Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jajackie píše: Více
I kdyby to neměla škola v kritériích, není to tak vždycky, že při rovnosti bodů rozhoduje priorita? Že automaticky to místo dostává ten uchazeč, který má vyšší prioritu?
@cherryinbloom píše: Více
To ne, neni to automaticke, to si nastavuje skola. Jedna z nasich ma prio taky jako rozzarovaci kriterium pri rovnosti, ale asi az jako 6. Predtim maji vysledky ruznych casti JPZ a skolni casti a 1. - 3. misto v alespon krajskem kole olympiady.
@verusak.berusak to úplně nechápu, který den tedy budeme v dipsy vidět první informace my? Aspoň ty body.
@verusak.berusak píše: Více
Mně se líbí jako pomocné kritérium součet bodů z horšího pokusu. Přijde mi to hodně férové, protože když to napíše někdo 20+35 a 35+20, a někdo jiný 35+35 a 34+33, měl by dostat šanci ten druhý, přestože oba mají v součtu lepších výsledků 70.
Kdybych byla ředitel 8G, nastavím to takhle. ![]()
@pandaHela píše: Více
My jako rodiče uvidíme ty obodované archy až 12.5.
Příští týden to dostanou ředitelé škol, aby vytvořili seznam a aby si ty body seřadili podle svých kritérií při rovnosti bodů. Tak to chápu já.
Ale vy máte tak vysoký body, že i kdyby nějaký bod ztratila kvůli neopatrnosti, tak vás to nijak neohrozí, ne?
Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost – po nahlédnutí do spisu se dá nějak citlivě zeptat na přibližné pořadí dítěte? Sdělí to ředitel?
@zozozuzu píše: Více
A vy máte školní kolo? Jako že se jdete dívat na spis ze školního kola? Protože jinak budou ty archy ze státního kola nahraný do Dipsy, tak není moc důvod chodit do tý daný školy.
Presne tak, 12.5. archy s body za JPZ, 15.5. celkove body + prijat/neprijat.
Holky, jak se to blíží, tak mě teda začíná lehce chytat nervozita
co vy?
Byla jsem nahlížet do spisu před třemi lety, když ještě nebylo Dipsy, a prostor by pro to nebyl. Byla tam spousta lidí, hrozný frmol, ani nevím, jestli tam byla ředitelka, papíry jsem dostala od sekretářky. Jeden pražský gympl.
Nám před dvěma lety ani na jedné ze dvou škol, kde jsme byli, neřekli vůbec nic.
Byli jsme tam tehdy zjistit alespoň body, protože archy v Dipsy byly až poté, ale nedozvěděli jsme se ani ty.
Já se právě čím dál víc bojím té nepozornosti, stíhají mé myšlenky na ztrátu třeba 40 bodů za posun o řádek v celém testu apod.
nebo myslím na nepopsanou geometrii atd.
@pandaHela píše: Více
Mě tedy chytá úplně stejná panika, tím, že má syn tu poruchu pozornosti a tohle se mu prostě taky stává
no.. už jen týden do zveřejnění archů…
@Irena84 píše: Více
Me taky, někdy si říkám, že bych to radši nevěděla, až třeba za rok
nejhorší je myšlenka, že má v zadání výsledky na 90 a třeba půlku opsala blbě a všechno bylo k ničemu. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.