Svačinky dnešních předškoláků a prvňáčků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30628
22.5.16 12:39
@Malaga píše:
Jinak jsem si všimla, že na emimi to jede ve vlnách…teď frčí vlna přehnané korektnosti a nestarání se o druhé…takže ano, já jsem ten vyvrhel, co občas kouká v obchodu lidem do košíků a zajímá ho chování a projevy druhých ;)

Já ještě v březnu do těch vozíků koukat musela, když jsem byla pokladní. Ale jeli jsme v takovém tempu, že jsem stejně nestíhala sledovat, kdo co nakupuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
22.5.16 13:25

Dneska je snad špatně úplně všechno :nevim:. Nevím, proč by děti nemohly dostat na výlet ke svačině i sladkost. To jsme dostávali už i my a to je mi přes 30. Dcera mívá většinou obloženou bagetu (máslo, šunka, sýr, okurek nebo paprika) a k tomu něco sladkého co si vybere. Aby se někdo pohoršoval nad svačinami mých dětí, jen proto, že on má zrovna mrkvovou pomazánku :roll: :nevim: Byla jsem s dětmi v rámci školky a školy na výletě několikrát a extrémy typu pěti koblih nebo tří tatranek jsem neviděla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148283
22.5.16 13:48
@El-Brno píše:
Já třeba nepecu… Nesnáším plýtvání a nechápu, co dělá průměrná rodina s bábovkou… Holky miluji mufiny, ale upeč dva :mrgreen: tak je radši koupím… Jasně, každý ať si dává co chce, vždyť jsou to jejich děti. Samozřejmě kdyz vidím tlouštika, který se laduje kde čím, taky pozvednu obočí, tam už jde o zdraví, ale jinak mě je to celkem jedno…Příspěvek upraven 22.05.16 v 11:20

A ja třeba nechapu proč by průměrná rodina nemohla mít babovku.Nas pět ji normálně sní a co :nevim: Radsi si upeču doma než abych kupovala přeslazený buchty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.5.16 13:54

@Anna766 Já, když upeču bábovku, tak si jeden kousek vezme syn, malá si jen čichne a nechce. To samé se štrůdlem, jediné, co si dají, jsou kynuté koláče, ale ty neumím. Ale každý tak 2 kousky a hned po upečení, druhý den už ne.
Teď jsem dostala kousek dortu a jedla jsem ho jen já.
Celá bábovka se mi taky zdá moc, leda zamrazit a mít tak na čtyřikrát 8) ;)
Ale my jsme extrém, u nás se nejí ani ta kupovaná :mrgreen: Jediné sladké, co malá ze sladkého pečiva sní, je čokoládový donut. Tak ho občas dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148283
22.5.16 13:56

@laducha dobrý laduš, nejíte to, jasný :lol: ale nenapadlo by mě se nad tim nějak pohoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.5.16 13:58
@Anna766 píše:
@laducha dobrý laduš, nejíte to, jasný :lol: ale nenapadlo by mě se nad tim nějak pohoršovat.

Já se nepohoršuju :mrgreen: Aspoň mám výmluvu, proč nepéct 8)
Uzené se tu neohřeje a taky to není kdovíco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148283
22.5.16 14:04
@laducha píše:
Já se nepohoršuju :mrgreen: Aspoň mám výmluvu, proč nepéct 8)
Uzené se tu neohřeje a taky to není kdovíco :lol:

Ja jsem nemyslela tebe tyyyyy :mrgreen: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.5.16 14:04
@Anna766 píše:
Ja jsem nemyslela tebe tyyyyy :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Já vím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.5.16 15:09
@El-Brno píše:
@laducha já doma ani moc nevarim. Včera jsem udělala rizoto z jednoho sáčku rýže a ani se to na oběd nesnedlo :lol: doháníme to ovocem a zeleninou, třeba včera na svačinu padla půlka melounu :lol: a večer samotný sýr, jsk říkám, pečivo nechtějí, jen suchý rohlík v obchodě…

v kolika lidech jste nesnědli rizoto z 10 nebo 12,5 deka rýže? A když už jsme tedy u toho zdravého stravování, dala bych dětem spíš to rizoto než rohlík…
Ale s tou rýží mě to pobavilo… z jednoho pytlíku… ;) Kolik vás je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.5.16 15:11
@Anna766 píše:
A ja třeba nechapu proč by průměrná rodina nemohla mít babovku.Nas pět ji normálně sní a co :nevim: Radsi si upeču doma než abych kupovala přeslazený buchty.

tak tak… raději upeču bábovku nebo muffiny doma, než abych kupovala ty z obchodu… tak aspoň vím, co v tom je… a asi bych to raději zamrazila, kdyby se to nesnědlo… ale u nás to nehrozí, když náhodou něco zbude, tak to doneseme dědovi nebo si odnese syn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
22.5.16 15:17
@bony58 píše:
Včera jsme byli s skautským oddílem předškoláků a prvňáčků na výletě. Zarazilo mě, co maminky dávají dětem na svačinky, za nás to byl většinou řízek a jabko, pochopím, že se s tím nechce někdo smažit, ale nepochopím rodiče, co svému dítku nabalí pět kupovaných koblih, k tomu tři tatranky, nebo jiný chlapeček měl na svačinku pytlík gumových medvídků, čokoládu a oplatek, sice měl chleba, ale hádejte, co sní a co doveze domů? Vedoucí říkali, že sušenky, oplatky a jiné sladkosti si nosí děti běžně. A mezitím ti naši chudáci s mrkvovou pomazánkou a s jablkama!!! Přijde mi to fakt divné, to rodiče nemají rozum? Nebo se nechtějí s dětmi hádat a dají jim, co jim chutná? Nejsem žádná bio matka, kluci také mají sladkosti, ale, že bych jim to dávala běžně na svačinku…
Jsem divná nebo je tohle normální jídlo? U nás jsme sto let za opicema? :mrgreen: :D

na výlety dávám pečivo s něčím, mrkev, okurku, cherry rajčátka, jablko, hrozny nebo nějaké ovoce i sladkost k tomu… třeba sušenky, muffin, musli tyčinku a podobně… co mají ostatní děti, to nějak extra zmapované nemám, vím o jedněch, co nosí plátek sýra mezi dvěma toustovými chleby… jinak to nesleduji… a dcera ani nikdy nepřišla, že by chtěla něco jiného nebo že ostatní děti mívají třeba ty koblihy a ona chce taky… naše děti jedí to, na co jsou zvyklé a jsou zvyklé na všechno… takže to nějak neřeším…
Jo a já teda na výlety řízky nedostávala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.16 15:33

Prvnacka maji vylet za pár dní, skolkari ještě nevím.
Se školačkou jsem uz debatovala co by ted chtěla na výlet na svacinu na oběd. Mě zajímá i co by chtěla vlastně na to jídlo ne, že ji jen něco nachystam a to musíš sníst.
Tentokrat tam jedou busem, zpět půjdou asi 6km pěšky. Jdou vedle na vykopávky.
Už měli od začátku první třídy nekolik vyslapu nebo jezdili bruslit do města, do divadla jeli.
Většinou chtěla buď toust nebo měla mini kuřecí rizek v chlebu (nesmazim, ale pecu na crispu). Z ovoce si vybere většinou buď banan nebo nektarinku, blumu, hrozny a ze zeleniny buď papriku nebo kedlubnu chce nakrát.
I nějakou sladkost si může vybrat.
Od prarodičů má v peněžence pár drobných na zmrzlinu, kdyby se někde stavovali.
Zatím nebyl problém, vzycky si většinu snedla nebo cestou domů, když se vraceli, že to už zas vyhládlo.

Co mají druhé děti mě netrápí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.5.16 15:45

Tak ja jako vedouci skauta pozoruji jen ubytek rizku na svacinu, co se tyce sladkosti, tak za poslednich 20 let zadne rozdily nepozoruji. I my dostavali kdysi na svacu tatranku, jablko, rizek s chlebem/namazany chleba a pytlik bonbonu (aby se mohlo dite rozdelit s oastatnimi), pripadne hi-fi matky upekli neco sladkyho a lahev se stavou. Dneska uz ma rizek malo kdo, ale mnozi se toasty, jablka maji vetsi deti a dospeli, mensi mivaji ty ovocne kapsicky (moje male dite by se jablka taky nedotklo, ale kapsicky spraska klidne i 2-3). Vymenovani svacin taky probiha stale stejne…jako pozoruji rozdily v jinych vecech, ale ve svacinach zrovna nee. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.5.16 15:49
@laducha píše:
Dceři dávám na celodenní výlet kuřecí řízek mezi chleby, jablko, cherry rajčátka a salátovou okurku nebo kapii v krabičce a i nějakou tu sladkost. A litr čisté vody. Dala bych i tvrdý sýr, ale nejí ho :? Jinak řízky nedělám, jen před výletem a na Vánoce 8)
Ale dělám ve škole a vidím, co děti svačí…každý den koblihy, koláče nebo pizzu. Namazané pečivo, třeba s pomazánkou, jsem za 5 měsíců ještě neviděla. O zelenině a ovoci ani nemluvě. Prvňák a má 5 koblih 8o
Ale moje děti to nejsou :nevim:

5 koblih? To snad nesni ani dospělý aniž by se pozvracel.
Tak já teď 3/4 roku strávila ve skolce, na svaciny jsme jim chystali temer denně čerstvou pomazanku, hodně se střídají různé druhy pečiva, naše vedoucí chce, aby měli decka možnost ochutnat i různé druhy co by doma třeba v některých rodinách neochutnali.
Za toho 3/4 roku byly 2× koblihy, 2× jsem zazila ze jsme brzo rano pekly domaci pernik a 4× byl loupak suchy, jednou jsme na svacinu pekly z listového těsta pizzu. Ale všechny možné pomazánky a hlavne rybí pomazánka snad na 100 způsobu to bylo porad, když ne ráno tak aspoň odpoledne. A množstvi třeba ten koblik, když byl tak na jedno dítě vyšla půlka koblihu a pár půlek na tácku bylo na pridani.
A pečivo s tou pomazankou to se většinou krajic chleba rozkral na měsíčky a zas většinou co dítě to vycházel jeden měsíček +jsme mely chystat 6 ks na tácek navíc na přidání.
Je zajímavé, jak se ty školky a stravování liší.
Ale to vždycky záleží na vedouci, jak to vede.
Edit my máme skolkovou i školní kuchyň v jednom nemáme to zvlášť, takže vše se vaří, chystá společně pro oboje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
22.5.16 15:55

@Kelsey to jste na nich dost šetřili, krajíc na měsíčky 8o to známe, děti chodí většinou ze školky hladoví jako vlčáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí