho vyhmatnou, pro me je zasadni to, ze krade jich tam plno, jen se o tom mlci. Protoze v tom jedou vsichni. Me to tez vadi, ale u vsech bez ohledu na TO. Muselo by se to tam vymenit vsechno. Kdo vi kdo by tim premierem mohl byt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
24.1.18 21:38
@sirikit píše:
Když já nechci,aby Drahos vyhrál.
Nechci na tu křivou hubu bez názoru koukat dalších 5 let. Zemana mám svým způsobem ráda, zabte mě. :nevim:

Všichni odpůrci Zemana poukazují na jeho zdravotní stav…ale mě teda ten Drahošův koutek včera úplně fascinoval…nemůžu si pomoci…působil na mě až tak nějak posměšně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.1.18 21:48
@Malaga píše:
Všichni odpůrci Zemana poukazují na jeho zdravotní stav…ale mě teda ten Drahošův koutek včera úplně fascinoval…nemůžu si pomoci…působil na mě až tak nějak posměšně :think:

Mě zemanův zdravotní stav netrápí, jeho mnohem významnější negativa vidím jinde. I když koukat an něj taky nedokážu a jeho verbální projev je prostě strašný.

ale spíš by to měli vzít v potaz jeho voliči, aby ho tím zvolením „nezabili“. V klídku na vysočině by starému pánovi bylo nejspíš líp. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75841
24.1.18 21:57
@e008 píše:
@Keyllah To ze je trestne stihany neni zrovna dobra vizitka, ale krade tam hodne lidi. Mne je jedno jestli zrovna jednoho vyhmatnou, pro me je zasadni to, ze krade jich tam plno, jen se o tom mlci. Protoze v tom jedou vsichni. Me to tez vadi, ale u vsech bez ohledu na TO. Muselo by se to tam vymenit vsechno. Kdo vi kdo by tim premierem mohl byt :think:

Souhlas. Ale zrovna tohle včera Zeman odargumentoval taky dobře.
Presumpce neviny - a třeba taková současná eurokomisařka Věra Jourová.. :nevim:
Pokud bude Babiš uznán vinným, ať ho zavřou, až zčerná.
Jenomže myslím, že většina z nás tak nějak tuší, že zrovna tohle nedopadne. :think:
Prostě víme, že správné by bylo… :dance: :cert: :pocitac:
A teda - co by bylo správné? Babiš je předseda vítězné strany, koho tedy správně pověřit sestavením vlády? Bartoše? Fialu? Okamuru? Na základě čeho? :nevim:
Zeman je bez pochyby schopný politik, proto logicky politikaří - to už tak nějak vyplývá z definice.
Sleduje zájmy země - a samozřejmě i zájmy vlastní, jako víc nebo míň úplně všichni.
Přijde mi, že cokoli Zeman řekne a udělá, je pro někoho špatně - čistě jen z důvodu, že to řekl Zeman.

Příspěvek upraven 24.01.18 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75841
24.1.18 21:59
@ospalámyš píše:
ale spíš by to měli vzít v potaz jeho voliči, aby ho tím zvolením „nezabili“. V klídku na vysočině by starému pánovi bylo nejspíš líp. :think:

Cirkusák touží umřít v šapitó a politik v parlamentu.
A umřít při výkonu funkce prezidenta 8o :palec: - kdo z Vás to má? ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
24.1.18 22:00

Myslim si, že když ho lidi nezvolí prezidentem, že to úplně v klidu přežije…svou historickou úlohu splnil, prvenství mu nikdo upřít nemůže a celkově může být spokojený…
Celé toto kolo (a i letošní volby) vnímám tak, že tam není kromě Zemana žádný zkušený politik a to je prostě problém.
Být slušný prostě nestačí. Politika je vysoká hra a jde o hodně.
Je dle mého nesmysl se začít učit politiku v 70 a rovnou na prezidentském postu…stejně jako se s politikou seznamovat cca rok před samotnou volbou…to je prostě pozdě.
Třeba Hilšer vyhrát nemohl, ale začal se tu politiku učit a je zcela možné, že prostě za 10-15 let dozraje získá zkušenosti a může z něj být mimořádně dobrý politik…
Drahoš měl zůstat na akademii, dělat vědu a nekazit si jméno tím, že bude dělat něco s čím nemá zkušenost a k čemu nejspíš nemá ani dispozice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová