Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
352
10.4.24 16:57
@Havlova píše: Více

Syn píše Cermat testy na daleko více bodů a to i ve škole než v to dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
10.4.24 17:00
@TetaBeata píše: Více

To dáš má nějaké vlastní testy? Nebo uvádí nějaké hranice pro přijetí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 17:01

Potvrzeno od více rodičů. A i z diskuze v těch přednáškách jak se lidi ptají mně to tak přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 17:04
@Havlova píše: Více

Mají své testy..ale asi dodržují pravidlo těžko na cvičišti lehko na bojišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.24 20:09

Dceři jsem to dáš platila několikrát. On-line verzi měla vždy. Šlo nám o fakt, aby si zkusila testy na čas. Výsledky vycházely přibližně stejné. Jim teď učitelka dávala poslední testy úplně pod tlakem. Stáhla každý test na 45 minut času. Ať zůstane rezerva. S tím měla naše holka problém. Tak ji to rozhodilo, že cvičný test půlku nedala a dostala za něj 4. Přitom běžně měla přes 40 bodů a dostala od ní 1. Holka je zvyklá, že pracuje tu hodinu. Časově to vychází. A body má solidní. Stáhnutí času neustála. Známkuje jim testy, které dělají ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
10.4.24 20:26

Tak mi dneska lehlo dítě s horečkou :zed: :zed:

doufám, že se jen přehřálo, protože intenzivně sportovalo od soboty do úterý a že se z toho vyspí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
10.4.24 20:34
@AvajBr píše: Více

No, bohužel ticho po pěšině. Vůbec neodepsala. Takže měním plán a zítra syna omlouvám. Ten se ještě nevrátil z fitka, vůbec to neprožívá (což je nakonec možná dobře). Zato já jo. Dneska jsem mu nakoupila proviant v papírnictví. Modré propisky, černé propisky, pravítka, dvě gumy, tři tužky, aby nic, absolutně nic neselhalo :mrgreen: Asi bych taky měla jít do fitka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
10.4.24 20:43
@Kelsey píše: Více

Tady se potvrzuje, že systém testů byl původně vyvinutý pro armádu. Jde víc o odhad a rychlost, než o testování studijních předpokladů (toto jsem někde četla). To je hrozné, jaký vyvíjejí nátlak i v té škole. Tak mě napadlo, co těmi 45 minutami chtěla učitelka dokázat? Zadupat děckám sebevědomí do země, rozhodit je ještě víc? Zbytečný stres, já s tím moc nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.24 20:53

@Veveří
Nevím. Asi chtěla, ať jim zůstane čas k dobru :nevim:. Holce jsem říkala, že to myslela dobře. Ale ať si jede podle sebe, jak má nacvičené. Ona se jim od září pravdu nejvíc věnovala. Takže zle to myšleno nejspíš nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 20:58
@neumisa píše: Více

Může být že stresu. Syn dřív měl vždy horečku 24.12. a 25.12. ani ťuk, nikdy rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 21:06

Musím tedy říci, že mě překvapuje, že všechny děti dávají z matiky 40 co kdo kde píše, ale průměr na To Dáš byl vždy kolem 22 a myslim, že minulý rok v testech byl průměr matiky 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
10.4.24 21:23

my neznáme z body, ale dostali jsme procentuální hodnocení - matika 1. test 48%, poslední 74%, čeština napoprvé 65%, naposledy 84%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
10.4.24 21:30

@TetaBeata To dáš jsou Cermat testy, nebo ne? Dcera dělala testy normálně ze stránek Cermatu, jsou tam všechny za posledních X let. Nebo to není ono? V čem je rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.4.24 21:30

@TetaBeata Na Todáš ale chodí i děti, kterým těch 20 bodů na přijetí bohatě stačí. Moje dcera tam mívá z matiky ca těch 40 a. z češtiny přes 45, ale i tak jí to na přijetí stačit nemusí. A její spolužáci, kteří chtějí na dobré gymply, mají podobné výsledky. Ale připouštím, že Todáš má ty testy často nejednoznačný a cermaty jsou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 21:40
@Francis6 píše: Více

Většina bude z Prahy a v Praze se většinu škol musí mít přes 60b co jsem se dívala na školy.

To dáš je i vidět jak nejvíc bodů mají děti na online testech. Vždy po online prudce stoupl průměr a až naskočila odpolední parta co byla přímo, průměr klesl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí