Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucypaja píše: @vokishka-no a když bude mít jeden maturitní obor, tak asi i tak bude dělat oba dny? No je v tom bordel, kolega prý mají na zš mimořádně v pátek schůzkukolem přijímaček, tak sem zvědavá, zda se od něj pak něco dovíme, je to sice jiná zš, ale info by měl mít každý stejné, ale naše zš na to zatím pěkně dlabe
Ano, i pri jednom oboru bude delat dva dny. Je to fajn, protoze se pocitaji ty lepsi vysledky. A ty skoly poradne taky nic nevi, vzdyt se to teprve schvalilo. Ani nevim, jestli uz to podepsal prezident. Vychovni poradci teprve chodi na školení. Takze vase skola na tomozna nedlabe, jen se v tom musi poradne zorientovat.
@lucypaja píše: @vokishka-každopádně děkuji zainfo
Uz to tu je, koukej průběžně
https://prijimacky.cermat.cz/…zkouska-2024
@Veveří píše:
Celkem zajímavé bude, jak se budou vkládat známky do elektronické přihlášky. U nás budou započítávat vysvědčení všechny školy, kde jsme byli na dni otevřených dveří. Toto zatím neví ani ředitelé ZŠ, ani SŠ. Panuje obava z falšování známek. U papírové přihlášky známky ověřovala škola. Zase nikdo nic neví a to dáváme přihlášky za měsíc a něco
Ale ví to.
@Veveří píše:
Celkem zajímavé bude, jak se budou vkládat známky do elektronické přihlášky. U nás budou započítávat vysvědčení všechny školy, kde jsme byli na dni otevřených dveří. Toto zatím neví ani ředitelé ZŠ, ani SŠ. Panuje obava z falšování známek. U papírové přihlášky známky ověřovala škola. Zase nikdo nic neví a to dáváme přihlášky za měsíc a něco
Ví to a není na tom nic zajímavého. ZŠ udělá výpis posledních tří vysvědčení, pošle ho rodičům, u přihlášky bude -přiložit soubor, rodič ho tam vloží a hotovo. Aspoň tak nám to řekli na schůzce na základce a na dnech otevřených dveří.
@vokishka píše:
nebudou se ověřovat
Ještě před 3 týdny to ředitelé nevěděli. Ty to víš jak, že se nebude ověřovat? Dřív to musely verifikovat základky. Ještě na krajské poradě ředitelů SŠ nevěděl nikdo nic, a že se to řeší…
@Veveří píše:
Ještě před 3 týdny to ředitelé nevěděli. Ty to víš jak, že se nebude ověřovat? Dřív to musely verifikovat základky. Ještě na krajské poradě ředitelů SŠ nevěděl nikdo nic, a že se to řeší…
Uz jsem to cetla, i to rikala nase vychovna poradkyně. Uz odesilala i informace rodicum.
@Veveří píše:
Už bylo školení pro výchovné poradce.
Sama vedu ve škole přípravu na přijímačky a ti co chtějí se naučí. Ti co na to dlabou, bohužel. Sama jsem apelovala na rodiče, ať na děti dohlédnout, aby doma zkoušeli počítat. Když něco neví, mají se na přípravě ptát. Nyní se blížíme ke konci sešitu s příklady a začneme psát cvičné testy. Ale zase to bude o dětech. Ty co si to jen píšou z výsledků se toho moc nenaučí, ti co to zkusí spočítat, se to postupně naučí. Většinou končíme s tím, že pár dětí to píše i nad 40 bodů, pár jich to bude stále psát na 15, ale s tím nic nenadělám.
@Anonymní píše:
Prosím o uklidnění, pokud někdo neví…
Dnes přišla s informací jedna žačka, že mamka, která učí na SŠ už má nějaké informace k přijímačkám. Pokud by měla dopadnout její verze, jsem v šoku.
Tvrdila, že prostě buď se dostanete na tu první školu, co chcete, nebo pak jsou šance na ty další velmi malé. Že ta prioritní škola je nesmírně důležitá a když se na ni přes velký počet uchazečů nedostanete, tak ty druhé školy stejně dávají přednost uchazečům, kteří si je zvolili jako prioritní. Tudíž můžete mít dostatečně velký počet bodů i pro druhou školu, ale tím, že ji nemáte jako první v pořadí, tak se na ni nedostanete. Takže extrémní příklad - zatímco loni se některé děti dostaly na obě gymnázia a některé aspoň jen na jedno, tak v letošním školním roce, pokud vám nevyjde to první, na druhém už jste sankcionováni, že ji nemáte jako první a mají přednost jiní uchazeči. A nevěřím, že nějaký gympl bude dobírat žáky v druhém kole, když už budou mít plno po prvním. Situace pro šikovné děti by tak byla ještě horší a složitější než loni. Jedinou úlevu by měly školy, protože by se nedávala odvoláníProsím, že je to jen zlý sen a že to takhle nevymysleli
![]()
Toto jsem zatím neslyšela. Poslední verze byla, že si všichni udělají pořadí. Kouknou se, jak dopadli ti co si danou školu jako druhou na první škole. Pokud jsou přijati, jsou z druhé škrtnutí a posunuje se hranice přijetí. Pokud ne, mají své pořadí jisté.
@lucypaja píše:
Asi hloupá otázka a proč musí dělat ty dvoje přijímačky?
Většinou děti říkaly, že je jeden den lehčí matika a druhý den čeština. Takže asi proto.
@vokishka mám pár týdnů staré info, škola zatím nic neposlala, ticho po pěšině. Jsem ráda, že známky nepůjde ošidit.