Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera se dostala na prioritu 1, ale dostala by se i na 2 (má tam rezervu od posledního přijatého 15 bodů) a už se mě ptá, jestli se to dá změnit. První velké setkání s realitou života a zodpovědností za svá rozhodnutí je tu.
@Karleon píše: Více
Jo, po mně zase chce manžel abych se zkusila domluvit se školou č. 3, kde se umístila jako první-jestli by to nevyměnili a nevzal ji tam ![]()
@Francis6 píše: Více
Jedná se o 6ti leté a šance, že někdo nenastoupí je…
@UŽIVATELKA32 píše: Více
Ale na druhou stranu je velka pravdepodobnost, ze vas ve 2. kole preskoci nekdo s vice body. Nechala bych to byt.
@Francis6 otázkou je, jestli to ty školy budou dělat, řekla bych, že jedině na tajňáka
.
@veria píše: Více
Jj, to mi nedošlo, že se vlastně může přihlásit i z jiných gymplů. Škoda, že se nedá stáhnout přihláška z té 3. až by to měl člověk jisté.
Možná je, jen nebudou nabírat ty pod čarou, mohli by vyhlásit druhé kolo, ale spíš to dělat nebudou. A pak vezmou toho, kdo se tam přihlásí. a bude mít víc bodů, ne nutně toho pod čarou na jejich škole.
Mě spíš hlavně zajímal ten oficiální postup, co se stane, když přijaté dítě nenastoupí…
Letos je to přece vše jinak. Nebyla bych si jistá. Ať dítě zbytečně nepřipravíš o místo, které má jisté.
Pro to dítě nebo pro ostatní?
Nestane se nic, v případě jednoho místa se to asi řešit nebude, jinak může škola vyhlásit druhé kolo, třeba jen pro dvě místa. Přijmou přihlášky a výsledky jejich testů a vezmou toho s nejvyššími body.
Bude to volné místo do druhého kola. bvzdyt je to jasně popsané. A vezmou toho s nejvíc body.
Ale tam je to o tom, ze se to poradi jakoby vynuluje. A v druhem kole se to zase radi od zacatku podle dosazenych celkovych bodu. Ne podle toho, kde skoncila v kole prvnim. Takze pokud se prihlasi nekdo, kdo ma tech bodu vic nez vy, tak jde proste pred vas.