Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, jdu si pro radu, nebo možná jen pro útěchu. Dcera - 9 měsíců. Doma lítá, chodí lehce oprena o nábytek, občas udělá i 5 kroku sama. Je nezadržitelna, spánek hruza. No nic. Když jdem někam kočárkem a zrovna se jí nechce spát, tak řve že tam být nechce. V nositku vydrží už max 30 min. Pak sebou začne házet, mlátit mi hlavou do prsou, že chce zase ven. Jak překonat to období, než začne chodit a nezblaznit se? ![]()
@Andys89 píše:
Zdravím, jdu si pro radu, nebo možná jen pro útěchu. Dcera - 9 měsíců. Doma lítá, chodí lehce oprena o nábytek, občas udělá i 5 kroku sama. Je nezadržitelna, spánek hruza. No nic. Když jdem někam kočárkem a zrovna se jí nechce spát, tak řve že tam být nechce. V nositku vydrží už max 30 min. Pak sebou začne házet, mlátit mi hlavou do prsou, že chce zase ven. Jak překonat to období, než začne chodit a nezblaznit se?
Tak syn mi chodil na 10 měsících. Nic nenaděláš. Nosítko jsem použila párkrát. Přijdou další „problémy“. Prostě si užívej každý den. Hrozně to utíká.
Ono bude furt něco
Já pořád čekám, kdy už dostane rozum, no, u školního dítěte už je to asi lepší
Druhé mimčo mám podobného věku jak ty a ač je divoké stejně jako bývalo první, tehdy jsem se z toho pomalu hroutila a dneska si to kupodivu docela užívám a doktorce hlásím, že mám normální, živé, zdravé a akční dítě
Zařadila jsem ho do kategorie netransportovatelné - z kočáru skáče ven, připoutané řve, z šátku se snaží vymotat… A když si vzpomenu, co přijde za měsíc, dva, rok… vlastně ještě teď docela dobrý
I když nemůžu říct, že bych zrovna s ledovým klidem přijímala, když jsem teď podesátý lovila talíř s večeří na podlaze, zatímco mi dítko ručičkama špinavýma od lučiny čechralo vlasy
Jo, souhlas s příspěvkem výše, užívej ![]()
Jo dcera začala chodit v 9 mesicich taky a bylo vidět, jak mozek na to ještě není vyvinutý, pořád sebou někde třískala…
Jinak mě v kočáru pomáhalo zabavit pitím jidlem, povídáním, co kde je… V nositku vydržela jen za chůze, když jsem stála nebo si sedla začala za chvilku řvát ![]()
No období vzdoru trvá dlouho
ze zkušeností, jakmile začne dítě mluvit rozumět je to trošku lepší… Ikdyž pamatuju jak mi kluk dělal ve dvou letech scény v obchodě ![]()
V 15m ji sundavam co 5 minut ze stolu, dneska lezla z jednoho kresla na druhe, pořád do výšky..uz to ani neresim:-) První byl proti tomu lenoch. Takže bude hůř:-)
Já jsem jako řada že je živá, to je jasný. Ale všude vidím děti v kočárku v klidu. My už s ní pomalu nikam nemůžeme jít, protože pořád řve.
Mam to uplne stejne, radu bohuzel nemam, musime to nejspis proste prezit ![]()