Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, připojuji se k vám do diskuze, potřebuji to s někým sdílet. Dcera má celou školní docházku same jednicky, hlásí se na tři gymply.
Chodí na různé kurzy, ale co mě zaráží je její totální stagnace. Gympl si vybrala sama, nikdo ji do toho netlačil.
Máme mnohem větší nervy než deti ![]()
Taky máme větší nervy. Dcera ta je klidná. Nám včera došlo do dispy první info od jedné školy. Kdy a kde se máme dostavit na školní kolo. Jsem to skoro obrečela. Že je mi ji líto a takový ten asi pocit, že ona už je opravdu velká a dělá další krok v životě. A holka salámpárek. Je šťastný člověk. Jediné co ji zajímalo, jestli mám teda volno a pojedeme všichni. Paní učitelka na klavír a hudebku ji včera řekla, že by chtěla taky s ní. Tak uvidíme, jestli pojedeme celý zájezd
.
Ve finále to bude i sranda.
@juicee Nevím přesně, jak myslíš stagnace. Jestli v Cermat testech / píšu jen o matice, čeština nevím/ má po delší dobu stále stejně bodů, tak je to pro ni prostě strop a na víc nemá. Když jsem loni a předloni připravovala z matiky vnučky, tak prostě taky narazily na strop a víc to nešlo. Děti bych rozdělila do 4 skupin jak jsou schopny testy napsat, jedna skupina do 25 bodů, druhá 26- 35 a třetí 36 -cca 43 a čtvrtá 44-_50. A svůj strop prostě nepřekonají i když drtí testy jak chtěj dlouho. Podle mě jsou testy moc pěkně udělané. Čeština mě nebaví, tam fakt nevím.
U nás to samé, věří si. Mne připadá, ze nic moc nedělá. Moje nervy, fakt 😂
Dcera - samé jedničky ČJ dá i 48 bodů, z matiky rekord 36 bodů. Chce na gympl.
Celkově se pohybuje kolem 70 bodu. Plus doufam, ze je někam posunou i body za vysvědčení.
@Anonymní píše:
Dcera - samé jedničky ČJ dá i 48 bodů, z matiky rekord 36 bodů. Chce na gympl.
To má krásný výsledek.
@juicee píše:
To má krásný výsledek.
Děkuji
budeme doufat. U nás MS kraj by to mělo stačit
@juicee píše:
Ahoj, připojuji se k vám do diskuze, potřebuji to s někým sdílet. Dcera má celou školní docházku same jednicky, hlásí se na tři gymply.
Chodí na různé kurzy, ale co mě zaráží je její totální stagnace. Gympl si vybrala sama, nikdo ji do toho netlačil.
Máme mnohem větší nervy než deti
Stagnace… tak můj syn zvolil strategii, že se nezdržuje počítáním bodů, aby si prý nesnížil sebevědomí
Zatím se do toho pořádně neobul, udělal si jenom pár testů. Mám nervy, on je naprosto v klidu. Jak ho ale znám, on tím propluje jako rybička. Já už mám okousané nehty. Máte doma taky někdo takového salámistu? 🙏
@Veveří píše:
Stagnace… tak můj syn zvolil strategii, že se nezdržuje počítáním bodů, aby si prý nesnížil sebevědomíZatím se do toho pořádně neobul, udělal si jenom pár testů. Mám nervy, on je naprosto v klidu. Jak ho ale znám, on tím propluje jako rybička. Já už mám okousané nehty. Máte doma taky někdo takového salámistu? 🙏
Ano, potvrzuji, je to u nás dost podobné. Syn dosti v klidu, já méně ![]()
Nevíte, prosím, někdo, kam budou děti pozvané na přijímačky? Na školu, kterou si zvolily v prioritě č.1? A druhé kolo znamená letos co? Budou psát druhý pokus na stejné škole?
Stále nám žádná pozvánka nepřišla, ale snad je ještě brzy…
@lu369 píše:
Nevíte, prosím, někdo, kam budou děti pozvané na přijímačky? Na školu, kterou si zvolily v prioritě č.1? A druhé kolo znamená letos co? Budou psát druhý pokus na stejné škole?Stále nám žádná pozvánka nepřišla, ale snad je ještě brzy…
Nám přišla v pátek pozvánka. Je na školní kolo. Do e-mailu přišlo echo, že v dipsy mám od té a té školy zprávu. A bylo to posláno necelé dva týdny před zkouškou. Takže je možné, že přibližně takové rozmezí bude i na ten zbytek zkoušek.