Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
18.3.24 22:17
@Blondiena píše: Více

odvolání už nejde tak to odpadne určitě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
19.3.24 07:14

@laetti díky, tak já ji tam pro uklidnění na jeden termín přihlásím :-). Projížděla jsem s ní ten scio test a přišlo mi to Cermatu docela podobné. Ale asi zapracovaly nervy. Jak vypadal ten test od Populo, připomínalo to trochu Cermat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
19.3.24 07:17
@Veveří píše: Více

S těmi puberťáky je těžké se domluvit, co? Jako dcera to taky dobrovolně nedělá, ale trvám na dvou testech týdně, doučko ve škole nemají (je to pátá třída). Na jednu stranu to má na salámu a po testech na nečisto se docela probrala, že už je to za měsíc :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
19.3.24 07:20

Odvolání už od letoška téměř nebudou, což si myslím, že o to bude složitější se letos dostat, alespoň z 5. třídy. Syn se na odvolání dostal a myslím si, že velkou roli hrálo to, že dost rodičů to odvolání nepodalo, když to na první dobrou nevyšlo. Ale zase z devítky ho podávali asi všichni, tam je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
19.3.24 07:30
@Adaneli píše: Více

Já doufám, že se dcera dostane. Na to druhé kolo budou obávám se šílené obory a hlavně pro kluky…nebo pak snad soukromé školy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
19.3.24 07:54
@Adaneli píše: Více

jo právě, že to bylo víc jako Cermat než to Scio. Můžu poslat ten test do mejlu,,kdybys chtěla? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
19.3.24 08:52

@laetti no to bys byla úplně zlatá :kytka:, pošlu ti soukromou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1728
19.3.24 10:05
@Veveří píše: Více

Tak pokud tvůj syn chodí na doučování, tak se mu nedivím, že už se mu doma nechce se v učení ještě navíc vrtat. Na přijímačky evidentně nekašle, když je ochotný chodit na doučko a předpokládám, že nějaký ten test si na něm nebo ve škole taky zkusí, takže úplně nepolíbený CERMATem nebude. Klid, to bude dobrý. ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
19.3.24 14:30
@sysi píše: Více

Neteř i dcera měsíc před přijímačkami jely každý den jeden test češtinu, matiku na střídačku. Syn má při ZŠ každý týden jednu hodinu M a Čj doučování na přijímačky. Ale podle mě to nestačí, musí to odmakat i doma. Včera jsem mu položila zákeřný dotaz na objem krychle a přesvědčivě mi sdělil obsah čtverce. Tož teda fakt nevím, jestli tam s tímhle udělá díru do světa 🙈 Má to prostě na háku a já už začínám rezignovat, že to nějak dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
19.3.24 20:43

@Veveří je velké a musí chtít sám. Možná bude koukat až se nedostane. letos je to blbý i ohledně odvolání. Syn totální flegmatik, ale na přijímačky se teda učil dost. i se spolužáky si dělali testy a pak porovnávali výsledky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
29.3.24 15:34

Ahoj vespolek.
Napadla mě jedna otázka a nikde jsem nenašla odpověď. Třeba někdo ví.
Když se dítě se závažných důvodů nemůže zúčastnit řádných termínů přijímaček, má 29. a 30.4. dva náhradní termíny. To je jasné. Ale co když přijde na první termín 12.4. a do pondělí vážně onemocní nebo se mu stane úraz a nemůže 15.4. na testy. Má nárok na přijímačky v náhradním termínu 30.4.? Nebo má smůlu a pouze jeden pokus?
Třeba někdo ví. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
4.4.24 09:26
@patybar píše: Více

Ano, má nárok, od toho náhradní termíny jsou. V náhradních termínech bude jiné testové zadání, kdyby tě náhodou zajímalo i tohle. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.4.24 10:35

@Blondiena to všechno vím, zmešká ze závažných důvodů řádné termíny, má náhradní a samozřejmě jiné testy. To je jasné. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Není ale nikde popsána situace, kdy dítko na jednom řádném termínu bude a na druhém řádném ne.

Příspěvek upraven 04.04.24 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ada80
4.4.24 11:12

Chci se zeptat, budete příští týden nechavat děti nějaký den před přijímačkama doma, nebo budou chodit do školy?

• Citovat
  • Upravit
191
4.4.24 11:38
@patybar píše: Více

Já to zjistovala v roce 2021, kdy by vycházela první den přijímaček karanténa a druhý den už ne a bylo mi řečeno, že to lze, je samozřejmě nutné se včas omluvit řediteli školy, samozřejmě nejde jen nepřijít. Takže myslím, že letos by to také jít logicky mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí