Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Karleon píše: Více
a kterou jste měli záchrannou?
tohle je třeba škoda, že to jde dost špatně odhadnout.
v Anglii se snad dělá to, že napřed uděláš zkoušky, obdržíš body a podle těch bodů a výsledků si pak vybereš, kam můžeš nastoupit. mám ten pocit…
@neumisa píše: Více
Jo, už to dohledávám a zdá se, že „klasické“ rozhodnutí o přijetí, které bylo důležité zejména pro ty, co se odvolávali, se od letoška už nevydává.
Ale i tak - koukala jsem do té CERMAT diskuze a ta paní na jiném místě píše, že dítě přijaté bylo, ale když si stáhla výsledkovou listinu, tak ho v něm nenašla a teprve pak si všimla, že se jí stáhly úplně jiné školy. Takže kdyby omylem vlezla k někomu cizímu, jak tu bylo napsáno, tak by už před stahováním viděla, že kouká na jiné školy. ![]()
Jinak ze zvědavosti jsem podívala na školy, kam to zkoušely moje děti, abych porovnala, jak na tom jsou bodově děti letos. Většina zveřejnila seznam seřazený podle registračních čísel, takže kdybych chtěla dohledávat, kolik bylo letos potřeba bodů, musela bych to procházet řádek po řádku a to mě to zas až tak nezajímá. Škoda, dřív to řadily podle pořadí. Ale tak zas se v tom teď asi líp hledá uchazečům, to je pravda.
@Niemeyer píše: Více
Byl to personální management v Horních Počernicích, loni se hlásilo 78 dětí a letos 204, z toho 90 to mělo jako 1. prioritu, brali 30 a poslední přijatý měl 81 bodů.
@jkra píše: Více
Píšu přestup mezi SŠ, ten je možný ze školského zákona…
@MiM112 píše: Více
Ale musí být volné místo a škola to nemusí umožnit.
Ale proboha, musí být volné místo, to není.
Teď nezbývá nic jiného než nastoupit na školu, kde je dítě přijaté a zeptat se na ředitelství „dvojky“ na možnost přestupu. Šance tomu ale nedávám s ohledem na nátřesk.
@sysi píše: Více
Naše dvě školy (na jedné jsme měli 2 obory) to měly seřazené pěkně podle počtu bodů, docela přehledně.
Věděla jsem, kolik má syn bodů z Cermatu, tak se to hledalo dobře.
Ten systém je děsný. Ze tří škol byly dva ty hrozné seznamy, jen jedna škola přehledně podle bodů. Na všechny by se dostala i kdyby brali jen jednu třídu. Klobouk dolů!
Co bude následovat teď po přijetí? Bude škola posílat nějaké potvrzení nebo tak? Někde jsem četla, že rodiče nemusí teď podnikat nic… ![]()
U nás všechny školy seznamy seřadily podle registračních čísel, pro hledání super. Na druhou stranu zjišťování pořadí by mě stálo víc námahy, než kolik jsem ochotná do toho vrazit… tak se spokojím s tím, že dítě je přijato.
Pokud budou mít v průběhu roku místo, tak to možné je. U dcery na 6 gymplu k nim jedna dívka od října nastoupila. Jeden spolužák zase odešel jinam po roku studia. Šel na hudební gymnázium, protože je nadaný na hudbu. Předtím se tam asi nedostal.
@neumisa píše: Více
Protože vybíráme ještě specializaci a ta je dána po výběru pořadim u prijimaček, tak jsem to stáhla do Excelu, vyřadila přijat na prioritní školu a seřadila dle bodů a tim jsem zjistila pořadí po přijetí.