Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:![]()
![]()
Tak už mám z více stran potvrzení tu mojí šílenou verzi přijímaček
prostě jak se nedostaneš na tu první, tak jsi někde…
Jak to muzes mít potvrzené, když skoly nic nedostaly. A co jsem cetla na pedagogické komore, tak tam o tom neni ani zminka, jak se to bude pocitat. Navic si každá skola bude pridavat sve body.
@Naydra píše:
Asi bude, na tomhle v nějakém článku vysvětlovali, že bude potřeba si dobře rozmyslet tu prioritní školu. Aby lidé počítali s tím, že nepůjde už spekulovat, že se kamarádka dostala jinam a dcera tam chce být s ní, tak se tady odhlásíme a ať ji vezmou tam.
Nebude odvolani, jen z procesnich duvodu, ma to tak i hromada vysek.
@Naydra píše:
Asi bude, na tomhle v nějakém článku vysvětlovali, že bude potřeba si dobře rozmyslet tu prioritní školu. Aby lidé počítali s tím, že nepůjde už spekulovat, že se kamarádka dostala jinam a dcera tam chce být s ní, tak se tady odhlásíme a ať ji vezmou tam.
Odvolání nahradí 2. kolo přijímaček, pokud ovšem na té škole po 1. kole zbude místo. Pak už půjdou jenom běžné přestupy mezi školami v nebo před začátkem školního roku, jak je to teď. Zápisové lístky a odvolání nahradí prioritizace škol, škola se naplní a hotovo, vymalováno.
@Naydra píše:
@Veveří Jj, Cermat už vydal i ucelený přehled s vysvětlenímhttps://prijimacky.cermat.cz/…zkouska-2024
Jsi rychlejší.
@Havlova
Čerpala jsem z dost starých informací, tak jsem radši zagůglila, co je nového…
Pokud to tam Cermat nedal dnes, tak ale nechápu, že ředitelé škol tenhle dokument neznají.
@Naydra píše:
@HavlovaČerpala jsem z dost starých informací, tak jsem radši zagůglila, co je nového…Pokud to tam Cermat nedal dnes, tak ale nechápu, že ředitelé škol tenhle dokument neznají.
no on to ještě neschválil senát a nepodepsal prezident
@Naydra píše:
@Veveří Jj, Cermat už vydal i ucelený přehled s vysvětlenímhttps://prijimacky.cermat.cz/…zkouska-2024
A je tam někde, co se stane, když nejsi přijat na školu číslo jedna???
@truelly píše:
nedá se to z toho pochopit. Jestli se započítá do všech, nebo ti, co ji měli jako jedničku, budou přijati a ze zbytku se doplní podle bodů
@truelly píše:
No já jsem to pochopila tak, že pokud jsi pod čarou na škole č. 1, jsi přijatá na školu č. 2, ale musíš být nad čárou mezi přijatými. Pokud jsi na dvojce pod čarou, propadáš se na školu č.3, ale zase platí, že musíš být mezi přijatými. A pokud se neumístíš ani na jedné ze 3 škol, musíš hledat školy, které vyhlašují 2. kolo přijímacího řízení. Tyto školy budou mít volná místa. Do druhého kola jdeš s výsledky přijímacího řízení z prvního kola. Je to tak, ne? ![]()
@Veveří píše:
No já jsem to pochopila tak, že pokud jsi pod čarou na škole č. 1, jsi přijatá na školu č. 2, ale musíš být nad čárou mezi přijatými. Pokud jsi na dvojce pod čarou, propadáš se na školu č.3, ale zase platí, že musíš být mezi přijatými. A pokud se neumístíš ani na jedné ze 3 škol, musíš hledat školy, které vyhlašují 2. kolo přijímacího řízení. Tyto školy budou mít volná místa. Do druhého kola jdeš s výsledky přijímacího řízení z prvního kola. Je to tak, ne?
Podle mne ano. Až na to poslední, to jsem z toho nevydedukovala.