Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@šalvěj
Tak o konecne body tak uplne nejde. Proste na vyssi body to pise par jedincu. A kolem 80 mne teda prijde dost.
Ale co tu byl ten seznam skol, tak 16 skol a vklinil se tam jen brnensky Lerch, jinak vse Praha.
@šalvěj píše: Více
Připadá to i mě. Čekala jsem ta minima na přijetí v Praze tak o 3 body víš, ale když jsem koukala po letošním zveřejnění na loňské výsledky, tak jsem asi jen měla velké oči a většinou to o ty třeba tři body výš je na poslední místo. Výjimkou je třeba ta Mensa, tam bylo potřeba na bod stejně jak v 2024 a o 8 víc jak vloni.
Příspěvek upraven 16.05.26 v 18:28
@Irena84
Tak ja musim rict, ze treba u nas po vesteni z gyrecu to dopa jak jsem ocekavala.
Jednicka ovlivnena prelevanim uchazecu, ale cekala jsme o 4-5b nize nez 2024 a to splnilo. Dvojka je presne mezi. Letos 69, loni 61, predloni 78.
Litomerickou jsem taktez cekala tak o 5b niz a je o 6b.
Příspěvek upraven 16.05.26 v 18:35
@zuzu224 píše: Více
U těch, co píšeš, to vážně vyšlo pěkně mezi ![]()
Věštba na gyrec byla stejně dobrá psychická vzpruha, pro mě určitě ![]()
@Irena84
Ja ty top gymply nemam moc nakoukane, protoze jdou mimo nas i polohou. U nas je “blizko” jen Spitaska a Litomericka a tam jsme nechteli. Jeste jsme premysleli o Gybu, mame ho na metru, ale pak jsme usoudili, ze si vystacime s tim co mame v okoli. Navic by nam to delalo bordel v jarnakach, protoze by je melo kazde dite jinak.
Ty jarňáky se zrovna nám rozhodily… bohužel. Na dcery gympl jsem ho dát nechtěla no. Teď mám dva na Praze západ a jedno v Praze, nedá se nic dělat
Naštěstí je to jen jeden týden v roce.
@Irena84
Ja musim rict, ze treba syn bxl DOD gybu i nervozni. Prislo mu, ze tam nepatri jak je to na jinem konci Prahy. To u tech co mame u nas vůbec nebylo. Ty si davaj vsichni kamaradi a jsou to v podstate nase spadove. Musela jsem mu vysvetlovat, ze u gymplu se fakt nehraje na to odkud je a ze tam bude spousta deti odjinud.
No nakonec jsme ho stejne vyradili. Ale tam me potesilo, ze by se dostal. Tam jsem teda cekala o neco vyssi body.
U těch gymplů, kde jsou školní kola, ty body teda klesly dost. Ale tam je to dáno tím, že školní kola mají až váhu 40%.
Třeba ten, co měl ty nejnižší Cermat body, tak musel mít aspoň nějakých 85% ze školní zkoušky, aby se dostal. A jestli měl někdo třeba z Cermatu 90+ bodů, tak mu stačilo třeba 70% úspěšnosti ve školním kole.
@šalvěj píše: Více
Já ne. Jak jsem v tom teď ponořená dva roky v kuse, a mám i tu kamarádku, která děti připravuje, tak už opravdu vím, že testy nejsou plně naučitelné, a že se průměrné děti nedostanou přes 70, ani když se připravují rok. Akorát se na nich někdo napakuje…
@zrcadlo píše: Více
Je to fakt, jen my tady máme hodně zkreslený pohled tím, že máme doma ten typ dětí, co to „vymyslí“. Kamarádky syn se připravoval kontinuálně na kurzech online i naživo, učil se s rodiči a prostě to nevytáhl nad 30 bodů z každého předmětu. Nakonec v ostrých testech 52 bodů. Na gympl se dostal v malém městě, ale cílili taky na Prahu, nakonec vyšla 3. priorita.
Ja teda mam v okoli i deti u kterych jsem presvedcena, ze na to maji, připravovaly se a stejne se v Praze nedostaly. A to nemely zadny top gymply, minimalne v jedne priorite gympl s 69b.
Ale zase jsem presvedcena, ze nemely doma takovou podporu, kdy proste si myslim, ze ty rodice jsou game changer.
@cherryinbloom píše: Více
Tak na Keplerovi je i nekdo s Cermtem 90 nizko kvuli skolnimu.
Ja mam prave nakoukane ty top a jsem velmi prekvapena.
@Irena84 píše: Více
Evidentne asi bublina nadanych, vam se i podari v ni zustat v Mense ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.