Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1337
30.10.23 10:55

Vnučky se připravovaly se mou z matiky vždy od 1.listopadu, mě to moc bavilo a trochu jsem „nakazila“ i je. Z češtiny nevím, to mě nebaví, tak jsem to nesledovala:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
30.10.23 21:06

@mamoch to se vnučky mají :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.23 18:25

Prosím o uklidnění, pokud někdo neví…
Dnes přišla s informací jedna žačka, že mamka, která učí na SŠ už má nějaké informace k přijímačkám. Pokud by měla dopadnout její verze, jsem v šoku.
Tvrdila, že prostě buď se dostanete na tu první školu, co chcete, nebo pak jsou šance na ty další velmi malé. Že ta prioritní škola je nesmírně důležitá a když se na ni přes velký počet uchazečů nedostanete, tak ty druhé školy stejně dávají přednost uchazečům, kteří si je zvolili jako prioritní. Tudíž můžete mít dostatečně velký počet bodů i pro druhou školu, ale tím, že ji nemáte jako první v pořadí, tak se na ni nedostanete. Takže extrémní příklad - zatímco loni se některé děti dostaly na obě gymnázia a některé aspoň jen na jedno, tak v letošním školním roce, pokud vám nevyjde to první, na druhém už jste sankcionováni, že ji nemáte jako první a mají přednost jiní uchazeči. A nevěřím, že nějaký gympl bude dobírat žáky v druhém kole, když už budou mít plno po prvním. Situace pro šikovné děti by tak byla ještě horší a složitější než loni. Jedinou úlevu by měly školy, protože by se nedávala odvolání 8o

Prosím, že je to jen zlý sen a že to takhle nevymysleli :poblion: :zed:

• Citovat
  • Upravit
65109
2.11.23 18:36
@Anonymní píše:
Dnes přišla s informací jedna žačka, že mamka, která učí na SŠ už má nějaké informace k přijímačkám. Pokud by měla dopadnout její verze, jsem v šoku.
Tvrdila, že prostě buď se dostanete na tu první školu, co chcete, nebo pak jsou šance na ty další velmi malé. Že ta prioritní škola je nesmírně důležitá a když se na ni přes velký počet uchazečů nedostanete, tak ty druhé školy stejně dávají přednost uchazečům, kteří si je zvolili jako prioritní. Tudíž můžete mít dostatečně velký počet bodů i pro druhou školu, ale tím, že ji nemáte jako první v pořadí, tak se na ni nedostanete. Takže extrémní příklad - zatímco loni se některé děti dostaly na obě gymnázia a některé aspoň jen na jedno, tak v letošním školním roce, pokud vám nevyjde to první, na druhém už jste sankcionováni, že ji nemáte jako první a mají přednost jiní uchazeči. A nevěřím, že nějaký gympl bude dobírat žáky v druhém kole, když už budou mít plno po prvním. Situace pro šikovné děti by tak byla ještě horší a složitější než loni. Jedinou úlevu by měly školy, protože by se nedávala odvolání 8oProsím, že je to jen zlý sen a že to takhle nevymysleli :poblion: :zed:

Takhle jsem to neslysela. On stejně ještě nikdo nic nevi, ani vychovni poradci. U nas jim dokonce rekli, ze pujdou podavat prihlasky jen pres datove schránky nebo identitu. Az to uplne schvali, teprve k tomu budou skoleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20278
2.11.23 18:45

A co když někdo nemá ani datovou schránku a ani identitu, myslím, že někteří sociálně slabší toto mít vůbec nemusí no bude to ještě zajímavé co se schválí a co ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
2.11.23 18:48
@lucypaja píše:
A co když někdo nemá ani datovou schránku a ani identitu, myslím, že někteří sociálně slabší toto mít vůbec nemusí no bude to ještě zajímavé co se schválí a co ne!

Myslím, že v návrhu bylo, že elektronické podání je možnost, ne povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20278
2.11.23 18:53
@Jahru píše:

Jo to si myslím, že je fajn, nemůžou to přikázat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
2.11.23 20:19
@Jahru píše:

jo, jsou tam tři možnosti. Ale při školení nedávno jim řekli něco jiného. On nikdo pořádně neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
3.11.23 15:02
@Anonymní píše:
Tvrdila, že prostě buď se dostanete na tu první školu, co chcete, nebo pak jsou šance na ty další velmi malé. Že ta prioritní škola je nesmírně důležitá a když se na ni přes velký počet uchazečů nedostanete, tak ty druhé školy stejně dávají přednost uchazečům, kteří si je zvolili jako prioritní. Tudíž můžete mít dostatečně velký počet bodů i pro druhou školu, ale tím, že ji nemáte jako první v pořadí, tak se na ni nedostanete. Takže extrémní příklad - zatímco loni se některé děti dostaly na obě gymnázia a některé aspoň jen na jedno, tak v letošním školním roce, pokud vám nevyjde to první, na druhém už jste sankcionováni, že ji nemáte jako první a mají přednost jiní uchazeči. A nevěřím, že nějaký gympl bude dobírat žáky v druhém kole, když už budou mít plno po prvním. Situace pro šikovné děti by tak byla ještě horší a složitější než loni. Jedinou úlevu by měly školy, protože by se nedávala odvolání 8oProsím, že je to jen zlý sen a že to takhle nevymysleli :poblion: :zed:

Připadá mi, že všichni budeme ve vleku neznámého a neodzkoušeného systému. Zatím nikdo nic neví, i když to co píšeš, zní logicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
3.11.23 17:18
@Anonymní píše:

Tak už mám asi při pátku unavený mozek, ale vůbec nerozumím tomu, jak to myslíš. Přece každé dítě může nastoupit jen na jednu školu, takže když se dostane na tu první, už logicky nezabírá místo na druhé a třetí, kam se zas dostane ten, co ji měl napsanou jako první a nebude zabírat místo na škole druhé a třetí volby…jak myslíš sankciován?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 17:24
@iiiif píše:
Tak už mám asi při pátku unavený mozek, ale vůbec nerozumím tomu, jak to myslíš. Přece každé dítě může nastoupit jen na jednu školu, takže když se dostane na tu první, už logicky nezabírá místo na druhé a třetí, kam se zas dostane ten, co ji měl napsanou jako první a nebude zabírat místo na škole druhé a třetí volby…jak myslíš sankciován?

Já jsem to pochopila tak, že třeba máš 86 bodů a na první školu ti to nestačí. Na druhé by to stačilo, ale dají přednost uchazečům, co ji mají napsanou jako první…je to srozumitelnější?

• Citovat
  • Upravit
191
3.11.23 18:55
@Anonymní píše:
Já jsem to pochopila tak, že třeba máš 86 bodů a na první školu ti to nestačí. Na druhé by to stačilo, ale dají přednost uchazečům, co ji mají napsanou jako první…je to srozumitelnější?

aha, tak to snad proboha ne. Výhoda téhle novinky by měla být v tom, že odpadnou odvolání, resp. ten čas, co se s tím stráví, takže ten systém by měl fungovat tak, že ten s 86 body se po nepřijetí na první školu automaticky hned přeleje na druhou školu a tam ho to zařadí do pořadí a když se opět neumístí, tak na školu třetí. Přece ti lidé přijatí na odvolání taky postupovali v pořadníku podle bodů. Takže ten systém přijetí by byl stejný, jen by se zrealizovat během okamžiku, ne během týdnů odevzdávání a přesouvání zápisových lístků. Tak jsem to teda pochopila já, pokud se pletu, a máš pravdu, tak teda ty děti lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 19:08
@iiiif píše:
aha, tak to snad proboha ne. Výhoda téhle novinky by měla být v tom, že odpadnou odvolání, resp. ten čas, co se s tím stráví, takže ten systém by měl fungovat tak, že ten s 86 body se po nepřijetí na první školu automaticky hned přeleje na druhou školu a tam ho to zařadí do pořadí a když se opět neumístí, tak na školu třetí. Přece ti lidé přijatí na odvolání taky postupovali v pořadníku podle bodů. Takže ten systém přijetí by byl stejný, jen by se zrealizovat během okamžiku, ne během týdnů odevzdávání a přesouvání zápisových lístků. Tak jsem to teda pochopila já, pokud se pletu, a máš pravdu, tak teda ty děti lituju.

Taky jsem myslela, že to bude jak píšeš ty :hug: proto jsem tak zmatená z informací té žákyně.

• Citovat
  • Upravit
65109
3.11.23 19:10
@iiiif píše:

já to taky pochopila tak, protože říkali, že kdo se nedostane ani na třetí školu, tak musí do druhého kola a tam už to bude asi jako loni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
3.11.23 19:12
@Anonymní píše:
Taky jsem myslela, že to bude jak píšeš ty :hug: proto jsem tak zmatená z informací té žákyně.

ta holka to má zprostředkovaně a ta její matka taky jen jedna paní povídala, protože školení ještě žádné nebylo. A jak už jsem psala, naši výchovní poradci v okolí dostali uplně jiné informace o přihláškách, takže nikdo nic neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí