Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jani, máš můj obdiv,že zvládáš dvě, já bojuju s jedním…a poslední dva dny stojí za prd, malej nechce spát, budí se hrozně často na jídlo,tak mám pocit,že mám nějak míň mlíka…
Jak to vypadalo minulý týden dobře,že jsem se rozkojila,tak teď je to zase nějaký divný ![]()
@bublinkaLIN moc moc gratuluju k romankovi, to mame opravdu peknou grupu chlapu
Mela si to podobny jako ja, me vyvolavali 19hod a pak taky cisar (ale byl pro me fak vysvobozeni, takze sem za nej byla rada). i jsem se rychle zahojila
@Janicka159 myslim na tebe, aby ses citila lip. je to hrozny co ta lidska psychika dokaze. ja uz se citim trochu lip. s danikem jsme si k sobe pomalu nasli cesticku a ted uz bojuju „jen“ s takovou uzkosti, ale uz je to lepsejsi. pomoh mi docela psychiatr a pak dycky dyz to prejde, tak proste jet za nekym (mamka, manzel, kamaradka). Budu ti drzet palecky, aby bylo veseleji. si fak dobra, ze zvladas 2. me zatim plne zamestnava i to jedno ![]()
A co ostatni holky, jak se vam dari? jak kluci rostou? Danik uz ma 5,07kg a 60cm, tak je to kus chlapa. i prdiky uz ho tolik netrapej.
@evaviktorinova Evi,drž se,snad už máš nejhorší za sebou a už si budeš jen užívat miminka a maminkování, moc držíme palečky, muselo to být peklo.....
![]()
U nás dobré, Vládík bude mít za pár dní 2měsíce, je to obřík, cvalda, v 7týdnech měl 6,9 kg
a stále přibývá,kojím plnotučnou smetanu
Krásně se usmívá,reaguje, culí se,„vykládá“, no prostě zlatíčko.Na prdíky trpí dost,tak máme i krušnější chvilky,ale jinak si nemůžu stěžovat.
Tak se držte všechny, maminky!
Ahojky holky, tak mi teď v 6.týdnech měli 5,25kg a 58cm a paní doktorka nám řekla, že máme krůček k obezitě, protože hodně přibírá
ale my na ní
přece, když má hlad, tak mu dám najíst a je dobře,že přibírá, je to přece chlap a musí nabrat sílu, aby mohl pak lézt ![]()
Jinak konečně máme nějaký režim, tak jsem ráda…
Evi vůbec ti to nezávidím, ale jsi statečná a dobrá
![]()
Jani jak to je?
Jo holky už se vám prckové smějou?kdy se asi tak začnou smát? a pořádně žbrblat?
ahoj holky, tak Adámek je taky nenasyta a přibírá docela rychle, od propuštění z porodnice přibral přes půl kila a má něco přes 4 kg a vyrostl o 2 cm… Ale poslední dny teda pořádně zlobí, děsně se vzteká u kojení…vždycky je přisátý chvíli a poctivě papá,ale pak se začně rozčilovat, a je hysterický… Ale v noci byl už trochu klidnější,tak doufám,že ho ty jeho „dny“ přešly…A o režimu zatím moc mluvit nemůžu…ale on je ještě maličký… ![]()
chápu,taky bych mu dala když má hlad..ono to s nima moc jinak nejde…to by jen plakal a zase mi nepřijde,že by vážil tolik…Zase ty jejich tabulky co ![]()
@lucaruzickovaa tak to máte divnou doktorku
kojení děti nejsou obézní,jsou prostě puclíčci,protože prospívají velmi dobře
já někde četla,že kojené dítě nemůže být obézní, aspon ne,pokud je výhradně kojené. Prostě některé děti takové jsou,což je naštěstí i názor naší doktorky,tak jsem ráda,že mě ještě nestresuje ona,prootže my jsme fakt obříci. Ale pořád lepší,než kdyby neprospívali a nepřibírali a byli křehouncí,že se je člověk pak bojí i chytit. Váš Jiřík je úplně akorátní
![]()
@lucaruzickovaa a smát se bude každým dnem i brblat
Vládík se cíleně směje už pár týdnů a taky „vykládá“ občas, neboj, bude to brzy a zase to bude s ním veselejší ![]()
já už tea nekojím, ale i když sem kojila, tak dost přibral, ale zas kdyby byl tlustej jako tlustej, tak by jen ležel a nehejbal se a náš malej sebou pořád šije
a určitě se už ani nepřejídá, protože už tolik neblinká, jako když sem ho kojila…to jo doktoři a jejich tabulky…sem říkala, že ona se taky nají když má hlad ![]()
@evita_ij vidis a ja si rikala ze danik je cvalik
tak to musime este pridat
Jakou davate velikost? Ja sem si rikala, ze uz pomalu 62 sbalim a dam 68, aby se netesnil.
A jakej mate zajetej rezim? Jak v noci vstavate a jak moc spinka pres den?
My sme ted s manzelem oba nemocny, tak hlavne doufam, ze malyho nenakazime. Ale me uz je nastesti lip, uz nemam teplotu. Jen hroznej dusivej kasel, kterej me dycky prepadava dyz malyho kojim a on se chudak dycky strasne leka ![]()
holky mate facebook? a schazite se vy pribramsky s kocarkama?
Ahojky náš malej unosí teď velikost 62… jinak Jiříček má rýmu, chudinka moje…furt chrochtá a budí ho to…
Náš malej vstává kolem 5-7, napapkáme se a tak do těch 10 sme vzhůru, pak usne a spí někdy i do 3…pak se zas napapká a mezi 5-7 koupeme a mezi 7-9 usínáme. za nc se mi zbudí max. 2×…
A co váš režim?
Nas rezim se meni tyden od tydnu
jediny co je tak nejak stale stejny, ze chodi mezi 7-9 spat a do hodiny cca usina- sikula sam v postylce. jinak se budi ted tak jednou- postupne to natahuje. vydrzel minuly tyden tak do 2 ted uz skoro do 4 a pak spi tak do 6-7. ja se snazim aby pak jeste spal, ale to mi nejak nevychazi, takze se tak hodinku vali v postylce a pak de do kocarku. driv mi tam vydrzel taky dlouho, ale ted spi vetsinou max. 2 hodinky. Taky mam vyzkouseny, ze tak hodinu, hodinu a pul od kojeni musi jit zase spinkat, jinak je pak hrozne zneklidnenej a zacne ricet. uz to poznam dyz zacne mavat hodne rukama a tekat ocima. mamka rika, ze ho davam furt spat, ale on je jinak uplne rozhozenej. takze muj den se ridi dost podle dana, kdy uz zacne byt unavenej a ja vymyslim jak uspat
jak uspavate? me ted usne docela dobre v kocaru a dyz ma neco pres hlavu (plenu nebo mu do oci stahuju cepicku
)
To je jirik chudinka, ze ma rymu, snad ho brzy prejde
Ahoj holky to nase mala mela v 6tydnech 53cm a 4.90 a to mi rekla doktorka at ji tolik nekrmim ze hodne pribira:-D Jinak ja uz to mam s kojenim taky nahnuty sice se jeste snazim kojit ale taky uz dost prikrmuju takze je otazka casu kdy uz se na to vyprdnu..jinak mala breci porad je to hruza
jak se rika kdyz prvni dite bylo hodny druhy vam to vrati
Jinak to celkem jde jen jak mam dve tak mi prijde ze mala strasne roste a ze to hrozne utika
My taky rezim nemame zadnej a s Kristynky usinanim atd asi ani mit nebudeme
je to maly zlobidlo..JInak nevim jestli je to mozny ale me prijde ze uz se mala smeje kdyz na ni delam blbosti ![]()
No Jiřík umí taky zlobit, to si nemyslete ![]()
Začínám mít depky…všechny děti se smějou cíleně jen ten náš ne
hlavičku krásně drží, někd něco jakoby žblechtne, ale ten smích… ![]()
@lucaruzickovaa píše:
No Jiřík umí taky zlobit, to si nemyslete
Začínám mít depky…všechny děti se smějou cíleně jen ten náš nehlavičku krásně drží, někd něco jakoby žblechtne, ale ten smích…
Neboj,určitě to brzo přijde a dočkáš se úsměvů!!!! ![]()