Příkrmy domácí nebo skleničky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja jsem asi od 5. mesice sklenickovala, dnes uz je to prevazne domaci strava, jen vyjimecne sklenky.
Jen si pamatuji co mi rekla Dr., kdyz jsem se ji ptala na jeji nazor. Rekla jen : pokud mate dost casu a chut varit, varte, ale mrkev davejte pouze ze sklenicek. ( kdyz se zacina s prikrmama, jede hlavne mrkev ).
Dnes mi malej basti uplne vsechno, jak domaci stravu, tak sklenicky. ( 17 mesicu )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Úplně nejdřív jsem vařila (mrkvičku, u starší z bioprodejny, u mladší od mamky ze zahrádky), protože toho holky snědly hrozně málo. Jednou za čas jsem uvařila, dala do tvořítek na led zmrazit a pak vyloupla a rozmrazila potřebný počet kostiček. Anežka příkrmy odmítala skoro až do roka, takže tam jsem pak skleničkovala tak, že měla jednu (tu nejmenší) skleničku na tři dny (kupovala jsem ty, co mohly být otevřené v lednici aspoň 24h, abych mohla dát natřikrát). Za tu cenu bych neuvařila. Mladší začala víc jíst asi po týdnu od zavedení příkrmů, tak té jsem hlavně vařila - v parním hrnci, mrkev a brambory od mamky ze zahrádky, cuketu nechtěla. Pak jsem koupila mražený bio hrášek (a když jsem ho sdělala, tak od té doby už kupuju nebio). Maso jsem zezačátku kupovala ve skleničkách, než jsem se odhodlala koupit a uvařit (pak jsem tu naštěstí objevila supráckého řezníka).
Pokud bych neměla přísun mrkve od mamky ze zahrádky nebo z bioprodejny, tak bych určitě aspoň zezačátku jen skleničkovala. Pak už to závisí na spotřebě, aby se to vůbec vyplatilo. Kupovala jsem ty malé 125g skleničky za cca 15Kč a měla je na 3 dny. Myslím, že za 5Kč/den bych asi neuvařila. Nějakou dobu jsem vařila větší množství a mrazila, ale pak jsem si uvědomila, že s rozmražováním (mikrovlnku nemám a nechci mít) je víc práce než uvařit v parním hrnci. Co dávám i přílohu, tak vařím masozeleninu obden, polovinu dám do lednice a druhý den ohřeju tak, že smíchám s čerstvě uvařenou přílohou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MarkyM píše:
Holky a od kdy zhruba jste začali kupovat ty velký skleničky?My jedem v malých ale asi jí to zatim stačí.A když dáváte domácí baštu,vážite to abyste věděli kolik sní?se furt blbě ptám já vim
Já to vážím a tím třeba vím, že po 14 dnech sní 120g. Víc ani ťuk. A to je u nás úspěch
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S prvorozenou jsem hodně cesovala, tak byla zvyklá na skleničky, ale nepohrdla ani domácí stravou. S mladším se nikam moc nedostanem, takže skleničky jsou bezpředmětné a vaření mi nedělá problém. Těch pár minut mě fakt nezabije. Naučila jsem si ho na domácí stravu a skleničku mi nevezme do pusy, takže nevím, co bude chudák papkat, až vyrazíme někam pryč ![]()
Jo, a k tomu mražení - neznám moc hnusnějších jídel, než jsou zmražené brambory
Vám to děti jedí?
Já bych neměla ani odvahu jim to nabídnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brambory z mražáku by jsem nesnědla ani já. Tak to nebudu dávat ani malé. Raději budu vařit a navařím si na dva dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začala s příkrmama včera, v uk 6m. Zatím dávám ze skleničky, první lžičku mrkev, začnu vařit, až toho zbaští víc. Doktorka mi to schválila. Jinak brambory se vůbec zmrazovat nemají, kvůli tvorbě mikroplísní, který v nich ani neuvidíte.
Ještě jsem se chtěla zeptat, na skleničce je napsáno spotřebovat do 48 hodin. Zatím sní mnálo, takže to nechám to do druhého dne v lednici a co třetí den? Daly byste to mimču? Třetí den je to právě těch 48 hodin. Tak nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já skleničkuji, výběr je velký, každý den mají něco jiného a hlavně jim to moooc chutná… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
peggy.sl píše:
Já skleničkuji, výběr je velký, každý den mají něco jiného a hlavně jim to moooc chutná…
No, tak když nemají chudáci na výběr, tak co jim zbývá?
(Ber to jako vtip, prosím
Naše malá taky snědla všechno. Starší raději pojde hladem, než aby pozřel skleničku
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
melanka píše:
Já jsem začala s příkrmama včera, v uk 6m. Zatím dávám ze skleničky, první lžičku mrkev, začnu vařit, až toho zbaští víc. Doktorka mi to schválila. Jinak brambory se vůbec zmrazovat nemají, kvůli tvorbě mikroplísní, který v nich ani neuvidíte.
Ještě jsem se chtěla zeptat, na skleničce je napsáno spotřebovat do 48 hodin. Zatím sní mnálo, takže to nechám to do druhého dne v lednici a co třetí den? Daly byste to mimču? Třetí den je to právě těch 48 hodin. Tak nevím.
U nás to nikdy dýl nevydrželo. První dva dny měl skleničku napůl, třtí den ji sbodnul celou, čtvrtý chtěl dvě… a pak jsem hned začala vařit ![]()
Ale řekla bych, že ty dva dny by to v ledničce vydžet mělo (samozřejmě neohřívané!)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to střídám, záleží také na tom co zrovna vařím. ![]()
Většinou uvařím víc masa se zeleninou, to si pak naporcuji a zamrazím. Přílohy vařím čerstvé.
Když zapomenu vyndat z mrazáku,
nebo není čas tak dostane skleničky, ale malé je už 11 měsíců a pomalu začíná jíst jídlo jako my.
Začínala jsem s příkrmama od 6 měsíce a to jen skleničkama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
melanka píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat, na skleničce je napsáno spotřebovat do 48 hodin. Zatím sní mnálo, takže to nechám to do druhého dne v lednici a co třetí den? Daly byste to mimču? Třetí den je to právě těch 48 hodin. Tak nevím.
Mě malá od začátku baštila půlku malé skleničky na jeden oběd-takže akorát na ty dva dny, nevím, ale třetí den bych už asi nedala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mom.kri píše:melanka píše:Mě malá od začátku baštila půlku malé skleničky na jeden oběd-takže akorát na ty dva dny, nevím, ale třetí den bych už asi nedala.
Taky si myslím, že třetí den je moc. Zbytek holt vyhodím, nebudu šetřit na nesprávným místě.
Stejně za chvíli zbaští aspoň půlku, jak to vypadá.
Snad jsem to teď nzakřikla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
melanka píše:mom.kri píše:Taky si myslím, že třetí den je moc. Zbytek holt vyhodím, nebudu šetřit na nesprávným místě.melanka píše:Mě malá od začátku baštila půlku malé skleničky na jeden oběd-takže akorát na ty dva dny, nevím, ale třetí den bych už asi nedala.
Ještě jsem se chtěla zeptat, na skleničce je napsáno spotřebovat do 48 hodin. Zatím sní mnálo, takže to nechám to do druhého dne v lednici a co třetí den? Daly byste to mimču? Třetí den je to právě těch 48 hodin. Tak nevím.Stejně za chvíli zbaští aspoň půlku, jak to vypadá.
Snad jsem to teď nzakřikla.
já teda i ten třetí den dala, resp. do těch 48 hodin v ledničce… když je to tam přímo napsaný, tak se tomu nic nestane… samozřejmostí je odebírat čistou lžičkou a ohřát jen tu odebranou část…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Druhý den to máš 24 hod, takže jsem to dala i třetí den. Ale bylo to v ledničce neohřáté. Tak zůstanem u domácí. Jen špenát kupuji. U toho to doporučují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit