Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Oni pojedou na priority. Jak udělá přijímačky, tak se automaticky dostane na školu číslo jedna v přihlášce.
Platím dceři Scio testy. A toto mi od nich přišlo na e-mail.
@truelly píše:*Své vybrané školy musíte seřadit do pořadí, na jakou chcete nejvíce. Pokud se uchazeč umístí „nad čarou“ na více školách, bude systémem přiřazen na první z nich. Nejvíce chci na školu č. 1, pokud se nedostanu na školu číslo 1, pak chci na školu č. 2, pokud se nedostanu ani na tu, pak chci na školu č. 3.
A je tam někde, co se stane, když nejsi přijat na školu číslo jedna???
Priorita (pořadí) škol na přihlášce nemá vliv na pořadí žáků ve výsledkové listině školy.
Priorita má vliv na výběr školy až v případě, že se uchazeč umístí „nad čarou“ na více než jedné škole.*
Odvolání lze podat pouze v případě porušení práv uchazeče v průběhu zkoušek.*
@Kelsey píše:
Oni pojedou na priority. Jak udělá přijímačky, tak se automaticky dostane na školu číslo jedna v přihlášce.
Platím dceři Scio testy. A toto mi od nich přišlo na e-mail.
V digitálním systému bude zadaný algoritmus, který bude umět seřadit ihned všechny žáky a rozházet je mezi školy. Jenom nechápu, proč to má trvat měsíc. Všechny nás z toho nervama klepne pepka ![]()
Nějak to dopadne. Minulý týden bylo testování ve škole. Snad se to povede pak stejně. Nestresuji, ať nepřenáším stres na dceru.
Priorita (pořadí) škol na přihlášce nemá vliv na pořadí žáků ve výsledkové listině školy.
Priorita má vliv na výběr školy až v případě, že se uchazeč umístí „nad čarou“ na více než jedné škole.
Já to pochopila tak, že se udělá výsledková listina, bez ohledu na prioritu (tzn. všichni, ať už je to jejisch škola 1,2 nebo 3). Ti co jsou nad čarou a mají to jako školu 1, tak tam zůstávají. Ti co to mají jako 2. nebo 3. školu, tak pokud se dostali na těch „svých“, tak z výsledkové listiny vypadnou a pořadí se posune. Takže nad čáru se dostanou ti, kteří byli pod ní, opět bez ohledu na to, jestli je to jejich první, druhá nebo 3. volba. Takže se nad čáru může dostat i děcko, které má školu jako 3. volbu, ale na své 1. a 2. škole neuspělo. A tak se to postupně setřásá, než jsou všechna místa zaplněná anebo „dojdou“ zájemci. V tom případě se vyhlašuje 2., resp. 3. kolo.
@Jahru píše:
Priorita má vliv na výběr školy až v případě, že se uchazeč umístí „nad čarou“ na více než jedné škole.Já to pochopila tak, že se udělá výsledková listina, bez ohledu na prioritu (tzn. všichni, ať už je to jejisch škola 1,2 nebo 3). Ti co jsou nad čarou a mají to jako školu 1, tak tam zůstávají. Ti co to mají jako 2. nebo 3. školu, tak pokud se dostali na těch „svých“, tak z výsledkové listiny vypadnou a pořadí se posune. Takže nad čáru se dostanou ti, kteří byli pod ní, opět bez ohledu na to, jestli je to jejich první, druhá nebo 3. volba. Takže se nad čáru může dostat i děcko, které má školu jako 3. volbu, ale na své 1. a 2. škole neuspělo. A tak se to postupně setřásá, než jsou všechna místa zaplněná anebo „dojdou“ zájemci. V tom případě se vyhlašuje 2., resp. 3. kolo.
Tak nějak si to také myslím.
@Veveří píše:
V digitálním systému bude zadaný algoritmus, který bude umět seřadit ihned všechny žáky a rozházet je mezi školy. Jenom nechápu, proč to má trvat měsíc. Všechny nás z toho nervama klepne pepka
Protože se tentokrát čeká na náhradní termín a až pak se stanoví konečné pořadí ![]()
@Kelsey mám pocit, že mého syna nevystresuje nic. To já mám nervy z něho, když vidím, že se doma neučí na přijímačky. Prý učil jsem se do matiky… a v sešitě 1 vypočítaný příklad.
Jen mi není jasná jedna věc - pokud si může student dát 3 přihlášky, ale testy dělá jen 2× na škole s prioritou 1 a 2, tak jak je to v případě, že všechny jeho 3 vybrané školy mají i školní část přijímaček? Třeba z cizího jazyka, VSP… ![]()
@Jahru píše:
Jen mi není jasná jedna věc - pokud si může student dát 3 přihlášky, ale testy dělá jen 2× na škole s prioritou 1 a 2, tak jak je to v případě, že všechny jeho 3 vybrané školy mají i školní část přijímaček? Třeba z cizího jazyka, VSP…
Tak udělá zřejmě jen tu školní část.
A ani státní část nemusí dělat na škole č. 1 a 2.
Školní část přijímacích zkoušek se koná na jednotlivých středních školách, které je vypisují.
Místa konání JPZ budou určena systémem a dozvíte se o nich z pozvánky, kterou Vám pošlou ředitelé škol. Může se stát, že budete konat JPZ i 2× na stejné škole.
Příspěvek upraven 10.11.23 v 16:46
@Jahru píše:
Jen mi není jasná jedna věc - pokud si může student dát 3 přihlášky, ale testy dělá jen 2× na škole s prioritou 1 a 2, tak jak je to v případě, že všechny jeho 3 vybrané školy mají i školní část přijímaček? Třeba z cizího jazyka, VSP…
tak asi na školní část půjdou, to si organizují školy samy, Cermat s tím nemá nic společného. I když je otázka, jak to bude s těma bodama za známky a tak, jestli je teda budou hlásit Cermatu, protože zřejmě jejich systém bude dělat to rozřazování do škol.