Svačinky dnešních předškoláků a prvňáčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
22.5.16 11:19
@Halibar píše:
@bony58 já to viděla i u menších dětí, seděla jsem s malým v OC, on seděl v kočárku (měl rok), dávala jsem mu mix banánu, jablíčka, pomeranče a kolem mě bylo asi 5 nebo 6 maminek s dětmi podobného věku a cpaly do sebe oplatky, zmrzlinu, čokoládové pribináky 8o jsem si připadala v tu chvíli jako exot :think:

A tím chceš říct, že ony ovoce dětem nedávaj a ty svýmu zase dáváš jen ovoce. Pro každého je pohodlné něco jiného, hlavně, když jde o jídlo s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.16 11:20
@mirecekblbecek píše:
sladkosti máme dost, peču furt, od chlebaaž po dorty, takže sladkostí mají moc(jsou extrémně hubení)takže to není problém, ale snažím se omezovat příjem cukru, takže já sladkosti místo oběda, místo dopol. svačinky ve škole nikdy nedávám, neříkám, že vy je nemáte dávat.

Já třeba nepecu… Nesnáším plýtvání a nechápu, co dělá průměrná rodina s bábovkou… Holky miluji mufiny, ale upeč dva :mrgreen: tak je radši koupím… Jasně, každý ať si dává co chce, vždyť jsou to jejich děti. Samozřejmě kdyz vidím tlouštika, který se laduje kde čím, taky pozvednu obočí, tam už jde o zdraví, ale jinak mě je to celkem jedno…

Příspěvek upraven 22.05.16 v 11:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
22.5.16 11:20

Cukr je horší než tuk podle mě, ale na to už se názory různí, tak to netřeba řešit. Gumoví medvídci je to nejhorší co může dítě jíst, většina maminek to dítěti bez problémů dá, já to třeba nepochopím, synovi jsou skoro dva, medvídka nikdy neměl a doufám, že ještě dlouho mít nebude, sladkosti v podstatě taky nejí, semtam mu koupím od Schoeru preclíčky, ale jinak je celý divý po ovoci :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.5.16 11:21
@Halibar píše:
Cukr je horší než tuk podle mě, ale na to už se názory různí, tak to netřeba řešit. Gumoví medvídci je to nejhorší co může dítě jíst, většina maminek to dítěti bez problémů dá, já to třeba nepochopím, synovi jsou skoro dva, medvídka nikdy neměl a doufám, že ještě dlouho mít nebude, sladkosti v podstatě taky nejí, semtam mu koupím od Schoeru preclíčky, ale jinak je celý divý po ovoci :potlesk:

Co je špatného na medvidcich?

• Citovat
  • Upravit
6590
22.5.16 11:22

@zvidavajanca v roce cpát děcka cukrem?? To mi teda přijde na hlavu :zed: pak se všichni diví, jak mají rozlítané a tlusté děcka, co nesní jabko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.5.16 11:22
@El-Brno píše:
Já třeba nepecu… Nesnáším plýtvání a nechápu, co dělá průměrná rodina s bábovkou… Holky miluji mufiny, ale upeč dva :mrgreen: tak je radši koupím… Jasně, každý ať si dává co chce, vždyť jsou to jejich děti. Samozřejmě kdyz vidím tlouštika, který se laduje kde čím, taky pozvednu obočí, tam už jde o zdraví, ale jinak mě je to celkem jedno…Příspěvek upraven 22.05.16 v 11:20

jenže nás je doma 5 a přes oběd 7,takže já opravdu nevyhodím nic, věnečky když udělám, na každého vyjdouu max.3.A jsou pryč rychlostí blesku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.5.16 11:24

Dceři dávám na celodenní výlet kuřecí řízek mezi chleby, jablko, cherry rajčátka a salátovou okurku nebo kapii v krabičce a i nějakou tu sladkost. A litr čisté vody. Dala bych i tvrdý sýr, ale nejí ho :? Jinak řízky nedělám, jen před výletem a na Vánoce 8)
Ale dělám ve škole a vidím, co děti svačí…každý den koblihy, koláče nebo pizzu. Namazané pečivo, třeba s pomazánkou, jsem za 5 měsíců ještě neviděla. O zelenině a ovoci ani nemluvě. Prvňák a má 5 koblih 8o
Ale moje děti to nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.16 11:25
@mirecekblbecek píše:
jenže nás je doma 5 a přes oběd 7,takže já opravdu nevyhodím nic, věnečky když udělám, na každého vyjdouu max.3.A jsou pryč rychlostí blesku.

Vidíš a náš tolik není, nevyplatí se péct, tak to radši koupím než půlku vyhodit anebo se precpavat sladkým. ;) Ale že dostanou kupovanou sladkost na výlet nic nevypovídá o tom, jak kvalitně se jindy stravuji… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.5.16 11:25
@Halibar píše:
Cukr je horší než tuk podle mě, ale na to už se názory různí, tak to netřeba řešit. Gumoví medvídci je to nejhorší co může dítě jíst, většina maminek to dítěti bez problémů dá, já to třeba nepochopím, synovi jsou skoro dva, medvídka nikdy neměl a doufám, že ještě dlouho mít nebude, sladkosti v podstatě taky nejí, semtam mu koupím od Schoeru preclíčky, ale jinak je celý divý po ovoci :potlesk:

přesně tak, cukr je mnohem horší než tuk, ale přepáleý tuk je jed, to všicni víme. medvídky jsou opravdu svinstvo nejen cukr i to barvivo, jenže co je dnes zdravé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.5.16 11:27

@El-Brno Taky nepeču, nikdo to tu nejí. Taky občas nějakou tu sladkost koupím. Peču tak dvakrát do roka, letos mám splněno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.5.16 11:29
@bony58 píše:
@lucenka neřeším cizí děti, prostě mě jen zajímá, jak to vidí ostatní, jestli je tohle trend jen u nás nebo i jinde, :) :)
každý at si svačí, co mu rodiče dají že jo
jen už se nedivím, že u nás děcka na návštěvě nadšeně zbufli kastrol čočky nebo minule dušenou mrkev, protože to prý z domova neznají :mrgreen: :) :) :)

Ještě, že je občas pozveš, když na ně doma kašlou. Jsi fakt dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.5.16 11:29
@mirecekblbecek píše:
přesně tak, cukr je mnohem horší než tuk, ale přepáleý tuk je jed, to všicni víme. medvídky jsou opravdu svinstvo nejen cukr i to barvivo, jenže co je dnes zdravé?

Tak ne všechny firmy používají k barveni chemii ;)

• Citovat
  • Upravit
9918
22.5.16 11:30

Kdyz ono je to taaak pohodlne, ze? A nektere maminky jsou dnes taaak line a jeste nevzdelane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.5.16 11:30
@laducha píše:
Dceři dávám na celodenní výlet kuřecí řízek mezi chleby, jablko, cherry rajčátka a salátovou okurku nebo kapii v krabičce a i nějakou tu sladkost. A litr čisté vody. Dala bych i tvrdý sýr, ale nejí ho :? Jinak řízky nedělám, jen před výletem a na Vánoce 8)
Ale dělám ve škole a vidím, co děti svačí…každý den koblihy, koláče nebo pizzu. Namazané pečivo, třeba s pomazánkou, jsem za 5 měsíců ještě neviděla. O zelenině a ovoci ani nemluvě. **Prvňák a má 5 koblih****** 8o
Ale moje děti to nejsou :nevim:nechápu, jak takový malý dítě může sníst 5 koblih?to bych nesnědla ani já, je mě kus.o tom, že tomu dítěti ti rodiče uženou cukrovku, asi nikdy neslyšeli,třeba je poslat do školy. :poblion: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
22.5.16 11:31

@mirecekblbecek záleží a záleží, každý olej má urrčitý bod, kdy se začne připalovat, teď přesně nevím, ale myslím, že olivový toho snese hodně, třeba ty klasické slunečnicové se začnou pálit už při nízké teplotě, my smažíme na olivovém a hlavně na nízké teplotě, ale smažíme tak 10× za rok a z toho 3× za Vánoce :D takže pokud chci dát sladkost synovi, může se utlouct po ovoci s javorovým sirupem, oříškama… a nemyslím si, že jsem snad sobecká, že mu nedávám sladkosti, toho bude mít dost ve škole a od babiček :D a nebudu jim zakazovat, aby mu dali Margotku, nebo tak… úplně zdravě to asi nejde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí