Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1248
10.4.24 22:13
@Veveří píše: Více

Naštěstí přibývá učitelů, kteří chtějí učit jinak a Cermat také kritizují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.4.24 22:18

@TetaBeata Nejde o to, že přísněji, ale blbě. V těch „chybách“ jde o chybu a výčet slov s chybou, chyba není to, že ve výčtu se napíše slovo s malým písmenem, když jde o slovo, které se píše s malým písmenem. Jen to ty děti plete. A teď tam měli třeba údaj, číslený, s „m n. m.“ a měli za prvním „m“ tečku, což samozřejmě většina dětí označila správně za chybu a další, teda tu čtvrtou, už nehledala. A takhle tam často byla nějaká chybka, nešlo ani tak o body, jako spíš o to, že ty děti to pak špatně vyplní třeba i v tom Cermatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352

My máme taky školu kde stačí 58b ale i jednu kde je třeba 77b😭. My body litame od 28 po 48 a CJ od 32 po 42, tu má vyrovnanější. Přijde mi, že záleží z jaké knihy dělá test. Že jednu říká že je triviální a druhé brečí jak je to těžké, pak dá Cermat na 48. Takže ja vůbec nevím jak na tom je😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38973
:mrgreen:
Taky jsem nakoupila všechno třikrát. :mrgreen: Ať nemá stres aspoň z tohoto.
Do školy jít chce, popravdě bylo dítě překvapené, že se ptám. :) Ale kdyby nechtěl, s klidem ho doma nechám a učitelku neřeším.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.4.24 22:20

@Blondiena To ne, většina učitelů považuje Cermaty za dobré a já musím říct, že mně se taky líbí.
Netestujou samozřejmě jen znalosti, ale i pohotovost, reakce, pozornost, logiku atd.
A jsou celkem jednoznačný, na rozdíl od testů různých přípravek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.4.24 22:24

@TetaBeata Já zhruba vím, jak na tom dcera je, ale záleží i na tom, jak to dá v pátek nervově. V pondělí byla na jedné škole na školních testech a byla dost přepadlá, ale to tam byla většina. Ty testy, co psali, byly totiž dost jiný než přijímačky nanečisto, které psali už někdy v lednu. Takže teď je spíš rozhozená. A na všechny školy, které má napsané, musí mít tak 88 bodů a víc.
Tak se připravuje na druhý kolo, třeba „výrobu mouky“, tam je volno:-) Nebo ladič pián:-)

Příspěvek upraven 10.04.24 v 22:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 22:24

@Francis6 To jsem teď neviděla. Ten Cermat je právě jasnější. I srovnání textu nám přišlo kolikrát, že ty věty jsou vytržený z kontextu a Cermat syn věty vždy seřadí, že je tam návaznost.

Manžel jednou reklamoval pneumatiku jaké má slabiky. A zaslal jim výklad z pravidel českého pravopisu. Že jsou dve možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
10.4.24 22:25
@Blondiena píše: Více

To je pravda 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.4.24 22:27

@TetaBeata No hlavně „pneumatika“ je slovo, který se v testech vůbec nemůže objevit. Nad tím, jak to s tou dvojhláskou vlastně je, dumají jazykovědci na svých sympoziích.
Takže tohle Cermat určitě nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 22:28
@Francis6 píše: Více

To zvládne. Syn chodí relaxovat na trampolínu, dává si tam dobrůtky, pouští hudbu. My delame teď psychyckou přípravu. Učím ho jak se odreagovat, zklidnit. Chodí dřív spát.

Příspěvek upraven 10.04.24 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.24 22:28

Provianty na pátek a pondělí budu kupovat zítra. Budeme mít dost času. U nás se od pondělí lítalo, aby měla vše na zítra. Madam se nemohla rozhodnout, jestli chce kreslit nebo malovat. Takže jsem natáhla domů pomůcky potřebné. Vyhrála malba. Má nacvičený obrázek, který bude dělat. A dneska se probudila, že musí natrénovat jiný. Takže jsem zvědavá, co bude ráno. Zítra smíme asi jen odevzdat nepovinné přílohy v papírové verzi a poslechnout si informace, než půjdou na zkoušení. Je psáno, že rodiče musí opustit školu, jak budou zkoušky. Takže od 8:30 do oběda budeme mít čas na nákupy v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
10.4.24 22:29

@TetaBeata To je dobře. Dcera zas dnes trajdala po obchoďáku, nutně potřebovala koupit tílko na přijímačky:-) A pak pekla dort, kterej jsem teda sežrala já. Ale je vidět, že je nervní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.4.24 22:30

Ale nachystala jsem ji svačinu sebou. Kdyby měla mezi zkoušením hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 22:32

Věnujete se češtině? Protože já tím bavím lidi. V práci mám kolegyni, co přestala učit ve škole, a tedy často ji vyvedu z míry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
10.4.24 22:34

Musí být pěkná. Kluk ten by klidně dorazil v pyžamu 😁.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí