Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maile myslím si, že tvrdnutí břicha asi nebude mít s prasknutím vody moc společného, mě tvrdlo břicho od 18tt, může to být nedostatkem hořčíku, proto hodně těhotných bere Magnesium…a rodila jsem normálně v termínu. Týden před termínem jsem dokonce měla 3 dny v kuse bolesti po 3-12 minutách, docela silné i s tvrdnutím a voda mi stejně nepraskla. Já bych to nehrotila, snaž se být v klidu, nedělej nic náročného, nic netahej pokud nemusíš a bude to v pohodě ![]()
@maile to tvrdnutí břicha jsou kontrakce…ale mě tvrdlo břicho u obou už od 4.měsíce…ale ano, je to příprava na porod…ale neznamená to, že porodíš brzo… ![]()
Příspěvek upraven 11.04.13 v 13:52
Ahoj me plodovka praskla v noci ve spanku a do 3hodin jsem byla v porodnici kvuli antibiotikum abych nedostala infekci. Malou jsem porodila za nekonecnych 24hodin od prasknuti. Takze ficet do poridky musis hlavne kvuli antibiotikum.
@maile Mně tvrdlo břicho hodně už od 4. měsíce. Víc při námaze, ale nikdy jsem nědělala nějaké vyloženě těžké práce. Někdo k tomu prostě má sklony. S prasknutím vody podle tvrdnutí jako takové souvislost nemá. ![]()
Já být tebou, tak se snažím být víc v klidu. Chápu, že s dítkem to jde hůř…
Slyšela jsem že prasknutí může vyvolat taky větší stres, tak by to aspoň souhlasilo u mé kolegyně, která se vynervovala a praskla jí voda ve 32.tt… a mě taky ve 32.tt, ale já jsem byla v naprostém klidu, tedy aspoň ten den, jinak jsem celé těhotenství tahala tašky s nákupem a vůbec se celkově nešetřila, možná stres v práci… Těžko říct. A břicho mi taky tvrdlo při větší námaze.
Takze zaver je ten, ze plodovka muze prasknout kdykoliv a kdekoliv
Kdyz se mimco rozhodne narodit tak mu nikdo a nic nezabrani ![]()
Mě praskla cca hodinu po té když jsem na kolenou vytřela celý byt…ale dobře, byla jsem týden po termínu.
jinak obecně se má jet do porodnice do dvou hodin, no já radim pokud ti nic jinýho neni, tak moc nespěchat, stejně se tam jen leží…:)
@Alyss1 A když jsi vytírala pociťovala si nějaké bolesti? Neboli měla jsi nějaké bolesti během dne a pak jsi se normálně dala do úklidu a prostě to pak prasklo? A nebo jsi neměla žádné bolesti a jen vytřela a jen to prasklo.
@maile jestli muzu jeste prispet…me probudila silna bolest jako pri menzes a pak trochu vytekla. V podstate az v porodnici na UZ zjistili ze je mimco na suchu ( ja jsem si i trochu myslela jestli jsembse nepocurala
![]()
Ahoj, kdyz jsem byla tehotná abych vse urychlila delala jsem velký uklid, vsechno doma drhla, sex jsem mela taky a casto..chodit jsem teda moc nemohla ptz to dole tlacilo ale plod.voda mi stejne nepraskla(praskli mi ji az na por. sále) takze muj nazor je ze to na to nemá vliv…
@tynuša301 souhlasím, zkrátka dokud to tam dole a hlavně miminko není připravené, tak se nic dít nebude ![]()
@Verca1989 píše:
@maile myslím si, že tvrdnutí břicha asi nebude mít s prasknutím vody moc společného, mě tvrdlo břicho od 18tt, může to být nedostatkem hořčíku, proto hodně těhotných bere Magnesium…a rodila jsem normálně v termínu. Týden před termínem jsem dokonce měla 3 dny v kuse bolesti po 3-12 minutách, docela silné i s tvrdnutím a voda mi stejně nepraskla. Já bych to nehrotila, snaž se být v klidu, nedělej nic náročného, nic netahej pokud nemusíš a bude to v pohoděJinak me tvrdlo bricho nekolik tydnu pred porodem(a to jsem mela predepsane od zacatku tehotenstvi 2× denne Mg) a kdyz jsme chodili nakupovat tak jsem mela tak pravidlene kontrakce ze jsem fakt myslela ze porodim..a stejne jsem rodila po terminu…proste miminko pozna kdy je spravna chvile
Tak mě praskla měsíc před termínem a to jsme ten den jen pekla nějaký buchty a tak a slavili jsme narozky přítele, a večer jsme šla spát, nutilo mě to na ůčrání asi 8X a po 9 mi na záchodě lupo a bylo to ![]()
Já jsem uklízela jak divá a nic a za tři dny dny v posteli při absolutním klidu najednou rup a už ze mě tekly proudy.