Přijímačky na VŠ 2017/2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
1.3.17 12:58

@Lollitka Nene, já Čzu udělala nejdřív, při práci. Taky mám fotografickou paměť, zatím pořád aspoň trochu funguje :mrgreen: :mrgreen: Ani se neptej, kolik mi je teď, ale dvojku na začátku už dávno nemám ;) Ale je mi to fuk. Vzhledem k těm letům do důchodu, co mě čeká…Jinak jdu opět na 2.LF (podle přijímaček tedy :mrgreen: )
Moc mě mrzí, že jsi onemocněla :( Asi to muselo být zlé…Doufám, že teď už je dobře nebo aspoň lépe :kytka: Na jakou vošku se hlásíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
1.3.17 13:00

Holky nebojte, ono se to zdá, že nic nemáme v hlavě, ale máme - fakt :mrgreen: Při přijímačkách často vyleze i to, co tam nikdy nebylo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9190
1.3.17 20:03

@rhiannon Ahojki, tak to ti moc držím palce, pokud máš fotografickou paměť, tak to půjde, to se hodí na LF ;) Já také byla na 2.LF, podle mě je to nejlepší fakulta, přátelský rovnocenný přístup, příjemné prostředí, největší nemocnice… A ty jsi tam byla kolik let? A jak to budeš dělat s prací? Nebo máš našetřeno, partner tě bude zajišťovat…? Já si neumím prezenční studium představit. Mně je lépe, chci jít na sociální práce na VOŠ, když nebudu lékařka, tak chci pomáhat lidem jinak. Ale to víš, ta medicína mě trápí strašně moc, byl to můj sen od dětství. Tak ať se ti daří a splníš si tenhle sen (pokud LF jako sen máš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.3.17 13:42

Co jsem slyšela od známých a jejich dětí, tak dnes není problém se na VŠ dostat, všechny školy chtějí peníze, takže nabírají skoro každého. Složitější už je se na škole udržet. Každopádně pokud se budete připravovat, nemělo by to být nedokončitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
3.3.17 14:19
@jarkanov píše:
Co jsem slyšela od známých a jejich dětí, tak dnes není problém se na VŠ dostat, všechny školy chtějí peníze, takže nabírají skoro každého. Složitější už je se na škole udržet. Každopádně pokud se budete připravovat, nemělo by to být nedokončitelné.

Takhle se to říct nedá… na lékařské, právnické fakulty (Praha, Brno) apod. se fakt moc lehce nedostává. Nebo ty máš percentil 99? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.17 11:32

Dobrý den,
chtěla bych s zeptat jestli se náhodou někdo nechystá na studium na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích, nebo jestli někdo z Vás nemá zkušenosti se studiem na té škole. Dala jsem si tam přihlášku na Bc. obor psychologie a jaksi se nemůžu na stránkách dostat k pořádným informacím.. jako například kolik je průměrně uchazečů. Na ostatních školách např. v Olomouci, Brně to mají.. Tak jen kdyby náhodou někdo věděl, měl zkušenosti..nebo se taky hlásil, ráda bych si o tom popovídala :) Díky

• Citovat
  • Upravit
1269
4.3.17 21:35

Ahoj :)

Já se také hlasím na VŠ - zdravotní laborant kombinovaná forma do Hradce Králové. Už jsem tam před 2 lety byla, ale pak jsem otěhotněla a nevěděla jsem kdy se vrátím, tak jsem to ukončila..
Nojo, jenže tehdá se nedělaly přijímačky a teď, co jsem slyšela, tak už se dělají :cert:
Takže se od ledna učím biologii a chemii

Ale my to dáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.3.17 16:28
@radkka píše:
Takhle se to říct nedá… na lékařské, právnické fakulty (Praha, Brno) apod. se fakt moc lehce nedostává. Nebo ty máš percentil 99? :think:

Vše není pouze o percentilu a pokud se jedná o Prahu a jejich lékařskou fakultu, tak 1. Lékařská je velmi dobrá a dostává se tam o něco tíže, ale pak je tu 3. Lékařská, kde je to už o poznání jednodušší.
Jinak se nabírá hodně studentů, takže po odvolání se dostává opravdu skoro každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
20.3.17 08:17
@jarkanov píše:
Vše není pouze o percentilu a pokud se jedná o Prahu a jejich lékařskou fakultu, tak 1. Lékařská je velmi dobrá a dostává se tam o něco tíže, ale pak je tu 3. Lékařská, kde je to už o poznání jednodušší.
Jinak se nabírá hodně studentů, takže po odvolání se dostává opravdu skoro každý.

Na práva se na odvolání opravdu každý nedostal :mrgreen: Ano, třeba na ČVUT vzali každého blba, ale hned prvák je spolehlivě vyfiltroval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.3.17 13:06
@jarkanov píše:
Jinak se nabírá hodně studentů, takže po odvolání se dostává opravdu skoro každý.

Dostat se na 1. LF je nejlehčí, protože nabírá několik set studentů (a navíc bere i bez přijímaček), oproti 2. LF a 3. LF. Navíc 2. i 3. LF mají k testům pohovory. Když jsem se dostala já před lety, brali z 2000 jen 180 studentů (2LF)…takže opravdu neberou každého! Navíc odvolání se ani na těchto fakultách nepodává. Buď mají kapacitu a sníží bodovou hranici, takže se dostane pár lidí navíc, a nebo prostě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.3.17 13:08

@Luciis173 Držím palce!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.4.17 23:03

Holky už víte termín svých přijímacích testů na VŠ? pořád čekám, kdy se dozvím bližší info jako kdy-kde-v jaké např. učebně se to bude konat atd..? zda to dojde dopisem, či emailem nebo jak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
12.4.17 14:43

Na UPOL to chodí poštou doporučeně, zatím mi nic nepřišlo. To bude mít každá univerzita i fakulta jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.4.17 09:43

Z UK to chodí až někdy v květnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.4.17 21:11

Jen pro případné info ostatních, mně už pozvánka na UPOL došla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze