Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,
poraďte mi ještěli mám vyhledat jiné lékaře, nebo je to normální..?
Dcera v cca 8 tydnech ji začly hodně slzet oči, a hlisat - obvoní mě poslala na oční - na oční mi řekli, že je to počínající rýma, a že ji to jde do oči proto ji to hnisa dala mi atb očni kapky.. když jsem se ptala jestli nemůže mít ucpane kanalky říkala, že s tím by se narodila.. a když ji zkoušela mačkat kanalek pry tam nic neměla..
pak to bylo vklidu, jen když plakala tak se mi zdalo, že ji to neodtíka tak jak by mělo
jenže před měsícem zase rymu no a opět.. první den uplně plné oko - druhý den uplně zahnisané - zase jsem tam byli dostali atb kapky pry zánět spojivek..
ted za měsíc máme zase škaredou zelenou rýmu a už potřetí atb kapky do oči :-/
očařka na to nic neřekla.. obvodní říka, že oční ví co dělá a když tam má zánět je třeba dát atb kapky..
Maminky to při každé rýmě dostaneme atb kapky.-/ moc se mi to nezdá..
šly byste k jinému očnímu? nebo byste spolehaly na oční (oční je mila pani.. není to tak, že by nas odbyla.. jen nevím..)
dcera ma 8,5mesive
Děkuji
Taky jsme měli, žlutá rýma, co šla i z očí, pak nemohl oči rozlepit. Nám pomohl ofthalmoseptonex kapat a na spani mast.
@Anik6 píše:
Taky jsme měli, žlutá rýma, co šla i z očí, pak nemohl oči rozlepit. Nám pomohl ofthalmoseptonex kapat a na spani mast.
tu mast jste měli z lekarny? nebo od očni? a jak často se Vám to opakovalo? to má i teď když už je starší?
Děkuji ![]()
Problém je, že je tam vše propojené. Já když mám rýmu, tak mi taky hnisá oko. U takhle malého miminka je to blbé, ale myslím, že s kanálkem by to být nemělo. Já mám po rekanalizaci kanálku v dospělosti a podle mých zkušeností by to hnisalo nezávisle na rýmě. Ale chápu, že je to nepříjemné ty atb kapky tak často. Zkusila bych preventivně kapat něco do očí, zeptat se Dr. jestli jde třeba jednou denně či obden. a pak při začínající rýmě hned nasadit Opthalmo septonex, ten můžou i děti. Můj malej taky měl už v měsíci..
A taky pomáhá ten kanálek jakoby jemně masírovat u kořene nosu, kdyby tam něco malinkou usazeného bylo, abyste to rozmělnili. Masirovat jak to napsat, jakoby vytlacovat směrem do oka, do koutku třeba kapesníčkem.
Malá 15 m taky trpí na rýmy (bráška nás zásobuje bacilama ze školky), na podzim měla kapky Tobrex na zánět spojivek a v lednu taky, jak má rýmu tak očička hnisají, nebo slzí… Píše nám je pediatr, ani jsme na očním nebyly.
Kdyz kanálek proplachují, tak ta tekutina teče i do nosu i do krku, prostě ty dutiny jsou propojené..taky jsme měli Tobrex..
@neellaa Tece ji z nosu, kdyz place? Mala mela od narozeni ucpane kanalky, nakonec sla na zakrok jen s jednim. A poznalo se to krom jineho i tim, ze kdyz brecela, jak byly ty kanalky ucpany, tak ji z nosu vubec neteklo. A i kdyz rymu nemela, pri masirovani ji vzdycky vylezl hnis.
@neellaa měl to kolem roku asi 2×…oboje koupíš v lékárně
ta masticka je asi lepší..