Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anonymní píše: Více
Mensa měla v podstatě jen dvě hodiny učení matika+čeština, přímo ve škole. Nemyslím si, že by to bylo extra k užitku, tam to bylo spíš psychologické, aby si syn tu školu „osahal“, když se tam chtěl hlásit
Jako doplnění přípravy je to fajn, ale určitě to nestačí.
A plus je v te aplikaci to doucovani. Ale co se tyka toho ala duolingo, tak jsou to cermati testy a jejich testy rozsypane po typech uloh. Takze neco ala TAU. Zde je vyhoda, ze ke kazde te uloze je i videorozbor. U TAU me strasne sejrilo, ze treba v CJ clovek stravi strasne casu prepisem a pak tam nekde chybi carka a ono to vyhdontoi jako spatnou odpoved a ted clovek nevi jestli spatne odpovedel nebo se jen upsal. Tam jsme to pak delali, ze si to psal na papir a pak jsme dali ukoncit a objevili jsme vysledky a zkontrolovali to.
@Cuddy píše: Více
ANo je, ma to vetsi potencial a uplne by stacilo jen zmenit cisla a „vec“ v zadani a nechat stejny priklad a uz by to byl jiny priklad, ale pak by bylo videt zda si to deti pri tech cermtech uvedomi,, ze tento typ ulohy vlastne znaji.
Ale treba to taky projde vyvojem.
@zuzu224 ja ho objednam, je to nase prvni dite ze tri, takze spis i kvuli sobe, at nacerpam dalsi takticke rady. Ale jinak 6800 za 8 online testu bych neplatila.
A jeste u toho doucka kdyby nekdo pouzival, my to teda pouzili minimalne. Na matiku ten kluk celkem ok jakoze sympatickej, ale na tu cestinu takova nudna pani, tam by to chtelo asi neco stavnatejsiho, ta mne moc nesedla. ![]()
Tak vy to vyuzijete pak u vsech. ![]()
Jako hele kdyz to vezmu k nam, tak todas 9600 prezencne a na Zatlance bychom platili 6400 za 8 testu (asi by se dala nejaka vicetesova sleva, my kupovali jen jeden). Takze to za me todas jasne vyhral. Ono treba ta Zatlanka takdy zdrazi a bude to litr za termin a proste za me testy v rijnu, kdy prumerny bodovy zisk je 65b jsou spatne testy. Pak nekteri nabydou dojmu, ze vse umi.
Jinak co je jeste pitome, ze treba todas jel i Velikonoce, jarnaky atd. Nam to nastesti vse vyslo, ze syn mohl byl prezencne, protoze jsem odjizdeli na jarnaky az v nedeli (ne kvuli todasovi) a Velikonoce jsme kvuli sportovni akci doma, ale zvlast ty Velikonoce mne prisly pitome. Ty jarnaky je jasny, ze pulce Prahy vzdy nebudou vyhovouvat. ![]()
@zuzu224 píše: Více
taky jsem se na ni koukla, ale je pravda, že jsem viděla dost ukazek ČJ (Husar, amos, dostansenagympl, todas) i od znamych a byla to vzdycky hrozna nuda, oproti matice. Tam jsem videla ukazku u Husara nejakeho mladeho kluka jmenem Jakub a to bylo super, tak nadsený byl, že by fakt zaujal. Ale to už jsme měli jiny kurz. Dceři jsem tu pani ani neukázala a pána na jeden příklad o délce života kočky a psa, nebyl špatný, ale na nadšení toho Jakuba nebo Valáška na YT to fakt nemá.
@pandaHela
Tak Valasek je lepsi, ale my jako Matiku vysvetlovat prakticky nepotrebovali, to jsem zvladala sama. To jsem pouzili fakt parkrat. Ja spis potrebovala CJ a jo, ta cestina je nudna snad vsude, ale tady byla snad jeste nudnejsi. ![]()
@pandaHela
Tak na Jakuba jsem se ted koukla a to bude podobne jak ten todas. Ja tim, ze jsme byli na jednom terminu Zatlanky, tak mam pristup do vsech tech video doucek. Ale mne to proste prijde o nicem. Ani jsme na to nekoukli. Fakt to maj rozdelene spis pro deti co potrebuji doucovani…tam jsou videa…Číselná osa s celými čísly, Doplňování závorek, Dělení jednociferným číslem a tak dále.
U mě na webovkách začnu brzy přidávat cermat-like příklady k procvičení (jen pro páťáky). Brzy jich tam bude slušná zásoba. Budu je tam přidávat postupně, jak je budu připravovat pro syna. Také do 5. třídy napojím k procvičení sedmácké příklady, které jsou podobné páté třídě, ať máme z čeho procvičovat. Taky mu nechci dávat ty „ostré“.
A začínám i postupně psát návody, jak co řešit.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.