Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás se od září otevírají tři nové maturitní obory. A v okolním městě tuším jeden.
@Jahru píše: Více
Beru zpět, máš pravdu, Cermat je povinný. Škoda. Ten můj omyl je v tom, ze školy si Cermat testy můžou doplnit svými vlastními. Tohle jsem si spletla.
@jkra dnešní maturanti píší až o 3 maturitní písemky víc, než jsme psali my AJ sloh, pokud maturují z AJ a 2 didakťáky AJ/M + ČJ. Další stres navíc.
@renap Teď maturuje můj syn, zrovna v pátek píše sloh. Vůbec o jeho maturitě nevím, je vysmátej, ještě se na nic ani nepodíval. Maturita nemá to porovnávací, soutěžní hledisko, je to sranda, oproti přijímačkám. Starší syn to měl stejně tak, ani mi neřekl, kdy maturuje, neučil se nic.
@renap A přijímačky napíšou-jen třeba ne na téměř plný počet bodů, což některá gymnázia vyžadujou. Je to soutěž, i bodík může rozhodnout.
@Veveří maturitní didakťáky jsou stres? Stačí jim třeba z čj 22 bodů. Téměř ve stejném testu (fakt se nijak zvlášť neliší) musí mít ti 15 letí často 45 a více bodů. Maturanti můžou být v klidu.
@Veveří píše: Více
No a. Maturita je pohoda, mně nepřijde stresující. Kluk maturoval před 2 lety.oni si poradí. Celý život je stres.
Příspěvek upraven 11.04.24 v 15:37
@Francis6 píše: Více
Dcera už vysmátá není. Chytlo ji to tenhle týden. Maturuje taky dneska. Sloh z ČJ má napsaný, z AJ sloh nepíše.
Ina se nebojí didakťáků ale ústních. A zároveň s maturitou dělá přijímačky.
@Havlova U maturity je to ale právě jinak Nejde o soutěž, s nikým se nesoutěží. Jen to musí napsat nějak, na určitý počet bodů, alespoň. Požadavky jsou nízký. Maturita má jen ověřit určitou úroveň.
O didakťáky nejde, školní třeba z tlumočení je prý hodně drsný. A zároveň má mezi ústními a písemnými přijímačky. Takže se musí učit i na ně.
Tak dítě ráno přes teplotu přes 39, jeli s manželem k doktorce, pro papír, že zítra nikam… doktorka jim řekla, že když se z toho vyspí, jet může. A když ne, mají zavolat, že jim ten papír vystaví zítra. ![]()
teď už mu nic není, jen se povaluje a odpočívá (to beru) - ale prý zítra radši ne-e - ale to vypadá spíš na nervíky. Jestli bude bez teploty, tak pojede, nemíním si tohle martýrium protáhnout až do konce dubna.
@Havlova Jo, to se syn připravuje taky. Záleží, kam ty přijímačky dělá. Scio je třeba sranda. Syn bude dělat na medicínu, tak má nějakej sobotní kurz. Ale maturitu fakt neřeší vůbec. A ten lenoch starší tam jen naběhl, jak říkal
Udělali to úplně všichni.
@neumisa To se ti nedivím. My jsme neuváženě zaplatili dovolenou hned po přijímačkách, děsím se toho, že by jí zítra bylo špatně. a nemohla jít.