Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Halibar píše:
@bony58 já to viděla i u menších dětí, seděla jsem s malým v OC, on seděl v kočárku (měl rok), dávala jsem mu mix banánu, jablíčka, pomeranče a kolem mě bylo asi 5 nebo 6 maminek s dětmi podobného věku a cpaly do sebe oplatky, zmrzlinu, čokoládové pribinákyjsem si připadala v tu chvíli jako exot
A tím chceš říct, že ony ovoce dětem nedávaj a ty svýmu zase dáváš jen ovoce. Pro každého je pohodlné něco jiného, hlavně, když jde o jídlo s sebou.
@mirecekblbecek píše:
sladkosti máme dost, peču furt, od chlebaaž po dorty, takže sladkostí mají moc(jsou extrémně hubení)takže to není problém, ale snažím se omezovat příjem cukru, takže já sladkosti místo oběda, místo dopol. svačinky ve škole nikdy nedávám, neříkám, že vy je nemáte dávat.
Já třeba nepecu… Nesnáším plýtvání a nechápu, co dělá průměrná rodina s bábovkou… Holky miluji mufiny, ale upeč dva
tak je radši koupím… Jasně, každý ať si dává co chce, vždyť jsou to jejich děti. Samozřejmě kdyz vidím tlouštika, který se laduje kde čím, taky pozvednu obočí, tam už jde o zdraví, ale jinak mě je to celkem jedno…
Příspěvek upraven 22.05.16 v 11:20
Cukr je horší než tuk podle mě, ale na to už se názory různí, tak to netřeba řešit. Gumoví medvídci je to nejhorší co může dítě jíst, většina maminek to dítěti bez problémů dá, já to třeba nepochopím, synovi jsou skoro dva, medvídka nikdy neměl a doufám, že ještě dlouho mít nebude, sladkosti v podstatě taky nejí, semtam mu koupím od Schoeru preclíčky, ale jinak je celý divý po ovoci ![]()
@Halibar píše:
Cukr je horší než tuk podle mě, ale na to už se názory různí, tak to netřeba řešit. Gumoví medvídci je to nejhorší co může dítě jíst, většina maminek to dítěti bez problémů dá, já to třeba nepochopím, synovi jsou skoro dva, medvídka nikdy neměl a doufám, že ještě dlouho mít nebude, sladkosti v podstatě taky nejí, semtam mu koupím od Schoeru preclíčky, ale jinak je celý divý po ovoci
Co je špatného na medvidcich?
@zvidavajanca v roce cpát děcka cukrem?? To mi teda přijde na hlavu
pak se všichni diví, jak mají rozlítané a tlusté děcka, co nesní jabko ![]()
@El-Brno píše:
Já třeba nepecu… Nesnáším plýtvání a nechápu, co dělá průměrná rodina s bábovkou… Holky miluji mufiny, ale upeč dvatak je radši koupím… Jasně, každý ať si dává co chce, vždyť jsou to jejich děti. Samozřejmě kdyz vidím tlouštika, který se laduje kde čím, taky pozvednu obočí, tam už jde o zdraví, ale jinak mě je to celkem jedno…Příspěvek upraven 22.05.16 v 11:20
jenže nás je doma 5 a přes oběd 7,takže já opravdu nevyhodím nic, věnečky když udělám, na každého vyjdouu max.3.A jsou pryč rychlostí blesku.
Dceři dávám na celodenní výlet kuřecí řízek mezi chleby, jablko, cherry rajčátka a salátovou okurku nebo kapii v krabičce a i nějakou tu sladkost. A litr čisté vody. Dala bych i tvrdý sýr, ale nejí ho
Jinak řízky nedělám, jen před výletem a na Vánoce ![]()
Ale dělám ve škole a vidím, co děti svačí…každý den koblihy, koláče nebo pizzu. Namazané pečivo, třeba s pomazánkou, jsem za 5 měsíců ještě neviděla. O zelenině a ovoci ani nemluvě. Prvňák a má 5 koblih ![]()
Ale moje děti to nejsou ![]()
@mirecekblbecek píše:
jenže nás je doma 5 a přes oběd 7,takže já opravdu nevyhodím nic, věnečky když udělám, na každého vyjdouu max.3.A jsou pryč rychlostí blesku.
Vidíš a náš tolik není, nevyplatí se péct, tak to radši koupím než půlku vyhodit anebo se precpavat sladkým.
Ale že dostanou kupovanou sladkost na výlet nic nevypovídá o tom, jak kvalitně se jindy stravuji… ![]()
@Halibar píše:
Cukr je horší než tuk podle mě, ale na to už se názory různí, tak to netřeba řešit. Gumoví medvídci je to nejhorší co může dítě jíst, většina maminek to dítěti bez problémů dá, já to třeba nepochopím, synovi jsou skoro dva, medvídka nikdy neměl a doufám, že ještě dlouho mít nebude, sladkosti v podstatě taky nejí, semtam mu koupím od Schoeru preclíčky, ale jinak je celý divý po ovoci
přesně tak, cukr je mnohem horší než tuk, ale přepáleý tuk je jed, to všicni víme. medvídky jsou opravdu svinstvo nejen cukr i to barvivo, jenže co je dnes zdravé?
@El-Brno Taky nepeču, nikdo to tu nejí. Taky občas nějakou tu sladkost koupím. Peču tak dvakrát do roka, letos mám splněno ![]()
@bony58 píše:
@lucenka neřeším cizí děti, prostě mě jen zajímá, jak to vidí ostatní, jestli je tohle trend jen u nás nebo i jinde,![]()
každý at si svačí, co mu rodiče dají že jo
jen už se nedivím, že u nás děcka na návštěvě nadšeně zbufli kastrol čočky nebo minule dušenou mrkev, protože to prý z domova neznají![]()
![]()
![]()
Ještě, že je občas pozveš, když na ně doma kašlou. Jsi fakt dobrá.
@mirecekblbecek píše:
přesně tak, cukr je mnohem horší než tuk, ale přepáleý tuk je jed, to všicni víme. medvídky jsou opravdu svinstvo nejen cukr i to barvivo, jenže co je dnes zdravé?
Tak ne všechny firmy používají k barveni chemii ![]()
Kdyz ono je to taaak pohodlne, ze? A nektere maminky jsou dnes taaak line a jeste nevzdelane
@laducha píše:
Dceři dávám na celodenní výlet kuřecí řízek mezi chleby, jablko, cherry rajčátka a salátovou okurku nebo kapii v krabičce a i nějakou tu sladkost. A litr čisté vody. Dala bych i tvrdý sýr, ale nejí hoJinak řízky nedělám, jen před výletem a na Vánoce
Ale dělám ve škole a vidím, co děti svačí…každý den koblihy, koláče nebo pizzu. Namazané pečivo, třeba s pomazánkou, jsem za 5 měsíců ještě neviděla. O zelenině a ovoci ani nemluvě. **Prvňák a má 5 koblih******
Ale moje děti to nejsounechápu, jak takový malý dítě může sníst 5 koblih?to bych nesnědla ani já, je mě kus.o tom, že tomu dítěti ti rodiče uženou cukrovku, asi nikdy neslyšeli,třeba je poslat do školy.
![]()
@mirecekblbecek záleží a záleží, každý olej má urrčitý bod, kdy se začne připalovat, teď přesně nevím, ale myslím, že olivový toho snese hodně, třeba ty klasické slunečnicové se začnou pálit už při nízké teplotě, my smažíme na olivovém a hlavně na nízké teplotě, ale smažíme tak 10× za rok a z toho 3× za Vánoce
takže pokud chci dát sladkost synovi, může se utlouct po ovoci s javorovým sirupem, oříškama… a nemyslím si, že jsem snad sobecká, že mu nedávám sladkosti, toho bude mít dost ve škole a od babiček
a nebudu jim zakazovat, aby mu dali Margotku, nebo tak… úplně zdravě to asi nejde… ![]()