Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ten kluk se jen ohradil, proti tomu, že se mu tvůj syn poškleboval. proste si to chlapsky vyřídili a kdyby ses do toho nepletla bylo to rovný.
@Tojsemja3 píše:
Ten kluk se jen ohradil, proti tomu, že se mu tvůj syn poškleboval. proste si to chlapsky vyřídili a kdyby ses do toho nepletla bylo to rovný.
Hele ty ses tady chytla neceho a rozebiras to porad dokola.. ![]()
Protože v tom vidím jádro problému. Chlapec ví, že vše vyřeší, maminka a tak nic nedělá, ono to nejelo dopadne, mamka vše zařídí.
Ten kluk tě má na háku. Ubližuje sestře a ty mu to pořád dokola v klidu vysvětluješ? Proč? Třikrát a dost. Pak má přijít adekvátní trest. Plácnout na zadek, sebrat hračku, postavit do kouta. Řešíš za něj konflikty s dětmi? Proč? Vyprovokoval ho on a ty místo toho, aby jsi mu řekla - dobře ti tak, tak to jdeš řešit. Poroste ti z něj spratek, co bude mít pocit, že za něj matinka všechno vyřeší. Jídlo je normální, ne všechny děti ho mají jako koníček. Co se stane, když tě neposlechne? Nic, viď? Jen opakovaný přemlouvání. Tak se nediv, že to je, tak jak to je.
A dřív jedl bez problémů? Oblékal se bez problémů? Poslouchal?
Mně přijde, že na něj máš větší nároky protože jen starší rozumnější. Přijde ti proti batoleti velký.
Mám to stejně s klukama a na mladšího mám menší nároky, než jsem měla na staršího ve stejném věku. Říct synovi, aby se převlékl, tak to neudělá. My krokujeme. Svlekni si pyžamo, oblékni si triko… Když spěcháme, tak ho klidně prevleknu. Taky mu je 6 let.
My třeba bojujeme s chováním ke zvířatům, ví, co se má a nemá, všechny poučuje, ale pak jde a udělá něco, co nemá. Prostě pořád opakuju a nepředpokládám, že to ví.
@Janli píše:
Ten kluk tě má na háku. Ubližuje sestře a ty mu to pořád dokola v klidu vysvětluješ? Proč? Třikrát a dost. Pak má přijít adekvátní trest. Plácnout na zadek, sebrat hračku, postavit do kouta. Řešíš za něj konflikty s dětmi? Proč? Vyprovokoval ho on a ty místo toho, aby jsi mu řekla - dobře ti tak, tak to jdeš řešit. Poroste ti z něj spratek, co bude mít pocit, že za něj matinka všechno vyřeší. Jídlo je normální, ne všechny děti ho mají jako koníček. Co se stane, když tě neposlechne? Nic, viď? Jen opakovaný přemlouvání. Tak se nediv, že to je, tak jak to je.
Přestaň placat sestru, nebo tě placnu, abys věděl, že placat druhé se nemá… ![]()
Souhlasím s tím, co zaznělo výše - naprosto normální dítě.
Řešíš problémy, kde nejsou - a naopak je nevidíš tam, kde jsou evidentní. Sama u sebe, ve svém přístupu a chování k synovi.
Jako by si psala o mém 5,5 letým. Všechno jí doslova hodinu. Dneska jeden donut 35 minut!
Mladší má během 10 minut v sobě tři. Všechno mu musím dokola opakovat, připomínat. Neposlouchá, je drzý, vzteklý, urážlivý a neustále se pere nebo využívá mladšího sourozence.
Klasické dítě, které se snaží posouvat své hranice a prosadit si svou pravdu ![]()