Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@neumisa to jo, ale škola omluvenku nemusí uznat, když 2/3 třídy budou mít „rodinné důvody“. Asi je lepší vědět, jaký k tomu škola má postoj.
@Veveří píše: Více
tak rodinné důvody tam určitě psát nebudu, prostě pravdu - příprava na zkoušky. Pokud nejde o záškoláka, tak to škola akceptuje i když to tam bude mít 99% žáků.
Já taky nechci, aby mi rodiče psali rodinné důvody - tak ať tam napíšou, že byli na dovolené, no a co?
Příspěvek upraven 08.04.24 v 18:18
musí to uznat, omlouvá prostě rodič. A všechny školy ví, že je před přijímačkama, počítají s tím, že ne všichni přijdou do školy.
Tak napiš nevolnost a nebudeš daleko od pravdy ![]()
Já kdysi dítku omlouvala před pro něj důležitou zkouškou skoro celý týden. Ty musíš vědět, zda to chceš dítěti umožnit nebo ne.
Ty jo, v tomto pripade bych dala na dite a omluvila. Ve skole pochybuji, ze by to nekdo resil. Pokud neni problemovy a nema absenci plno. U nas jsou teda devataci hyckani a hajeni. Obcas mam pocit, ze az moc. ![]()
@AvajBr čekám, jak zareaguje učitelka. Chci to řešit na férovku, jejich třídní je fajn. Když napíše, že jich zůstane doma víc a nemá s tím problém, nechám syna doma. On se naštěstí nestresuje, klidně by do školy mohl a co se doteď nenaučil, už nedožene.
Je tu někdo za Prahu? Moc ráda bych věděla, jaké budete mít výsledky přijímacích zkoušek třeba ve třídě vašeho dítěte. Cermat tvrdí, že na první kolo by mělo být přijato 90% uchazečů. Tak jak to dopadne u Vás… ![]()
@truelly píše: Více
Mě se to už netýká, ale pro zajímavost občas sleduji. Každá škola zveřejňuje výsledky přijímacího řízení na svých stránkách. Letos mě to docela zajímá kvůli digitalizaci. ![]()
https://medium.seznam.cz/…rocent-56070
Tak nevím…to je tolik Ukrajinců??? Nejsilnější ročník dětí narozený v ČR byl rok 2008. Tedy loni…
No, ale i letos dělají přijímačky děti narozené v roce 2008, děcka s odkladem a narozené na podzim 08. Takže se žádný útlum logicky nekoná. ![]()
@AvajBr Ano, přesně tak plus ještě děti, které nejsou spokojené se školou z loňska a dělají přijímačky znovu tam, kam se loni nedostaly.
@Blondiena Co jsem se dívala, tak často je to dle osobního čísla. Takže žádný veřejný seznam. Dá se vyhledat číslo a napíše se, zda bylo přijato. Někdy není seznam. My např. dostali heslo na web.
Bohužel je největší problém v odkladech a v tom, že hodně dětí se nedostalo kam chtělo s jdou letos. Tím je větší nápor.
My Praha. Ale syn jen zkouší jestli by se dostal na školu kam chtěl v loni víc. Takže jako v pohodě. Šílenství okolo přijímaček mám s několika dětmi za sebou, přežila jsem ![]()