Přijímačky na VŠ 2017/2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1371
12.4.17 14:43

Na UPOL to chodí poštou doporučeně, zatím mi nic nepřišlo. To bude mít každá univerzita i fakulta jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
25.4.17 09:43

Z UK to chodí až někdy v květnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.4.17 21:11

Jen pro případné info ostatních, mně už pozvánka na UPOL došla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
26.5.17 12:17

@Ellldos a kdy jdeš?
Já 12. 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.6.17 22:58

U mě termín už byl 21.5, ale jako zákon schválnosti, kolegyňka onemocněla a já prostě do té práce musela :/ tak že já jsem z kola venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
13.5.18 08:25

@rhiannon Ahoj, nahodou jsem narazila na tuto diskuzi. Vzdy jsem chtela vystudovat medicinu, ale nikdy nenasla odvahu. Ale rikam si, ze kdyz to ani nezkusim, budu toho litovat.

Chtela bych se pristi rok prihlasit. Jak se pripravujes? Nejake kurzy?

Ja jsem z gymplu uz pres 10 let pryc a nic si nepamatuju :?. Navic mam male deti a nevim, jak bych to skloubila.. Manzel rika, ze nemam blbnout a je proti studiu..

Jinak mas muj obdiv a preju hodne stesti u prijimacek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27703
13.5.18 08:27

@kyticka86 tak za zkoušku nic nedáš, být tebou tak to zkus i když medicína se dálkově asi dělat nedá tak by to bylo šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
13.5.18 08:33

@kyticka86 souhlasím s příspěvkem nade mnou, je to asi nejnáročnější studium ze všech oboru a kor s detma.. co třeba obor blízký zdravotnictví? Fyzioterapie, porodní asistentka, dentální hygienistka? Tyto obory jsou teď hodně vyhledavany ;) a většinou pak i časově méně náročné než vyloženě medicína

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
13.5.18 08:38

@kyticka86 Holka blazniva zapomen na to… medicina se dalkove fakt delat neda, lze studovat jen v prezencnim studiu a na rozdil od ostatnich VS je skoro vsude povinna dochazka… u nas byli nepovinne jen pondelni prednasky, jinak ut-pa plny program… a to sest let… studovat to s detma je utopie, pokud teda nejsi financne ta vodou, nemas doma na plny uvazek babysitterku a nevadi ti, ze propases 6 let zivota svych deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
13.5.18 08:38
@n_hehe píše:
@kyticka86 souhlasím s příspěvkem nade mnou, je to asi nejnáročnější studium ze všech oboru a kor s detma.. co třeba obor blízký zdravotnictví? Fyzioterapie, porodní asistentka, dentální hygienistka? Tyto obory jsou teď hodně vyhledavany ;) a většinou pak i časově méně náročné než vyloženě medicína

No nevím, medicína je náročná spíše na nutnost sedět skoro pořád „na zadku“. O její náročnosti všeobecně bychom mohly polemizovat. Zvládla ji i kamarádka se čtyřkama na gymplu. Jinak z medicíny odešla známá na filozofickou fakultu (prý se švihla ve výběru povolání). A říkala, že ty nároky jsou v podstatě srovnatelné. Učit se musela úplně stejně, jen v jiných předmětech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
13.5.18 09:07

Holky, diky za zpravy. Jsem si vedoma, ze je to asi hloupy napad. Narocnosti se nebojim, vystudovala jsem tezkou skolu. Ale bohuzel nevhodnou pro matku s detmi.. To me pri nastupu ke studiu tehdy nenapadlo.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
13.5.18 09:32
@kyticka86 píše:
Holky, diky za zpravy. Jsem si vedoma, ze je to asi hloupy napad. Narocnosti se nebojim, vystudovala jsem tezkou skolu. Ale bohuzel nevhodnou pro matku s detmi.. To me pri nastupu ke studiu tehdy nenapadlo.. :?

A co to je za školu? Nechceš spíš zvážit jiný zdravotnický obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
13.5.18 09:37

Pěkný den všem, pravě jsem objevila tuhle diskusi o přijimačkach. Já se letos hlásím na UK obor speciální pedagogika. Vůbec nevím jak se připravovat a začíná mě to dost stresovat. Obdivuji všechny co se hlásí na lékařskou fakultu na to nemám hlavu. Mně by se líbila veterina, ale nemám na to a dálkově by to stejně nešlo. Všem přeju mnoho úspěchů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
13.5.18 10:29

@Lifka tam dělala loni známá a nedostala se, prý je to jen o štěstí, co zrovna natipuješ, naučit se na to nedá, ledaže bys byla vševěd. Byly tam prý přesné roky, kdy se narodil ten a ten. TO je fakt docela přehnané a divím se, že těm profesorům nedochází, že to stejně většina lidí natipuje, ale alespoň, že tam neprošly mobilové podvody, nekteří prý byli za to vyhozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
13.5.18 10:32

@kyticka86 Na přijímačky,, se stačí,, naučit modelové otázky, určitě do Prahy jo, v Plzni to mají taky shodné ve většině případů. Sice všichni zkoušející na přípravných kurzech tvrdí, že jsou otázky u přijímaček jen podobné, není to tak a opravdu tam byly v 95% doslovně. Kurz je podle mě zbytečný, jediný k čemu je, že vidíš všechny ty,,šprty,, :roll: a přijdeš si, že ty nic neumíš…a to tě motivuje si k tomu sednout a učit se. Ale jinak ty kurzy moc k ničemu nebyly, kdyby si člověk k tomu na ten stejný čas sednul doma, tak je to lepší.
Upřímně si ale nedovedu představit studium s dětmi, je to opravdu spousta času, dálkově medicínu studovat nejde. Je to spousta a spousta hodin sezení na zadku a biflování. Jestli to dáš, máš můj obdiv, já jsem při studiu nestíhala ani brigádu (což většina spolužáků také ne, ale na druhou stranu, jedna spolužačka-nechápu jak- dala medicínou ještě s jednu VŠ, ale tu měla dálkově…ale dala obě, takže asi je všechno možné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze