Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, chtěla bych se Vás zeptat na takovou věc: mám (za dva týdny) dvouletého syna a všimla jsem si, že když udělá dřep a následně vstává nahoru z dřepu, tak při vstávání dává kolena k sobě, jakoby si tím chtěl trochu pomoct. Vrtá mi to v hlavě, protože mi přijde, že dvouletá batolata by měla umět vstát z dřepu s koleny vedle sebe a ne u sebe… Na Internetu jsem nikde nenašla, jakým způsobem by děti měly z dřepu vstát, pouze, že ho umí už udělat. Proto by mě zajímalo, jestli to Vaše dvouleté děti, hlavně chlapečci, dělají také? Děkuji moc za Vaše příspěvky a přeji hezký den.
@jessikka píše:Že můj kluk, když vstává z dřepu, tak jakoby přitiskne kolena k sobě, jako kdyby měl nohy do X. A myslím, že by měl vstávat tak, že se kolena vůbec nedotknou jedno druhého…
Jaky je rozdil mezi koleny u sebe a vedle sebe?
No to dělám i já ![]()
Asi mám poruchu. Ach jo.
(Toto bych vůbec neřešila.)
Jsem si kvůli tobě střihla par dřepů a dle mého názoru resis kravinu, nech dítě v klidu žít a nezkoumej ho. ![]()
Sakra, kluk má 2,5 a já absolutně netuším, jakým stylem vstává z dřepu
Mám pocit, že stylem, že dá ruce na zem, vyšpulí zadek a tak nějak se zvedne
Podle mě řešíš blbost ![]()
Ted jsem donutila moji 3,5 letou slečnu a dělá to taky. Tak jsem si zkusila udelat pár dřepu a já taky
. Neřeš to.
@Makuschka Před časem jsem četla, že dřepy s koleny od sebe posilují vnitřní stranu stehen, s koleny u sebe vnější stranu stehen (co je na tom pravdy netuším, teprve se na ně chystám - už asi rok
). Tak třeba tvůj drobek chce mít krásné nohy a maká na tom už od malička
.
Neřeš to
. Je to ještě drobeček, tak se zvedá způsobem, který je pro něj nejjednodušší
. Určitě nemá žádnou poruchu
Spíš si myslím, že nemá dost silné nohy, proto si při vstávání takhle pomáhá. Moje dvouletá dcera vstává ze dřepu klasickým způsobem.
Dej mu čas, on nožky posílí a pak to půjde samo. Stejně mu nijak nepomůžeš…musí se to naučit sám.