Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1248
11.4.24 08:44
@ada80 píše: Více

Tak super. Pokud škola nemá nastavenou žádnou bodovou hranci, tak má přijetí jisté, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
11.4.24 09:02
@Blondiena píše: Více

nemusí to mít jisté, může se před ni dostat klidně 40 détí, které se nedostanou na své prioritní školy a budou mít víc bodů. I když je to dost nepravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ada80
11.4.24 09:06

@Blondiena nejmíň je 25 bodů

• Citovat
  • Upravit
1248
11.4.24 09:10
@renap píše: Více

Jestli jsou volná místa musí být jasné dopředu dle počtu přihlášek, ale škola může mít ještě nastavenou bodovou hranici, pak uchazeč nemusí splnit kritéria pro přijetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
11.4.24 09:14
@Francis6 píše: Více

já teď četla nějaké statistiky, a na gympl se dnes dostane o desítky procent víc dětí než v devadesátých letech :nevim:

čistě prostě proto, že je těch gymnázií víc, počítají se do toho i soukromá, je možnost alternativních…

navíc od letoška začíná klesat silný populační ročníh "husákových vnoučat, ročníků 2008 a už bude do budoucna dětí méně a méně.

Jestli to není spíš tím, že jsme přeinformovaní a tato informovanost těžce doléhá na naši psychiku a víc to řešíme.

Já jsem v devadesátkách pořádně ani nevěděla, kolik je u nás ve městě gymnázií a už vůbec ne, z čeho se tam píšou testy a kolik bodů potřebuju. Ono znát problematiku do podrobna, znát názory tisíců lidí a vše si vygooglit je užitečné, ale pro psychiku taky dost stresující a zatěžující :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
11.4.24 09:21
@ada80 píše: Více

Z testů Cermat musí být minimum 25 bodů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 09:33

@TetaBeata Aha, tak to jsem nezkoumala, teď tam vyjížděly takový ty grafy, kolik procent deváťáků předhonila, to jediný jsem sledovala, i když velkou výpovědní hodnotu to taky nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 09:35

@ada80 A co to znamená „jako prioritu“? To je přece úplně jedno, kolik dětí tu školu má na prvním, druhém nebo třetím místě. Spousta dětí si psala na první nebo i druhé místo školu tu, se kterou spíš vůbec nepočítá. Musí se brát vždycky celkový počet přihlášených, priorita nepriorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 09:37

@Blondiena
Ne, není tam žádné minimum, to jen některé školy si stanovily své vlastní minimum. Jinak někde vezmou i s 11 body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42116
11.4.24 09:42
@Blondiena píše: Více

Pokud ti, co ji mají na 2. a 3.místě budou mít víc bodů a nedostanou se na preferovanější školy, budou přijati ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.4.24 09:44

Kdo si psal na první a druhé místo školu, se kterou nepočítá? Moje dcera teda určitě ne. Psala si školy v pořadí, jak o ně stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 09:47

@Kelsey Dcera si psala na všechny tři místa školy, kam by chtěla. Jen ty první dvě jsou spíš nedosažitelné. Takže počítá spíš s tou třetí. Ale určitě to není tak, že na té třetí škole počítají je s tím počtem dětí, které ji mají na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56111
11.4.24 09:48

A kolik? Kluk tam měl, že je lepší než 87% devataku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
11.4.24 09:50
@Kelsey píše: Více

no, právě že letos hodně dětí. Tím že mají tři možnosti, tak si plno dětí napíše školu, kterou by si loni netrouflo napsat, protože se jim zdála nedosažitelná. Letos to riskli, protože když to nevyjde, tak mají šanci na druhou a třetí. Dcera by si při tom loňském systému ten první gympl vůbec nenapsala, byl by to moc velký risk a přišla by o jednu šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
11.4.24 09:51

@jkra Většinou měla " dopadla jsem lépe než 98 procent" To ale nic neznamená, protože i ty dvě procenta je hodně, v našem případě:-) A těch 98 procent nebylo ani 45 za test, bylo to míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí