Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, v dubnu 2023 jsem kupovala vířivku a dneska háže chybu, takže ji potřebujeme reklamovat. Problém je v tom, že jsem prohledala celý dům a nemůžu najít účet
.
Našla jsem potvrzení internetové objednávky, informace o doručování a protokol o převzetí od přepravce (přikládám foto). Myslíte, že to bude na reklamaci stačit?
Byla placená hotově na prodejně 17. 4. 2023 ráno, kde jsme ji chtěli vyzvednout, ale nevešla se nám do auta, takže jsme dopláceli hotově ještě doručení.
Vím, že internet píše, že by mělo stačit k reklamaci prokázat, že jsem u obchodníka zboží koupila, ale reálnou zkušenost nemám.
I-zahradninabytek jsou webové stránky, ale firma je Deokork, proto není eshop a odesílatel stejný.
Příspěvek upraven 21.10.24 v 04:17
Pro uplatnění reklamace je teba doložit zakoupení u obchodníka- lze napriklad účtenkou, výpisem z účtu nebo třeba i svedectvim ![]()
Takže ano, stačit to bude.
Co to znamená „háže chybu“? To dělá spousta produktů a jsou v pořádku, není to důvod k reklamaci.
@Amalthea píše: Více
Filtrace se vůbec nespustí ani nesepne. Tím pádem nejede ani ohřev a veškeré další funkce. Píše chybu F1, což je podle manuálu KO motor filtrace.
@Niki.J.B. píše: Více
tak to pak jo, jinak ty doklady co máš stačit musí, ze zákona