Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5633
8.4.24 18:15

@neumisa to jo, ale škola omluvenku nemusí uznat, když 2/3 třídy budou mít „rodinné důvody“. Asi je lepší vědět, jaký k tomu škola má postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
8.4.24 18:17
@Veveří píše: Více

tak rodinné důvody tam určitě psát nebudu, prostě pravdu - příprava na zkoušky. Pokud nejde o záškoláka, tak to škola akceptuje i když to tam bude mít 99% žáků.

Já taky nechci, aby mi rodiče psali rodinné důvody - tak ať tam napíšou, že byli na dovolené, no a co?

Příspěvek upraven 08.04.24 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
8.4.24 18:18

musí to uznat, omlouvá prostě rodič. A všechny školy ví, že je před přijímačkama, počítají s tím, že ne všichni přijdou do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
8.4.24 18:18

Tak napiš nevolnost a nebudeš daleko od pravdy :nevim:
Já kdysi dítku omlouvala před pro něj důležitou zkouškou skoro celý týden. Ty musíš vědět, zda to chceš dítěti umožnit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38949
8.4.24 21:45

Ty jo, v tomto pripade bych dala na dite a omluvila. Ve skole pochybuji, ze by to nekdo resil. Pokud neni problemovy a nema absenci plno. U nas jsou teda devataci hyckani a hajeni. Obcas mam pocit, ze az moc. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
8.4.24 21:57

@AvajBr čekám, jak zareaguje učitelka. Chci to řešit na férovku, jejich třídní je fajn. Když napíše, že jich zůstane doma víc a nemá s tím problém, nechám syna doma. On se naštěstí nestresuje, klidně by do školy mohl a co se doteď nenaučil, už nedožene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
9.4.24 06:21

Je tu někdo za Prahu? Moc ráda bych věděla, jaké budete mít výsledky přijímacích zkoušek třeba ve třídě vašeho dítěte. Cermat tvrdí, že na první kolo by mělo být přijato 90% uchazečů. Tak jak to dopadne u Vás… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
9.4.24 09:31
@truelly píše: Více

Mě se to už netýká, ale pro zajímavost občas sleduji. Každá škola zveřejňuje výsledky přijímacího řízení na svých stránkách. Letos mě to docela zajímá kvůli digitalizaci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
9.4.24 19:16

https://medium.seznam.cz/…rocent-56070

Tak nevím…to je tolik Ukrajinců??? Nejsilnější ročník dětí narozený v ČR byl rok 2008. Tedy loni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38949
9.4.24 20:53

No, ale i letos dělají přijímačky děti narozené v roce 2008, děcka s odkladem a narozené na podzim 08. Takže se žádný útlum logicky nekoná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
9.4.24 21:22

@AvajBr Ano, přesně tak plus ještě děti, které nejsou spokojené se školou z loňska a dělají přijímačky znovu tam, kam se loni nedostaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
9.4.24 21:33

@Blondiena Co jsem se dívala, tak často je to dle osobního čísla. Takže žádný veřejný seznam. Dá se vyhledat číslo a napíše se, zda bylo přijato. Někdy není seznam. My např. dostali heslo na web.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
9.4.24 21:35

Bohužel je největší problém v odkladech a v tom, že hodně dětí se nedostalo kam chtělo s jdou letos. Tím je větší nápor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
9.4.24 21:36

My Praha. Ale syn jen zkouší jestli by se dostal na školu kam chtěl v loni víc. Takže jako v pohodě. Šílenství okolo přijímaček mám s několika dětmi za sebou, přežila jsem ;)

• Citovat
  • Upravit
352
9.4.24 21:37

@truelly My chodíme do ZS v Praze, ale bydlíme 5 m od Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí