Příkrmy a um v 6 měsících

270
25.8.20 10:48

Příkrmy a um v 6 měsících

Ahoj. Potrebuju poradit, maleho od 5 mesice nekojim a presla jsem na umele mleko, neptejte se proc, proste to tak je. Zacala jsem s prikrmy v poledne na obed. Ted uz ma maly 6 mesicu a davam i ovocne presnidavky jako dopoledni svacinku. Rano, odpoledne vecer a v noci podavam umele mleko, jenze dokdy to takto mam praktikovat? Dokdy mam davat umele mleko, pac po nem vydrzi nejvic zasyceny. A kdy přidat dalsi příkrm ( v kolika měsících a kdy, odpo, vecer?) Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35842
25.8.20 11:23

A sní už nějak tak porci? Můžeš zkusit druhou svačinu nebo večeři. Ale stále by měl mít k tomu mlíko. Není kam spěchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
25.8.20 11:48

Já začla s příkrmy asi ve 4,5m a jela jsem hodně pomaličku. Vždy po měsíci další. V 6m jsme měli svačinku přesnidávku, oběd a jinak UM. A měli jsme to takto určitě do 7m, pak odpoledni svačinku a takhle zase až do 8-9m. Až v roce byla že měla UM jen ráno a večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
25.8.20 11:48

Tak to je u každého jiné. Hodně záleží kolik toho sní. Až se dostane na snězení plnohodnotne porce pak můžeš um vynechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85403
25.8.20 12:05

@klobinka no a kolik toho sni a zapije to vodou? Kolik ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
26.8.20 13:41

Já začala v 5 měsících oběd, v 5.5 odpo přesnídávka + někdy večer trošku co zbylo z oběda, v 6 mesicich i přesnídávka dopo a večer kaše. Od 8 měsícu jsem ranní přesnídávku nahradila kaší z ovse nebo jahle s přesnídávkuou a odpolední svačinku bílým jogurtem. Ji co tři hodiny. Co není jídlo, dávám mliko. Teď máme 10 měsíců a vlastně máme režim stejný.

(přesnídávku kombinuju s čerstvým ovocem, někdy místo ranních obilnin dám jen piskotek)

Příspěvek upraven 26.08.20 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
26.8.20 13:44

Tady jsem třeba našla. Ale já se řídila tím, co mi doporučila pediatrička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
26.8.20 14:11

No UM vypije jak kdy, nekdy treba jen 120ml a nekdy plnou lahvicku, coz je 180ml. A kolik by mel vypit treba caje a vody? Na obed ma prikrm a to sni treba celou sklenicku (190g)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
26.8.20 15:48

Joo, mně v 5 měsících snědl tak 150 g max. a vypil tak 120ml. Ale četla jsem o dětech co papají víc i míň. Vody nebo čaje si dal tak 3 loky po jídle, vůbec nechtěl. Teď je to už krapet lepší. Ale byla jsem z toho vynervená, že mi nepije, že nesplňujeme pitný režim, ale plínky měl počůrané stejně, jak když pil jen UM, nic se mu nestalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí