Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@TetaBeata taky si myslím, zisk 40+ je výsledek budoucího gympláka, ale většina jde na odborné školy, tam je to níž a není na tom nic špatného.
@TetaBeata To nevím, vždyť ty termíny prezenční byly už od rána. Dcera chodila na osmou ráno, protože pak má tréninky. Ale pravda, online měla jednou a ty výsledky byly o hodně lepší. Já ale chtěla, aby chodila tam, aby si zvykla na atmosféru, psaní pod tlakem a tak, doma se to nedá srovnat.
@Veveří píše: Více
I školní výuka někdy připomíná výcvik vojáků.
![]()
@Francis6 píše: Více
Syn tam taky chodil, poctivě 21 testů. My chodili dle turnajů
No vždy po neděli v poledne prudce stoupl průměr bodů a večer klesl.
@TetaBeata Mně vadily občas chyby v jejich testech. Třeba teď naposledy v úkolu „najdi 4 chyby“. Už jsem tam ani nevolala a vysvětlila to dceři sama. Nicméně jinak se snaží, mají i ty různý debaty a tak. Jen mám pocit, že ty výkony tam jí jezdily nahoru dolů a byly prakticky od začátku stejný. Tak třeba kdyby se na to úplně vykašlala…:-)
@Veveří píše: Více
Přesně. Proto mě ale překvapuje, neznám osobu, která by řekla či napsala, že dítě dává třeba 28 z matiky a 32 z čj. Jako všude všechny děti dávají přes 40b a to mě překvapuje. Zřejmě budou letos velice nadprůměrné výsledky proti loňsku, kdy matika měla 18b. ![]()
@TetaBeata Já tam nikdy průměr neviděla, viděla jsem ho vždycky jen s tím grafem u dcery, ten její.
@TetaBeata To nebude, na tom Todáš jsou fakt různý děti, tisíce dětí, které se hlásí na nejrůznější školy. Některým stačí i okolo 20 bodů nebo i míň. A jsou tam děti, který mají třeba i 10 bodů za test.
My taky pořád reklamovali chyby. A i hodnocení. Měli jsme na archu třeba 4b a v PC 2b. Nám taky body lítají nahoru dolu. Jako zvedl se třeba o 20b, ale pak doma z knihy dal 75 b ač to tam dal dvakrát a pak jsem mu dala Cermat 3 testy z matiky dal vždy přes 45 b a čj kolem 42b. A ještě se po 45 min nudil že to má.
@TetaBeata Já tam volala jednou, kvůli velkým písmenům ve slově na začátku věty, kdy strhli dva body (jedno slovo nalezeno špatně druhé nenalezeno), protože vím jistě, že Cermat to takhle nehodnotí. A pak už jsem na to kašlala. Brala to prostě jak sociální nácvik. Nicméně, je stejně vynervovaná a nevěří si, doufám, že jedna z těch tří škol klapne a hotovo. Už mě to silně nebaví.
Ale musím říct, že se mi líbilo, že jsme věděli zhruba body že 3 předchozích let a že si řekl 3skoly a ty jsme seřadili. My k tomu přistupujeme tak, že co je mu souzeno, to se stane. A že nelze lámat přes koleno.
@TetaBeata píše: Více
Tak já to klidně napíšu
Syn dává matiku cca na 28 a stačí mu to. Možná to bude stačit i na tu školu, kam se hlásí. Hlásí se tam celkem 54 žáků, berou 24. Tak snad mu to klapne, obor ho baví. Syn není vyloženě studijní typ, ale pálí mu to a hlavně už teď experimentuje s elektronikou, což je super. Ovšem nesnáší slovní úlohy (po mně), a tak v cermatu vypočítá všechno, ale na slovní úlohy dlabe záměrně.
My taky a bylo nám řečeno, že když to má být ve shodnem tvaru, že myšleno i velké písmeno. Asi nejen že jsou ty testy náročnější a asi přísněji hodnotí.
V diskuzi tam někdo psal, že kamarád z loňska u nich nikdy nedal 40 a najednou mel na Cermat 50. A hodně lidí se ptali, zda to není náročnější. Myslím, že potřebují mít úspěch a proto je to jako Zátopek. Trénoval v těžkých botách a pak při závodu vstm utekl.