Příkrmy - jsem z toho vykulená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky, za mě mužu říct jediné, je jedno, co jak který miminko papá, hlavně že vubec něco papá, naše madam mi tenhle týden přestala jíst, včera měla za celej den 100ml mlíka a 100ml kaše, víc odmítla, dneska se rozhodla, že nebude jíst zeleninu, dám ji do pusy a ona ji vrátí a to prosím po 3 měsících úspěšnýho dlabání, neni zrovna žádnej vykrmenec, tak mě to štve, že nechce najednou jíst, protože aby hubla nepotřebuju. Nevím čím to muže být, každopádně važte si toho, že Vám děti bez problému jedí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, budu se ptát jako blbec, taky budu s příkrmem začátečník…když dám ten zeleninový příkrm, tak pak mám ještě dát mlíčko? Nebo se dává jenom ten příkrm?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JITULINECKA píše:
Holky, budu se ptát jako blbec, taky budu s příkrmem začátečník…když dám ten zeleninový příkrm, tak pak mám ještě dát mlíčko? Nebo se dává jenom ten příkrm?
Ono se nemá dávat hned plná porce, ale začínat se dvěma třema lžičkama a pak dokojit nebo dokrmit UM. A postupně porci zvětšovat.
Citace z kojeni.net:
Začněte podávat 1-2 lžičky příkrmu 1-2× denně. Není rozhodující, zda příkrm podáváte před či po kojení, je možné dítě trochu nakojit, nabídnout příkrm a poté dokojit. Množství zvyšujte velmi pozvolna, dítě nenuťte. Plné dávky, která nahradí 1 kojení se nesnažte dosáhnout dříve než za 2-4 týdny. Plná dávka zeleniny by měla být zhruba 150-200 g.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veronikaD píše:
jak uz jsem psala, je lepsi jedna davka kase nez dve davky mlika.. vsechno jsem konzultovala s nasi mudr. vsechno mam schvalene. myslim si , ze nejsem jedina mamina co ma tak velke miminko
přesně tak, mám také buclaté mimčo jsou nám 4 a máme asi tak 7,5 kg ale až teď začnu zeleninku tak to bude snad lepší. mudr mi řekla kaše ne ale stejně sem je koupila a uvidím od měsíce mi spal celou noc a ted se budi 3× za noc a tak jsem nazoru jako ty. pokud po kasi nebude spat tak dam zase mlicko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nam ta kase vyhovuje, maly ji hezky spapa, usneme v osm v vstavame ve tri a nebo az v sest. spravne se maji davat 4 lzice do 180ml ale my davame jen 2.my zeleninu papame hezky, ale ted nas simonek zlobi s UM, pliveme ho a nejradeji by jsme jedli jen zeleninu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veronikaD píše:
nam ta kase vyhovuje, maly ji hezky spapa, usneme v osm v vstavame ve tri a nebo az v sest. spravne se maji davat 4 lzice do 180ml ale my davame jen 2.my zeleninu papame hezky, ale ted nas simonek zlobi s UM, pliveme ho a nejradeji by jsme jedli jen zeleninu.
a kdysi začla s příkrmy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MY JSME ZACLI ASI V POLOVINE 4MES. nase mudr. nam to doporucila, kvuli nasi vaze
simonek zeleninku snasi velmi dobre
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak brzo bych s příkrmama nezačínala, i když se píše, že s UM výživou lze dřív. Já u prvního začala dávat příkrmy až v 6ti měs u druhého v 5,5měs (oba na umělé). Se zaváděním pokrmů musíš opatrně, aby jsi pak dítěti nezpůsobila nějakou alergii. Na Internetu je spousta rad, jak pomalu začínat,1.měsíc zelenina, 2.měsíc ovoce…, Podívat se, které druhy se zavádí jako první, ovoce před prvním podáním raději uvařit, syrové hned na poprvé ne. Pozor na lepek, teď se zavádí podle nejnovějších studií nejlépe 6.až 7.měsíc. Lžička malá plastová, kvalitní-dítě dává do úst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím reagovat ohledně váhy miminka, souhlasím s veronikaD, máme taky doma jedlíka, v 5 měsících má 9 kg, ve 4 měsících nám nestačilo mlíčko, dostane večer lahev kaše a spinká celou noc až do půl osmé ráno, taky kupujeme velikost tak na rok, vše je v pořádku, a nebojím se toho, že bude moc silný, až začne chodit, vše vyběhá a už tolik přibírat nebude, už porodní váhu měl velikou přes 4 kg, určitě bych ho neomezovala, když má hladíka tak se prostě napapá. Můj první syn měl taky přes 4 kg a teď je mu 3,5 roku a tlustý není vůbec, jde do výšky a vše co zpapá tak jak se hýbe tak spálí, takže se maminky vůbec nebojte, že budete mít doma Tlouštíka, jen mu dopřejte co potřebuje, a je opravdu ho napucnout večer kaší, než vstávat v noci a dávat jen mléko, pak si to mimčo na to vstávání tak zvykne a špatně si odnaučuje, já jsem tedy oběma klukům dávala kaši a krásně spali až do rána, kamarádka má ročního chlapečka, dávala mu jen mléko i v noci a budí se do teď, ale není to určitě z hladu, ale zvyklosti. Já jsem na noc kaši dávala jako první od 4 měsíce a se zeleninou začínám až teď od 6 m. Myslím, že s těmi příkrmy není kam spěchat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit