Svačinky dnešních předškoláků a prvňáčků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5476
22.5.16 19:40
@Pam12 píše:
ježiši a co jíte, když pytlík rýže nesníte a uvařený jídlo jíte x dní? :mrgreen:

No, zrovna teď ji moje dítě kiwi, to druhé snědlo před chvílí tak 150 g cherry rajcatek. Předtím měly meloun. Ale to není tak, že bych jim nechtěla vařit. Víš kolik dnů jsem pomalu probrecela, že je v podstatě do dvou let jen na Sunaru a že nebude mít dost živin? Snažím se o vyváženou stravu, ale jim vařené moc nejede, tak to doháníme ovocem a zeleninou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.16 19:43
@Anna766 píše:
A)pohoršovala se zakl.nad svačinami druhých.
B)kdy jsi prosimtě naposledy viděla babovku?

To ani nevím, leda tak balenou v obchodě? :nevim: jak říkám nepeču, bylo by toho zbytečně moc s co s tím, vyhodit mě to přijde škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
22.5.16 20:22
@El-Brno píše:
No, zrovna teď ji moje dítě kiwi, to druhé snědlo před chvílí tak 150 g cherry rajcatek. Předtím měly meloun. Ale to není tak, že bych jim nechtěla vařit. Víš kolik dnů jsem pomalu probrecela, že je v podstatě do dvou let jen na Sunaru a že nebude mít dost živin? Snažím se o vyváženou stravu, ale jim vařené moc nejede, tak to doháníme ovocem a zeleninou…

To naše dite sní taky tunu ovoce a zeleniny az sama zasnu. V syrovem stavu, jakmile je to vařený nebo duseny tak to nepozre. Ale k tomu ji i normalni jidlo. Ja nevim jak prosperuji nebo ne, ale snažila bych se, do nich neco teplého dostat. Pokud nebudeš varit, tak si myslim ze se to nezlepší samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.16 20:47
@Marcam píše:
@Kelsey to jste na nich dost šetřili, krajíc na měsíčky 8o to známe, děti chodí většinou ze školky hladoví jako vlčáci.

Oni toho víc nesni u některých i ten jeden měsíček přemlouvaji, aby to vůbec snedli.
Ale jako oni mají v podstatě, jakoby dvě svaciny. Hned v půl 7 se jim do misky chystá čerstvé ovoce nebo zelenina to je mimo plan a maji to cely den k dispozici na stole a pak 8:30 mají tu svacinu třeba kousek toho pečiva.
Myslím, že jídla mají dost. I při obědě mají možnost si přidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.16 21:04
@Pam12 píše:
To naše dite sní taky tunu ovoce a zeleniny az sama zasnu. V syrovem stavu, jakmile je to vařený nebo duseny tak to nepozre. Ale k tomu ji i normalni jidlo. Ja nevim jak prosperuji nebo ne, ale snažila bych se, do nich neco teplého dostat. Pokud nebudeš varit, tak si myslim ze se to nezlepší samo

Ale tak ono to neznamená, že se nesetkavaji s normálním vařeným jídlem, mají ho ve školce každý den… Ale ani tam je nějak moc nepřesvědčili… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
22.5.16 21:27
@El-Brno píše:
Ale tak ono to neznamená, že se nesetkavaji s normálním vařeným jídlem, mají ho ve školce každý den… Ale ani tam je nějak moc nepřesvědčili… :mrgreen:

No upřímně se nedivím, nam tak kluk taky nejí. Bereme to domu a fakt se to moc jist neda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.16 21:53
@Pam12 píše:
No upřímně se nedivím, nam tak kluk taky nejí. Bereme to domu a fakt se to moc jist neda :mrgreen:

Asi jak kde, holky dostanou občas jen svačinku, co nesni a ty jsou dobré, s obědy nemám osobní zkušenost… Ale mě to vlastně ani moc nevadí, že nejí moc vařené, když nad tím teď přemýšlím, já ušetřím čas a když mají výživnou byť nevařenou večeři, přijde mě to lepší než řízek s kaší nebo koprovka s knedlíkem, apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
22.5.16 21:59

Jednu výhodu to má, že má leckdo tendenci řešit, co jedí cizí děti. Až půjde syn do školy, každý den bude jíst pečivo se sýrem či šunkou (nic jiného nechce, max. tam může být obojí :lol: ), a bude mi tvrdit, že VŠECHNY ostatní děti mají ke svačině čokoládu a sušenky, kouknu na EM a budu vědět, jestli kecá. :mrgreen: Když chodili se školkou letos na plavání, sváču nepotřebovali, měli svou ze školky, nebo jedli až po návratu, syn mi ale hned po první hodině tvrdil, že VŠECHNY děti měli sebou nějakou sladkost po plavání. Opatrným vyptáváním se ukázalo, že tedy něco měli asi jen dva kluci, ale asi to tak doma řekli všechny děti, takže po poslední hodině hlásil, že jen jedna holčička neměla dobrotu(tak se s ní rozdělil o svou :srdce: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.5.16 22:00

No já nevím, mě teda strava ve školce nepřesvědčila, kluci jedli dobře, až začli chodit do školky přestali uplně jíst. svačinky třeba suchý knekebrot s droždovou pomaz, bylo něco tak hnusného že kluci chodili hladoví jak vlčáci, nebo buchty z pytlíku byly tak přeslazené. knekebrot bez soli, chutná jak polystyrén a to byla školka vyhlášená, ale teda strava hlavně odpol svačiny k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
22.5.16 22:04
@mirecekblbecek píše:
No já nevím, mě teda strava ve školce nepřesvědčila, kluci jedli dobře, až začli chodit do školky přestali uplně jíst. svačinky třeba suchý knekebrot s droždovou pomaz, bylo něco tak hnusného že kluci chodili hladoví jak vlčáci, nebo buchty z pytlíku byly tak přeslazené. knekebrot bez soli, chutná jak polystyrén a to byla školka vyhlášená, ale teda strava hlavně odpol svačiny k ničemu.

my třeba máme stravu ve školce v biokvalitě, ale nad těma kombinacema mi občas zůstává rozum stát. Oni dbají na to aby to bylo pestré a hodí lososa s rýží, strašně suchý, neslaný, nemastný…něco je dobrý, nemůžu říct, že ne, ale já vařím většinou dvě jídla denně a on je zvyklý na domácí jídlo a dává mu přednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
22.5.16 22:05
@El-Brno píše:
Asi jak kde, holky dostanou občas jen svačinku, co nesni a ty jsou dobré, s obědy nemám osobní zkušenost… Ale mě to vlastně ani moc nevadí, že nejí moc vařené, když nad tím teď přemýšlím, já ušetřím čas a když mají výživnou byť nevařenou večeři, přijde mě to lepší než řízek s kaší nebo koprovka s knedlíkem, apod…

a co ti jí třeba k večeři teda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.16 22:23
@Pam12 píše:
a co ti jí třeba k večeři teda?

Jak kdy, zeleninu, i ovoce, sýry, nejradši mají mozarelu, tuňáka, velmi málo ji i jogurty,… Pokud vařím, tak ryby, ale bez přílohy, brambory nechtějí. Pak mají rády těstoviny, ale to nedělám často, chtějí je suche. Jo a polivky, vývar mají rády, ale to mě prosí, ať jsou tam max nudle, hlavně žádný maso :mrgreen: no je to boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
22.5.16 22:26

Ještě mě napadlo, že mají rády vajíčka na tvrdo, jedna tedy jen bílek, druhá ho vezme na milost celé :lol: určitě je toho víc, časem bych si určitě ještě vzpomněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.16 23:06

@mirecekblbecek
Tak u nás ne. Tady když buchty, tak se dělají poctivě žádné pytlikove. Pracovní doba je od 6:30, ale jak je něco kynutého na jídelníčku dvě musí na 5h.aby se zadělalo na těsto. I kase je opravdová kaše žádný pohnusek instantni práškový.
Bohužel, ale každá jídelna je jina. Tohle vždy záleží na tom, jaká je vedoucí, ony sestavují jídelníčky a objednavaji zboží, kuchařky jsou jen ty co to uvaří, ale moc právo říct nemají.
Já se nekolikrat ozvala, že se mi nelíbí množství oleje, které se používá při vaření těstovin, ryze, aby se to pak neslepilo. No to jsem si moc dovolila na brigádníci tam :-D prý ubrat nejde.

@Samamama
Holka má taky často svaciny ve škole stejne dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140230
22.5.16 23:17
@mirecekblbecek píše:

moje máti byla řed. ve školce, říkala, že každý jídelníček musela schválit dětská dr. Neustále doporučovala na oběd smažený sýr, je to už xxx roků, nikomu to nebylo divné. Odmítali jen kvůli tomu, že sýr se potáhne jak šráky. 1× týdně bylo něco sladkého. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí