Přijmout byt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.2.19 19:40
@Natálka26 píše:
@Šarlota4Kazdy máme tu svou pravdu. Moje zkušenosti jsou ne přenosný. A myslím si to dal, protože když se někdo ptal proč ten byt nekoupí tak není schopna odpovědět.

Vy jste sem přišla akorát zkusit vyvolat konflikty a jste tu vlastně úplně zbytečná. Ale prosím, myslete si co chcete. Příbuzná ani nemá peníze na to, aby byt rekonstruovala. Soudíte aniž byste cokoliv o situaci věděla ale já vám to odpouštím, že jste to vy.

Děkuji všem za reakce a rady. Upřímně řečeno o odkoupení bytu jsem nepřemýšlela jelikož celý život žiju s tím, že je pro příbuznou byt víceméně vším. Žila tam jako dítě, poté s manželem, dětmi, vnoučaty - vždy si na něm zakládala a byt byl téměř 6 let prázdný jen proto, že ho nechtěla prodat nebo pronajmout cizím lidem jelikož je v něm v podstatě „celý její život“. Myslím, že se to u staré paní dá pochopit. Z toho důvodu jsem se jí na to ani neptala. Teď jsme půl hodiny probíraly po telefonu co a jak. Z případné koupi radost neměla spíše proto, že jí nevěříme a velmi mě překvapila tím, že je na pátek domluvená s advokátem ohledně toho, jak zajistit aby byt reálně připadnul mě. Když jsem navrhla tu koupi, tak říkala že se poradí tedy co dál i v tomto směru a že to přepíšeme ještě než jí byt zaplatíme „abychom se nebáli“. Dodali jste mi odvahu tím, že jste mě utvrdili v tom, že žádná jiná jistá cesta není. Škoda toho spoluvlastnictví, že není možné mimo manželství. Tak jsem ráda, že důvěřuje alespoň ona nám. :oops: Jak jsem psala, starala se o mě celý život víc, jak vlastní matka tak mi záleží na tom, aby se to vyplatilo i jí. Kromě proplacení bytu jí budeme i dál finančně podporovat tudíž nemusí mít obavy ty, co ze mě dělají prospěchářku a vychcánka. Tak pěkný večer a děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25897
20.2.19 20:23

Je dobře, že to vyřešíte s právníkem. Sliby jsou sice hezká věc, ale skutek někdy utek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
21.2.19 10:10

nevím zda to tu už někdo zmiňoval, ale po smrti paní může dcera do tři let (myslím) u notářky namítat neplatnost závěti, ve které by ti to paní odkázala, protože ona je podle dědického jediným právoplatným dědicem majetku… takže jediné reálné řešení je teď za života paní podíl odkoupit nebo ať ho na Tebe paní přepíše za života. Dcera by si mohla na byt po smrti myslet a asi by mohla být dost překvapená a pak už se budeš jen tahat po právnících a soudech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
21.2.19 10:36

@B.O.K. Team Namitat muze co chce, ze zakona musi zletily neopominutelny dedic dostat 1/4 sveho zakonneho podilu, takze pokud ji bude odkazan ten zminovany milion, tak nema moc samci uspet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný