Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@TetaBeata-tak super @Veveří-také řešení bude mít více různé praxe
Můj mladší syn-2 tř-se také od mala zdálo, že ho budou hodně bavit vlaky, no skončilo to dřevěnýma, legovýma vlakama, občas chce vlakem někam jet, ale nevydrží sedět a už ho to neba prý bude pracovat v Albertu
, starší syn je zas totální blázen do aut, už od mala vydržel hodiny sedět, ležet a vrčet s autíčkama, drží se ho to a už ho i baví pomáhat a opravovat už se nemůže dočkat až bude mít řidičák, no to se zblázním strachy, až někam pojede
Taky vám přišel následující potrzujici e-mail nebo jste dostali i PDF s přihláškou?
Mám být nervózní?
Vaše přihláška byla úspěšně podána, ale při vytváření potvrzujícího PDF došlo k chybě. Toto potvrzení Vám bude zasláno na email dodatečně.
Pokud na konkrétní….
@Inge posílala jsem v pondělí 2 přihlášky (dvojčata) a potvrzující e-maily přišly včetně PDF s přehledem škol.
O stejném problému jsem už četla na Facebooku, posílám včetně odpovědi z Cermatu.
Ať se daří nejen poslat přihlášku, ale i u přijímaček. ![]()
@patybar píše:
@Inge posílala jsem v pondělí 2 přihlášky (dvojčata) a potvrzující e-maily přišly včetně PDF s přehledem škol.
O stejném problému jsem už četla na Facebooku, posílám včetně odpovědi z Cermatu.
Ať se daří nejen poslat přihlášku, ale i u přijímaček.
Díky. Nakonec jsem vzala přihlášku zpět a vyplnila znovu a tentokrat přišlo i PDF.
Též přeju hodně štěstí u zkoušek.
@Inge píše:
Taky vám přišel následující potrzujici e-mail nebo jste dostali i PDF s přihláškou?
Mám být nervózní?Vaše přihláška byla úspěšně podána, ale při vytváření potvrzujícího PDF došlo k chybě. Toto potvrzení Vám bude zasláno na email dodatečně.
Pokud na konkrétní….
Tak se znovu přihlaš do DIPSY. A podívej se, jestli tam máš u podané přihlášky potvrzení. Jestli nedošlo pouze do e-mailu, tak může být problém ve tvém zabezpečení počítače. Hlavní je, ať to potvrzení je u přihlášky v tom dipsy. Jde stáhnout, ať si ho vytiskneš. Pokud tam žádné potvrzení nemáš. Dej vzít zpět přihlášku a pak podej novou přihlášku.
@Kelsey píše:
Tak se znovu přihlaš do DIPSY. A podívej se, jestli tam máš u podané přihlášky potvrzení. Jestli nedošlo pouze do e-mailu, tak může být problém ve tvém zabezpečení počítače. Hlavní je, ať to potvrzení je u přihlášky v tom dipsy. Jde stáhnout, ať si ho vytiskneš. Pokud tam žádné potvrzení nemáš. Dej vzít zpět přihlášku a pak podej novou přihlášku.
Ani v DIPSY potvrzení nebylo (přihláška byla uvedena v seznamu podaných přihlášek, ale žádný detail k ni). Ted po vyplnění nové přihlášky už ho tam normalne mám.
Ahoj, je tu někdo kdo se připravuje u této firmy na přijímačky nebo připravoval?
Hele, a kam a jak se přidává vysvědčení kvůli bodům za známky? V minulých letech to bylo většinou závěrečné vysvědčení z konce minulého roku a výpis za aktuální pololetí. Jak to naskenovat a přiložit? Minuloroční vysvědčení je oboustranný, výpis jednostranný. Udělat z toho 1 PDF soubor o 3 stranách, anebo minuloroční vysvědčení naskenovat obě stránky do 1 PDF a aktuální výpis do dalšího PDF? Či každou stranu zvlášť, tj. 3 samostatné PDF soubory? ![]()
@jege píše:
Hele, a kam a jak se přidává vysvědčení kvůli bodům za známky? V minulých letech to bylo většinou závěrečné vysvědčení z konce minulého roku a výpis za aktuální pololetí. Jak to naskenovat a přiložit? Minuloroční vysvědčení je oboustranný, výpis jednostranný. Udělat z toho 1 PDF soubor o 3 stranách, anebo minuloroční vysvědčení naskenovat obě stránky do 1 PDF a aktuální výpis do dalšího PDF? Či každou stranu zvlášť, tj. 3 samostatné PDF soubory?
Nám ve škole dali výpis s vysvědčeními od 7. třídy, s QR kódem. Celé to je na jedné straně, donesl to spolu s vysvědčením. Pokud vám to nepřipravili, tak bych asi naskenovala požadovaná vysvědčení do jednoho souboru. Ale nevím, jestli to má být v tomhle případě nějak ověřené. Koukněte do desek s výzem, jestli to tam náhodou není.
Nemusí to být ověřené a píšou, že to může být jakákoliv fotka i mobilem nebo scan. Četla jsem to několikrát.
Jinak my budeme zítra „nervit“ aby to klaplo, protože paní doktorka si vzala tento týden dovolenou a zástup to potvrzení nedá
Shodou okolností mám nemocné mladší děti a každý den tam stepovali deváťáci pro razítko
Takže toho bude mít zítra dost.
Kdyby bylo nejhůř, v úterý ty školy obejdeme/objedeme.
@1Pears1-tak držím pěstičky, nám to naštěstí udělala přes email a my si to jen vyzvedli, také mám mladšího už druhý týden nemocného, pokud máte školy ve městě kde bydlíte, tak to by asi šlo, ale když jsou mladší nemocné, tak snad to vyjde zítra
@lucypaja jj, dcera na intr nechce. Dvě má přímo u nás a dvě v krajském městě, jen pár km. Když tak by to oběhla/ objela i sama.
Naše doktorka už přesluhuje přes důchod a má druhou odbornou specializaci, přes mail s rodiči nekomunikuje. Znám ji od dětství právě v rámci té odborné specializace, říkala, že taková administrativa hodně zdržuje od práce. Nedělala by nic jiného. Po telefonu zkonzultuje cokoliv, ale maily a případné fotky chorob prohlížet nebude.
Ale na druhou stranu dává k dispozici i soukromý telefon a je ochotna poradit i mimo pracovní dobu. To využívají hlavně maminky prvních novorozenců.
Příspěvek upraven 18.02.24 v 21:26
A když má dovču, je v 90 procent případů skutečně pryč. Miluje krátké poznávačky po Evropě, nemá na to v době dovolené čas.
@1Pears1 takovou lékařku by si asi přálo hodně rodičů, jako my nemáme špatnou, také sme měli doktorku důchodového věku, ale už odešla, téhle je cca 45 má dvě děti kolem 13-15,ona právě chtěla emailem poslat název školy, název oboru, číslo a pak vyplnila ty dotazníky a my jen přišli, zaplatili, jinak také když je to akutní, momentální rada chce telefonovat, ale věci, co můžou třeba počkat den klidně emailem.
Tak fajn, že by zvládla dcera i sama, Náš také nechtěl na intr a sem ráda, já na intru byla, sice to byla jiná doba, ale právě, že dnes se bojím, že to je horší, ale také ne všude. Kam se chce nejraději dostat v místě bydliště nebo dál?
@lucypaja Taky jsem byla na intru, ale měla jsem obor, který není úplně běžný, jen v krajských městech. Byla jsem tam spokojená, naši žili na vesnici, chtěla jsem žít městsky, půlrok před tím mi umřela babička, ke které jsem jezdila do města na víkendy. Takže možnost být na intru mi pomohla se s tím srovnat. Už v té době jsem měla dobrou a nadcasovou brigádu na studenta střední školy.
Dcera pryč nechce, protože je doma spokojená, žijeme ve městě, má svoji kočku, kterou dostala k 15.narozeninám a poslední dobou nerada spí v cizím prostředí. Nechce ani u kamarádek, chce svůj klid. Klidně se vrátí ve 22 večer.
Jednu školu má s talentovkou, ale říkala, že ji lákají všechny
Právě si pořád nemohla vybrat, vždy jsem jí přidala ještě jeden den k dobru, až paní doktorka odfrčela na dovču ![]()
Chce zůstat v místě i proto, že obě školy má 5 minut pěšky, každou na jinou stranu. Ona je sova a nerada ráno vstává ![]()