Příkrmy v 5. měsíci

14376
28.1.19 14:36

@StM90 udělej si to podle sebe. Podle nových doporučení se příkrmy mohou dávat už i kojeným dětem od 4.měsíce. Ke spoustě doktorů to asi ještě nedorazilo, ale u dětí na UM to bylo i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
160
28.1.19 14:39

Oba aynové na UM a začínala jsem pomalinku od toho ukončeného 4. měsíce u obou. Takže být tebou, tak v klidu začni mrkvičkou nebo dýní.😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StM90
28.1.19 14:42

Nejspíš to zkusim, doktorce to normalně řeknu, líbit se jí to nebude :) Zkusím asi tu dýni, prý mrkev ucpává. Jinak moc děkuju za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
6945
28.1.19 14:44
@Migda píše:
Oba aynové na UM a začínala jsem pomalinku od toho ukončeného 4. měsíce u obou. Takže být tebou, tak v klidu začni mrkvičkou nebo dýní.😉

souhlasím s tebou, ale nezačínala bych tou mrkví, může betonovat ;) ;) ,
jinak do mrkvového příkrmů - do mrkve je lepší přidat máslo nebo olivový olej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
28.1.19 14:45
@StM90 píše:
Nejspíš to zkusim, doktorce to normalně řeknu, líbit se jí to nebude :) Zkusím asi tu dýni, prý mrkev ucpává. Jinak moc děkuju za odpovědi :)

dala bych zezáčtku třeba šest lžiček maximálně, a pak nechala dopít mlíkem, zezačátku se nemá dávat celý příkrm najednou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StM90
28.1.19 14:46

@tumpach: máslo a olivový olej můžou takhle malý miminka?

• Citovat
  • Upravit
160
28.1.19 14:47

@tumpach souhlasím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
28.1.19 14:48

@StM90 troškou noc nezkazíš, dokonce jsem to čerla i na nějakých stránkách, že se lépe rozkládají vitamíny z jídla, když tam dáš trochu oleje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.1.19 14:55

Náš doktor zase vysloveně řekl že jak bude ukončený 4. měsíc tak se mají dát příkrmy.
A že pár kapek nějakýho oleje. Budu dávat oliváč.

Dal mi k tomu dokonce brožurku.

• Citovat
  • Upravit
StM90
28.1.19 15:18

Naše doktorka je docela přísná, ale taky je moc dobrá, ale jak něco řekne, tak to musí být, když se měl malej poprví očkovat, tak jsme museli přijít už ve 2 měsicích a mě to přišlo hrozně brzo a když jsem jí to řekla, tak mě na to odpověděla, že ona je doktorka a ví co si může dovolit. Tak se trochu bojim jí to říct

• Citovat
  • Upravit
72
28.1.19 21:39

Omylem jsem ti poslala zprávu jako soukromou 8o ,není to nic tajného,jen nevím jak odpovědět přímo tobě, když dám přidat příspěvek u tvého jména, stejně se to tam objeví jako když odpovídám všem :nevim: tak tam klidně můj příspěvek vlož :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
28.1.19 21:48

@StM90 naše dr. doporučuje u UM od ukončeného 4. měsíce. Do každého zeleninového příkrmu (začíná se jedním druhem a pak postupně přidává další druh zeleniny) se přidá kávová lžička oleje. Měl by být řepkový v tmavé láhvi. Olej přidávám až, když příkrm mixuji. Olej se nedoporučuje olivový kvůli případné alergické reakci. Já přidávám za studena lisovaný řepkový (řepkový je prý nejkvalitnější).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.1.19 08:45

@Coleta a ta kavova lzicka olejw se dava hned od zacatku?

• Citovat
  • Upravit
22914
29.1.19 09:02

@ludmilaadamkova kavova lzicka je moc na 1maly prikrm. Ten olivac je dost cítit. Ja davala par kapek, ja davala olivovy nebo lneny a kdyz se hodilo i chutove,tak maly zdibec masla.

Je tu skupinka vaříme pro kojence a batolata ,je tam spousta receptů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
29.1.19 09:23

@ludmilaadamkova bylo mi doporučeno od začátku. Dávám kávovou lžičku na 180 ml mixovaného příkrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí