Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky…naše místní učiliště a učiliště s maturitou…kapacita školy 478. Přijato na maturitní obory 27 a na učební 44 dětí…
@kocourGarfield píše: Více
Ja vim fnukny meli problem po tom co se jejich dite dostalo na obe skoly na jednu zavolat a na druhou s radosti donest zapisovy listek
To byla fakt neskutecna zatez:):):). Tak radsi vsichni budou rok sledovat tosice vysledku a kriteri skol pro taktizivani, aby nedopadli tak jak ti co se
letos s 88 body nedostali, ale hlavne, ze tech 5 % s 20-40 body z testu bude mit snazsi druhe kolo
.
Jinak to, ze maji s prijimackama skoly se rodicu netyka? Aha, ja myslela, ze kdyz kvuli chybam musi zbova spoustet algoritmus, kdyz nikdo nevi co rodicum rict atd ze se to deti a rodicu dotyka ![]()
Za nas system nakonec fungoval dobre. Dite by se dostalo vsude (i s prumernym vysledkem), prijato na prioritni skolu (kde zafungoval algoritmus - po staru by se muselo cekat kdo nenastoupi). Ze tridy/okoli se nedostali 3, kteri meli sice vyrazne vice bodu, ale napsane same zadane skoly. (Praha)
@Aglája75 jasně, no moje dítě ještě 13.6. jelo na jednu školu ( muselo tam osobně s rodičem ) a vezlo zapisován lístek na druhou školu. Vše stihnout v termínu - odvolání, vyzvednutí lístku, atd…. Škola šla pak kontaktovat dalšího uchazeče, protože se jim uvolnilo místo …. V červnu …. Taková nuda pro obě strany. Ale tak co by fňuny chtěly.
@Aglája75 píše: Více
Hele, loni to bylo peklo. To není o fnuknach.
@Aglája75 my problémy neměli. Přihlášku jsme podali přes Dipsy během 20 minut. Pozvánky na testy dorazily do Dipsy OK. Přijímaček a školní kola taky OK. Výsledek Cermatu mi dorazil v pátek. A ve středu ráno- dle očekávání - byly v Dipsy informace o přijetí - kam. Dříve než na školách v našem případě.
Dále dorazil ze školy e-mail s pokyny pro přijaté uchazeče. Vyřešeno, konec.
Žádné zápisové lístky, žádné lhůty na odvolání, žádné čekání jestli …. Jasné, stručné, hotové. Žádné běhání na poštu s přihláškama a vyplňování přihlášek, žádné objíždění škol. Čekání na dopisy. Za mě pohoda.
Pokud měly problém školy, musí si to řešit ony.
Nikam se nedostal syn jedné známé, otec na něj prý doma jen rve, že je de..l, ach jo. Teď mi to volala.
@Aglája75 píše: Více
Vy jste ten nekonečný kolotoč s oznamováním nenastoupení a kontaktování stále dalších a dalších pod čarou evidentně nezažila. Tak by možná bylo dobré, kdybyste ho nehodnotila
Teď to proběhlo v rámci programu „samo“ a hned.
@kocourGarfield píše: Více
Ještě vyhazování peněz za naprosto zbytečná opakovaná potvrzení od lékaře bych doplnil ![]()
@eManžel píše: Více
Jo, sousedka byla extrémně ve stresu loni, trvalo měsíc, než se holka dostala na odvolání, k tomu obíhání, všude hafo rodičů, k tomu měli kecy u ní v práci, že co je furt. Byla úplně šedivá ten měsíc.
@Aglája75 jenže tohle si musí vedení škol řešit s MSMT a Cermatem. My to můžeme hodnotit z pozice veřejnosti ( rodičů a uchazečů) a tam já taky nevidím nějaký zádrhel, třeba proti loňsku nebe a dudy.
Navíc já jako uchazeč jsem v jiné pozici než škola - zadavatel. To si musí řešit oni mezi sebou ty problémyy