Příkrmy a velmi častá stolice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky, dohledala jsem tuhle diskusi, plně kojím a začali jsme s příkrmama. Malé je pět měsíců a týden. Právě mi taky kadí po každém kojení…občas je to takový prdnutí, ale třeba během hodiny 3×. Jde mi hlavně o tom, že to jsou takový jako sražený vajíčka, není to úplně voda, ale takový jako gelík s vajíčkama a ještě žlutej. Mami mi tvrdí, že je to vpořádku, malé fakt nic nechybí, vejská, otáčí se, směje…tak nevim, nezažila jste to některá? Fakt teď teprve začínáme…dávala jsem nejdřív mrkvičku, teď brokolici po pár lžičkách… Taky si strká prsty pořád do pusy, tak jestli se jí i začnou protrhávat zuby? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanch82 Mně takhle úplně přesně kadila min. pátek, ale byla po nachlazení a ještě měla rýmu, tak jsem si řekla, že to jsou napolykaný hleny.Bylo to jen 1 den. Příkrmy ještě nemá, ale teď v pátek bude mít 6 měsíců, tak začnu.
Ale jinak přesně jak popisuješ vajčkovej žlutej gel. Začla jsem ji přebalovat a na tom přebalováku se mi ještě 3× vykakala. Další den už normálka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se nám to urovnalo…bylo to určitě tou rýmou! Včera jsem našla v plínce bobek…docela mi to pobavilo, ale zas si říkam, že jí to asi bude pěkně bolet, jestli to bude takhle pokračovat. No nějak se s tou stolicí budem muset poprat
Díky za příspěvek!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji vice-mene s puvodnim dotazem…co jsme zacali prikrmy, maly mi kadi jak novorozenec - temer pri/po kazdem krmeni…kdo jste to mel podobne, bylo to tak dlouho? Nebo je to jen nejaka zvykaci faze pro streva?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, právě sem lezu přesně pro tenhle problém. Malá 6m už jede pravidelně každý den ovocnou přesnídávku dopoledne, masozeleninový příkrm v poledne a kaši večer (ostatní jídla a v noci jsou mlíko UM). Začala mi kadit jak ten průtokáč, ani se nestačím divit tomu množství, odporuje to fyzikálnímu zákonu o hmotě ![]()
Ale teď poslední tři dny je z toho nějaká rozmrzelá, dneska poprvé v noci často plakala, pokračovala i přes den, pláče i když má jít spát, a to nikdy neměla s usínáním problém. Teď jančí, jako by se se mnou i prala, přitom jde vidět, že spát chce. S rozčilením teda pak najednou nějak usne.
Dásně si často šolichá pěstičkou v puse a hračkami, natírám ji to takovým tím gelem z DM. Nechala jsem ji teď den jenom na mlíku, aby si od příkrmů odpočinula, jestli třeba neřve kvůli toho, ale zrovna se mi zesrala až k uším a bylo to hrozně světlý. Nebyla to žlutá, na jakou jsem u jejího UM zvyklá, nebylo to ani zdrcnutý, jak jsem zvyklá, takovej hodně světle žlutej krém.
Může to být těmi zuby celé chování i stolice? Teplotu nemá, to by při nějaké viróze měla ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bibiviolet jo, tohle u nás byly tesáky.. rozhodně se nevracej zpět jen k um.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře, chtěla jsem jen den, ale večer zase dostane kaši a pojedem dál. Papání jí už jde, tak by byla škoda jí to nějak překazit.
A co má vůbec růst zubů společného s tím, jak často kadí a jak to vypadá? To nechápu. To jsou nějaký hormony, co jako velí klubání zubům a ovlivňují pak v těle všehno včetně trávení jako vedlejší účinek? Chápu, že ji to třeba svědí, tak je rozmrzelá a chce si to dřít, ale koukám jak puk, že je to skoro, jako by byla fakt nějak nemocná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bibiviolet Ty fyziologické procesy taky zcela nechápu. Mě se zase u zubů opruzuji, mají při tom tu stolici nejakou agresivnější. Takze pak stačí chvilka v pokaknutem a zadek červeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, me ted kluk taky kadí skoro po každým jidle (ale teda bobky), i je obcas opruzenej, ale zuby furt nic
(8,5m)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám doktorka říkala, že když je 6-10 řídkých stolic za den, tak je to dost. Ale to měla dcerka řídké a víc dní. No, nakonec to byla salmonela. Jinak kadí normálně i 4× za den, ale ne úplně nařídko. Má to tak snad od narození. Tuhý bobek skoro neznáme. Byla kojená do roku, teď na Sunaru. Asi je to tak normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje to řídké nemá, kromě teď té poslední, která vypadala divně světle, tak kadí normálně tuhší z příkrmů a do toho na střídačku míchaná vajíčka z UM. Jen kadí furt. Nevím, jestli kvůli toho řešit doktorku. Hlavně, ta moje doktorka mi skoro na vše říká „to je normální“. Už jsem jí dříve volala, že se malá tři dny nevykakala, tak že normální. Pak jsem jí u prohlídky říkalapřed měsícem, že kadí 4× denně, taky normální. Ještě se mi nestalo, že by mi v něčem poradila, třeba i když se mi s křečema malá trhala od prsu a nebyla jsem z toho schopna kojit… šecko normální, poraď si sama a nějak to přežij, matko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Častá žlutá stolice, neprospívání
Dobrý den,
prosím můžu se zeptat, jak to s Vámi všemi dopadlo? Řešíme u synka (8,5 měsíce) podobný problém. Ráno má stolici tuhou, prostě bobek a s dalšíma stoličkama během dne to řídne, až je to voda. Kaká tak 4-5× denně, barva žlutá, někdy žlutozelená. Za dva měsíce přibral jen 10 dkg. Doktorka to taktéž neřeší, řekla mi, že stolice tak často a žlutá normální už není. Prý máme přijít na převážení.
Mám o něj strach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedělala
Zajímá ji hlavně ta váha. Řešila jsem to s ní už dřív, řekla, že dokud malej přibírá, tak je to ok, ale teď za dva měsíce ani nepřibral ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sanyv píše:
Dobrý den,
prosím můžu se zeptat, jak to s Vámi všemi dopadlo? Řešíme u synka (8,5 měsíce) podobný problém. Ráno má stolici tuhou, prostě bobek a s dalšíma stoličkama během dne to řídne, až je to voda. Kaká tak 4-5× denně, barva žlutá, někdy žlutozelená. Za dva měsíce přibral jen 10 dkg. Doktorka to taktéž neřeší, řekla mi, že stolice tak často a žlutá normální už není. Prý máme přijít na převážení.
Mám o něj strach.
Mne syn kakal az 8× denne ridkou stolici do roka a pul, nikdo to neresil, ted kaka normalne tvrde bobky 1× denne.
Pribiral teda normalne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit