Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
11.1.24 15:55
@renap píše:
@lucypaja bankovní identitu má snad v dnešní době každý, ne? Kdo má účet, převádí peníze, používá internetové bankovnictví.
My byli na několika DOD a všude nám vyloženě doporučovali ty přihlášky podávat takto. Že do toho hned uvidíme, body, výsledky. A pro ty školy to prý bude mnohem lepší a jdnodušší než papírově.
Účty mám dva. A dosud jsem identitu aktivní neměla. Nepotřebovala jsem to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
11.1.24 16:10
@Kelsey píše:
Ano. Pár dní před otevřením zadávání přihlášek bude zkušební/demo verze pro rodiče. Kde je možnost, ať vyzkouší, jak to vyplnit. Nachystat k odeslání.
To jsem si myslela, že bude nabídnuto i na jiných školách.

možná se ta informace teprve bude rozesílat školám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
11.1.24 16:11
@Kelsey píše: Účty mám dva. A dosud jsem identitu aktivní neměla. Nepotřebovala jsem to.

mě v podstatě banka donutila, abych si ji udělala a tak se přihlašovala do internetového bankovnictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20364
11.1.24 17:11

@renap-no znám pár rodin, kde toto nemají a nemají ani tiskárnu, skenování apod.,já chápu, že to je rychlejší, přehlednější, ale je fajn, že nabízejí i tu starší papírovou možnost, holt se s tím ta škola musí vyrovnat, že jim tam asi pár takových přihlášek dorazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20364
11.1.24 17:15

@Kelsey-no je to asi s tím jednodušší @vokishka-já mám účet, mám tam zadané tp a holt když potřebuju změnu, něco přidat apod. dojdu do spořky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
13.1.24 10:20

B

Nám teď na střední škole řekli, že kdo nemá identitu tak to můžeme podat přes dopit.cz. samozřejmě že to spustí až 1. Února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
3.2.24 22:08

Zdravím všechny,
už jste někdo podával přihlášku na SŠ? Jak to šlo?
Mám v devítce dvojčata a ještě nemám pohromadě všechny přílohy, tak zatím čekám. Ale sleduji stránky Cermatu na Facebooku a rodiče mají při vyplňování různé problémy. Jsem se chtěla alespoň přihlásit a podívat dále, mám u dvou bank aktivovanou bankovní identitu, ale u obou mi to hlásí nějakou chybu. Nevím, čím to je, budu muset řešit s bankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.24 08:38

Dcera dostala v devítce teď v pololetí jen výpis vysvědčení jako každý rok. Jedna škola chce ale ověřenou kopii nebo QR kód? Jak toto řešíte?

• Citovat
  • Upravit
65205
4.2.24 08:40
@Anonymní píše:
Dcera dostala v devítce teď v pololetí jen výpis vysvědčení jako každý rok. Jedna škola chce ale ověřenou kopii nebo QR kód? Jak toto řešíte?

u nás děcka dostanou i přihlášku, z jedné strany nevyplněnou, budou mít vyplněné jen ty známky za všechna ta pololetí, s podpisem ředitele a razítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
4.2.24 08:48
@Kelsey píše:
Teď to bude hlavně úplně jinak. Přihlášky a výběr škol dají podle priorit. Když udělají přijímačky, tak automaticky jsou přijati na školu v prvním pořadí.
Už nejsou zápisové lístky.

Pelny nesmysl cos napsala, ldyz udelaji prijimacky tak, ze budou prijati na tu skolu co nejvic chteji:)…. Ne budou na nejakem miste poradi z dalsich xxxx deti, ktere na tu skolu chteji… :mrgreen: a kdyz se vejdou do poctu prijimanych, tak budou prijati

Příspěvek upraven 04.02.24 v 11:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.2.24 09:33

Mně se přihlášky netýkají, jenom je to teď u nás v práci námět k hovoru číslo 1, protože v patřičném věku má dítě hned několik kolegyň, tak se snažím být v obraze. :mrgreen: Ale co mne zaujalo - včera večer kolegyně přihlásila dítě a byla trochu zmatená z toho, že systém po ní povinně chtěl doklad o ukončení ZŠ, bez něj prý značil červeným křížkem chybu, bez které nemůže pokračovat. Prý tam tedy nahrála podruhé výpisy vysvědčení, ale to je přeci kravina. Děti, které se hlásí na střední, v naprosté většině případů ještě ZŠ nemají ukončenou, protože jsou teprve v devítce (pětce, sedmičce). :think: A tedy taky jsem koukala, když mi poslala sken potvrzení o úspěšném odesální, tak že v něm bylo hned několik překlepů. Asi aby si děti rovnou nacvičly vyhledávání chyb k přijímačkám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
4.2.24 09:42
@sysi píše:
Mně se přihlášky netýkají, jenom je to teď u nás v práci námět k hovoru číslo 1, protože v patřičném věku má dítě hned několik kolegyň, tak se snažím být v obraze. :mrgreen: Ale co mne zaujalo - včera večer kolegyně přihlásila dítě a byla trochu zmatená z toho, že systém po ní povinně chtěl doklad o ukončení ZŠ, bez něj prý značil červeným křížkem chybu, bez které nemůže pokračovat. Prý tam tedy nahrála podruhé výpisy vysvědčení, ale to je přeci kravina. Děti, které se hlásí na střední, v naprosté většině případů ještě ZŠ nemají ukončenou, protože jsou teprve v devítce (pětce, sedmičce). :think: A tedy taky jsem koukala, když mi poslala sken potvrzení o úspěšném odesální, tak že v něm bylo hned několik překlepů. Asi aby si děti rovnou nacvičly vyhledávání chyb k přijímačkám. :mrgreen:

k těm chybám
https://zivotvcesku.cz/…u-podivanou/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
4.2.24 10:56
@sysi píše:
Mně se přihlášky netýkají, jenom je to teď u nás v práci námět k hovoru číslo 1, protože v patřičném věku má dítě hned několik kolegyň, tak se snažím být v obraze. :mrgreen: Ale co mne zaujalo - včera večer kolegyně přihlásila dítě a byla trochu zmatená z toho, že systém po ní povinně chtěl doklad o ukončení ZŠ, bez něj prý značil červeným křížkem chybu, bez které nemůže pokračovat. Prý tam tedy nahrála podruhé výpisy vysvědčení, ale to je přeci kravina. Děti, které se hlásí na střední, v naprosté většině případů ještě ZŠ nemají ukončenou, protože jsou teprve v devítce (pětce, sedmičce). :think: A tedy taky jsem koukala, když mi poslala sken potvrzení o úspěšném odesální, tak že v něm bylo hned několik překlepů. Asi aby si děti rovnou nacvičly vyhledávání chyb k přijímačkám. :mrgreen:

Jojo v diskuzi na netu jsou veci jako, ze u obcanu CR, chteji doklady o obcanstvi, je tam informace o zkousce z angkicitiny na skole, kde 100% zadna neni a dalsi lahudky :roll:

CITACE: Včera jsem přihlásil na střední školu svojí dceru. U druhé školy, ačkoliv se narodila v ČR a oba rodiče jsme Češi, sytém požaduje doklad o nabytí občanství, doporučení pedagogické poradny a doklad o prominutí zkoušky z českého jazyka, o což jsme nežádali. U třetí školy nás systém upozornil, že část přijímacího řízení bude v angličtině, i když předmětná škola toto podle jejích stránek nemá. Odeslal jsem přihlášku tedy s tím, že nemáme u druhé školy splněné všechny povinné přílohy (ještě, že to šlo alespoň odeslat). Dále mě zaráží, že u elektronického systému to po mě chce povinně u každé školy vložit přehled prospěchu v základní škole. Asi to ten systém neumí sám rozeslat na všechny tři školy, když je to základní doklad přijímacího řízení pro všechny školy. Hold, jak neschopný ministr žvanil, takové jsou výstupy z jeho rezortu… a odnesou to naše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.2.24 12:35

@Aglája75 Jo, to kolegyně říkala taky. Že ty přílohy musela poslat na všechny školy, že původně myslela, že bude stačit odeslat do systému jednou. Ale je ráda, že už má odeslání zdárně za sebou. Měla obavy, jak to půjde, když byl zádrhel ještě před spuštěním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.2.24 12:36
@vokishka píše:
k těm chybám
https://zivotvcesku.cz/…u-podivanou/?…

Jo, to je přesně ono. Takhle to potvrzení vypadalo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit