Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kolegyně z práce má dvě děti, při obou ji praskla voda, když vytírala schody v baráku. Tak si rovnou lehce vytřela plodovku a jela do porodnice
.
Mně ji praskla paní na monitoru při běžné kontrole. Tak dlouho mi na břicho skákala, aby se malá probudila k činnosti, že mi najednou praskla…
Já jsem před tím prasknutím byla v klidu, žádné namáhavé činnosti (měla jsem nařízený klidový režim). Jen jsem byla koupit poslední věci do tašky do porodnice
Asi nějaká předtucha ![]()
@maile
Tak jestli je to takhle, tak i když jde o babské rady
tak bych se všem jmenovaným věcem vyhnula, jestli to teda s dvěma dětma vůbec jde.
@kjhui Nemám dvě děti ale pouze jedno = ( druhé mi umřelo po porodu proto to bude můj třetí porod
Mě praskla voda v noci když jsem spala, do porodnice jsme vyrazili hned a o dvě hodky později jsem měla holky na světě
![]()
@Verca1989
Však říkám, že to bylo hodně obecně řečeno
Každý to má jinak a nic se nesmí podceňovat. Spíš jsem myslela to, že po začátku porodu spoustu prvorodiček mají v porodnici za hysterky co ještě hodiny a hodiny nebudou rodit popř. je posílají domů a naopak ty druho a více rodičky, co porodí málem v autě.
@maile
Promiň, to jsem nevěděla. Myslela jsem to jako jestli se vůbec dá odpočívat, když už je člověk máma. Radši dneska nebudu už myslet.. co řeknu, to perla. Tak promiň ![]()
@kjhui Dobrý nemohla jsi to vědět i někdo cizí kdo mě nezná by si mohl myslet to jisté že třetí porod třetí dítě. V pořádku sice je fakt že bych ráda už měla porod za sebou ale na druhou stránku chci vyčkat do posledního okamžiku navíc ukončujeme 36 týden.
Nečetla jsem diskuzi, ale u prvního mi plodovku museli píchat a u druhého mi praskla když jsem byla v klidu na gauči…doporučujou se dopravit do nemocnice do dvou hodin, my jeli hned a dobře jsme udělali, měla jsem překotný porod, navíc měl malej vzpříčenou ručičku a byl celej zamotanej do pupečníku, porodila jsem 1,5hod od prasknutí plodovky..bývala bych ho vytlačila dřív, nebo spíš on se tlačil tak rychle, šíleně rychle…ale nenechali mě, ale rodila jsem na 9cm…naštěstí bez následků…jinak dvoum kamarádkám unikala jen čůrkem…kdežto mě praskla pořádně…doslova byla potopa…
a švagrové začala unikat po sexu…moje mamka rodila 3× a nikdy jí sama nepraskla…každá jsme jiná…přeju hodně štěstí… ![]()
@kjhui píše:
@Verca1989
Však říkám, že to bylo hodně obecně řečenoKaždý to má jinak a nic se nesmí podceňovat. Spíš jsem myslela to, že po začátku porodu spoustu prvorodiček mají v porodnici za hysterky co ještě hodiny a hodiny nebudou rodit popř. je posílají domů a naopak ty druho a více rodičky, co porodí málem v autě.
Ahoj, nečetla jsem příspevky, ale mě praskla voda když jsem si dřepla s roztaženýma nohama
V plánu to nebylo, jen jsem chtěla rozdělat židly k PC ![]()
Jednou rano v posteli, podruhe mi ji rupli pri vyvolani, potreti sama az se zacatkem tlaceni.
@duppe Pěkně zajímavé a ještě se zeptám to když tvrdne břicho to znamená že se nějak děloha stahuje a to by také mohlo znamenat k porodu? Vím že rodit budu po třetí ale první porod byl sám od sebe v roce 2008 a v roce 2011 jak jsem rodila mi miminko umřelo a to mi porod vyvolali takže to bylo jiné a ted třetí těhotenství a vše o kolo něj vstupuji do 37.týdne a bolesti nějak nepociťuji právě občas tvrdnutí břicha to je celé. Ale to tvrdnutí kdyby byla přitom větší námaha je možnost že by rupla plodovka?
@maile to je mi moc líto…někdy je život dost krutej, já 3× potratila, o druhého syna jsme taky málem přišli(3.těhotenství),ale ten překotný porod mu doslova zachránil život..nedokážu si představit příjít o narozené dítě…to je strašný…přeju ti hodně sil, rychlý porod a krásné a zdravé miminko ![]()