Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No já bych bez porady s lékařem nepřikrmovala, tohle může být růstový spurt, Já ro dila 34, malá měla 2450 pak měla 2200 a nejdřív jsme přibírali normálně podle tabulek, pak přišel skok a přibrala za 14 dní 800gr, potom to šlo pozvolna a teď je nám dnes 5 měsíců, máme 5600 gr. za měsíc přibrala jen 300 gr. Doktorka říkala, že pak už ty děti, tak rychle nepřibírají, jako po porodu.
Podle mě je to růstový spurt, naše malá ho měla kolem 3 měsíce, nepřibrala témeř nic, pít chtěla stále,ale zato se strašně natáhla do délky, doslova během týdne jí bylo vše krátký.
![]()
Tak to asi bude něco podobného u nás… Malá se strašně vytáhla, bude zřejmě po manželovi, to je hubeňour dlouhán. Zase si říkám, že kdyby měla hlad, že by prostě plakala a když pláče, tak první, co zkusím, tak jí dám prso. A buď si veme nebo ne. Každopádně jsem zvědavá, co nám řekne doktorka.
iivvuullkkaa píše:
Tak to asi bude něco podobného u nás… Malá se strašně vytáhla, bude zřejmě po manželovi, to je hubeňour dlouhán. Zase si říkám, že kdyby měla hlad, že by prostě plakala a když pláče, tak první, co zkusím, tak jí dám prso. A buď si veme nebo ne. Každopádně jsem zvědavá, co nám řekne doktorka.
V tomlhe období je to určo spurt, ale byla by škoda dokrmovat… prostě víc bude chtít dlabat a během týdne se to ustálí, já osobně jsem tohle nezažila, malej jedl furt po 2 hodinkách tak to nějak pokrylo jeho potřeby ![]()
myslíte že spurt?kdyby to tak bylo tak by přibírala hezky celou dobu a až ted by najednou přibrala málo ne? ale ona přibírá pořád málo nebo se pletu? no nemám s tím zkušenost já u malé žádný spurt nezaznamenala. ![]()
Jo, jo, správně, jednou tam byl skok, že přibrala pěkně a pak zase málo…
Jak píšou holky halvně že je spokojená dost močí a to že má stolici jednou za dny u nás i týden nebylo nic a pak to stalo za t
o
deti mely porodní váhy 1660g a 1990g narozene 33+6 ted je jim5 mesicu a mají 6250g
Ahoj holky, ctu, ze mate stejny „problem“, jako ja…pro me to problem je, protoze za chvili budu potrebovat zelezna zada…vsude pisete, ze vase miminko ma treba kolem 6-7kg ve trech mesicich a 10kg v pul roce. Co kdyz ale moje miminko ma uz tech 10kg ve trech mesicich. Je taky kojen az na jeden max dva prikrmy vecer, kdy proste z nejakeho duvodu nemam dostatek mleka, takze to prenechavam flasce…malicky take v noci vetsinou spi, ale jsou posledni dobou i noci, kdy se budi co dve hodiny a chce pit, jako pres den, nebo zase noci, kdy je tri ci ctyri hodiny vzhuru a proste kouka, brouka si a nechce se mu spat…ma take problemy se stolickou, nekdy nejde az tri dny
doktorka se jen smeje, ze je malicky mimo graf, ale prijde vam to normalni? Nemuze byt nemocny??? Moc dekuji za rady a nazory.
Maminky, mala má dnes 18 dni. Porodní váha byla 3120g. Dnes už doktorky vazila 3400g. Říkala, že je to málo. Je to opravdu, tak málo?
Optimum přibírání je 20g za den, u kojených dobře vyvíjejících dětí se dle mojí pediatričky dá tolerovat 10g/den. Malé je 5 měsíců přibírá celou dobu tak 12-15g / den, je spokojená, doktorka taky, vždy mi podporovala v kojení a nikdy neřikala ať dám UM.
@Iva. 29 píše:
Maminky, mala má dnes 18 dni. Porodní váha byla 3120g. Dnes už doktorky vazila 3400g. Říkala, že je to málo. Je to opravdu, tak málo?
Moje mala ma dneska 14 dni. Vaha pri propousteni z porodnice byla 3140g a ted ma pres 3600g (presne nevim, vazit nahatou ji budu az dneska vecer). Ale v pondeli u dr mela 3480g a doktorka rikala, ze to je tak akorat. Kolik mela mala pri propusteni z porodnice?
@Iva. 29 Je to v pohode
Dulezite je, ze vubec neco pribira. U kojenych deti je to rozpeti opravdu siroke a pribiraji skokove. Navic vaha sama o sobe neznamena nic, mnohem dulezitejsi je rust do delky, celkova spokojenost, pocurane plenky.. Mala mela pri narozeni 3100g, po tydnu pri odchodu z porodnice 3120g jako vy a po 10 dnech asi 3600g. Ze zacatku pribirala podle dr. az moc, po sestinedeli se to zastavilo a zacala pribirat tak 50-100g tydne nanejvys… Ale zas je dlouha. Kolem tretiho mesice jsme meli krizi, ale kojime dal. Nenechte se rozhodit tabulkami ![]()
@Iva. 29 V klidu, je to v pohodě, hlavně že přibývá. Moje první dcera měla zpět porodní váhu až po 3týdnech, nikdy jsem UM nedala. Kojila jsem 2,5roku a jakej to byla macek potom ![]()
@Iva. 29 To je v pohodě. Já měla problém u syna že nepřibíral tak jsem dokrmovala porodní váha 2930g při propuštění 2700g za měsíc přibral cca do 2930g
V klidu… Uvidíte na dalším váženi, týdne by měla přibírat aspoň 100-150g
Muj syn se na porodni vahu dostaval pres tri tydny, a to byl prakticky od narozeni na UM. Narozen 3850g a z porodnice sel 3600.
Ale byl a je dlouhy a velmi stihly dodneska.