Příkrmy v 5. měsíci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@StM90 udělej si to podle sebe. Podle nových doporučení se příkrmy mohou dávat už i kojeným dětem od 4.měsíce. Ke spoustě doktorů to asi ještě nedorazilo, ale u dětí na UM to bylo i dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Oba aynové na UM a začínala jsem pomalinku od toho ukončeného 4. měsíce u obou. Takže být tebou, tak v klidu začni mrkvičkou nebo dýní.😉
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejspíš to zkusim, doktorce to normalně řeknu, líbit se jí to nebude
Zkusím asi tu dýni, prý mrkev ucpává. Jinak moc děkuju za odpovědi ![]()
- Citovat
- Upravit
@Migda píše:
Oba aynové na UM a začínala jsem pomalinku od toho ukončeného 4. měsíce u obou. Takže být tebou, tak v klidu začni mrkvičkou nebo dýní.😉
souhlasím s tebou, ale nezačínala bych tou mrkví, může betonovat
,
jinak do mrkvového příkrmů - do mrkve je lepší přidat máslo nebo olivový olej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@StM90 píše:
Nejspíš to zkusim, doktorce to normalně řeknu, líbit se jí to nebudeZkusím asi tu dýni, prý mrkev ucpává. Jinak moc děkuju za odpovědi
dala bych zezáčtku třeba šest lžiček maximálně, a pak nechala dopít mlíkem, zezačátku se nemá dávat celý příkrm najednou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@StM90 troškou noc nezkazíš, dokonce jsem to čerla i na nějakých stránkách, že se lépe rozkládají vitamíny z jídla, když tam dáš trochu oleje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš doktor zase vysloveně řekl že jak bude ukončený 4. měsíc tak se mají dát příkrmy.
A že pár kapek nějakýho oleje. Budu dávat oliváč.
Dal mi k tomu dokonce brožurku.
- Citovat
- Upravit
Naše doktorka je docela přísná, ale taky je moc dobrá, ale jak něco řekne, tak to musí být, když se měl malej poprví očkovat, tak jsme museli přijít už ve 2 měsicích a mě to přišlo hrozně brzo a když jsem jí to řekla, tak mě na to odpověděla, že ona je doktorka a ví co si může dovolit. Tak se trochu bojim jí to říct
- Citovat
- Upravit
Omylem jsem ti poslala zprávu jako soukromou
,není to nic tajného,jen nevím jak odpovědět přímo tobě, když dám přidat příspěvek u tvého jména, stejně se to tam objeví jako když odpovídám všem
tak tam klidně můj příspěvek vlož ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@StM90 naše dr. doporučuje u UM od ukončeného 4. měsíce. Do každého zeleninového příkrmu (začíná se jedním druhem a pak postupně přidává další druh zeleniny) se přidá kávová lžička oleje. Měl by být řepkový v tmavé láhvi. Olej přidávám až, když příkrm mixuji. Olej se nedoporučuje olivový kvůli případné alergické reakci. Já přidávám za studena lisovaný řepkový (řepkový je prý nejkvalitnější).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova kavova lzicka je moc na 1maly prikrm. Ten olivac je dost cítit. Ja davala par kapek, ja davala olivovy nebo lneny a kdyz se hodilo i chutove,tak maly zdibec masla.
Je tu skupinka vaříme pro kojence a batolata ,je tam spousta receptů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova bylo mi doporučeno od začátku. Dávám kávovou lžičku na 180 ml mixovaného příkrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit