Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@laducha já doma ani moc nevarim. Včera jsem udělala rizoto z jednoho sáčku rýže a ani se to na oběd nesnedlo
doháníme to ovocem a zeleninou, třeba včera na svačinu padla půlka melounu
a večer samotný sýr, jsk říkám, pečivo nechtějí, jen suchý rohlík v obchodě…
@Malaga píše:
Tak ono stačí chvíli koukat, co dávají lidé do vozíku v supermarketech…
To fakt v supermarketu delas? ![]()
@Halibar píše:
@mirecekblbecek záleží a záleží, každý olej má urrčitý bod, kdy se začne připalovat, teď přesně nevím, ale myslím, že olivový toho snese hodně, třeba ty klasické slunečnicové se začnou pálit už při nízké teplotě, my smažíme na olivovém a hlavně na nízké teplotě, ale smažíme tak 10× za rok a z toho 3× za Vánocetakže pokud chci dát sladkost synovi, může se utlouct po ovoci s javorovým sirupem, oříškama… a nemyslím si, že jsem snad sobecká, že mu nedávám sladkosti, toho bude mít dost ve škole a od babiček
a nebudu jim zakazovat, aby mu dali Margotku, nebo tak… úplně zdravě to asi nejde…
já smažím na sádle, oliváč nemám ráda, pro vůni. sádlo se přepaluje 180 a více, olej 160 a více, oliváč mám pocit 220,ale hádám.
@lucenka na medvídcích? http://tn.nova.cz/…vidcich.html
http://www.bio-life.cz/…dy-vice.html
Co je dobrého a zdravého ne medvídcích?
Furt se řeší kdo co kolem…
Myslím si, že pokud dítě má doma nebo celkově stravu vyváženou, tak nějaká sladkost na výletě ho fakt nezabije… Naopak pamatuji, jak jsme se vždycky těšili jako děcka na výlet, že si konečně pošmáknem
A u mě konkrétně teda, co bych dala za to, abych do nejstaršího kluka dostala něco sladkého - jako sušenky apod. Občas si dá pár koleček čoko věnečků a jinak nic, čokolády ani bonbony apod nejí, nechutná mu to… Ovoce za to baští na kila, takže u nás svačiny jsou u něj ok. Prostřední kluk má naopak sladké rád, takže jeho musím krotit, ale zase on sní cokoliv mu dám, takže má jídlo komplet vyvážené ze všech stran… Nejmenší kluk si zatím neporučí a vypadá taky jako všežravec, takže to bude předpokládám jako u prostředního kluka…
Na výletě si myslím, že děti vybijí energie až až, takže jim nějaký ten cukr navrch neublíží
![]()
A co se týká pití, tak mají čaj nebo vodu se šťávou, která tam je jen fakt pro efekt, že to sotva chytne barvu a jediné sladké pití je kakao a nebo mléko s medem, jinak nic…
Nebrala bych to tak plošně, že všechny děti jsou nacpávány sladkým, jen si toho asi člověk víc všimne než toho s tou mrkví ![]()
Příspěvek upraven 22.05.16 v 11:40
@laducha píše:
@El-Brno Taky nepeču, nikdo to tu nejí. Taky občas nějakou tu sladkost koupím. Peču tak dvakrát do roka, letos mám splněno
@El-Brno Tak já BOHUŽEL vařit musím, mám doma dva žravce. Dcera má oběd ve škole a doma si dá k večeři radši teplé jídlo než chleba s něčím, syn, dospělý, bohužel obědy nemá. To by byla pohoda, vařit třeba jen jednou týdně ![]()
@mirecekblbecek Sní tak 2, další den zase koblihy. Už mu to musí lézt krkem.
Další mívá zase každý den 3 rohlíky s paštikou. Taky nic moc. Neříkám někdy. Ale pořád? ![]()
Příspěvek upraven 22.05.16 v 11:42
@mirecekblbecek já práve něvím, můj otec, strejda a vůbec celá rodina z tátovy strany v tom fachu dělá už skoro 30 let, už v dětství jsem věděla věci, které se lidi dozvěděli z internetu až teď v poslední době, já to nemám z internetových článků, nýbrž z ověřených zdrojů (teď myslím třeba ty medvědy, očekávám, že se na mě shrne lavina výsměchu s řečmi typu „to bych mému dítěti nemohla dát ani vodu z kohoutku…“ atd), bohužel je to realita, v dnešní době se do obchodů dostanou věci, které jsou doslova škodlivé, lidi ani neví, že nejsou jen škodlivá éčka, ale i zdraví prospěšná
fuha, jsem se rozepsala, jdu zase od počítače, vařím a cítím, že už to bude hotové ![]()
@Halibar píše:
@mirecekblbecek já práve něvím, můj otec, strejda a vůbec celá rodina z tátovy strany v tom fachu dělá už skoro 30 let, už v dětství jsem věděla věci, které se lidi dozvěděli z internetu až teď v poslední době, já to nemám z internetových článků, nýbrž z ověřených zdrojů (teď myslím třeba ty medvědy, očekávám, že se na mě shrne lavina výsměchu s řečmi typu „to bych mému dítěti nemohla dát ani vodu z kohoutku…“ atd), bohužel je to realita, v dnešní době se do obchodů dostanou věci, které jsou doslova škodlivé, lidi ani neví, že nejsou jen škodlivá éčka, ale i zdraví prospěšnáfuha, jsem se rozepsala, jdu zase od počítače, vařím a cítím, že už to bude hotové
Stále jsi nenapsala, co je na těch medvedch, kromě cukru, tak hrozného
Syn ji bežně taky zdrave, ale nemám nejmenší problém mu na výletě dopřát sladkost. Občas i místo oběda (je mu 20 mesicu a třeba v restauraci na obědě je uplne roztekany - objednam mu většinou polévku a třeba rizoto, ale když se v tom jen poňoume, tak to neřeším a dam mu klidně venku presnidavku a keksiky). Jednou za čas z toho nedělám vedu a rozhodne to nemá vliv na jeho jídlo doma - tam ji to, co vždy a bez problému. Takže když vidím na výletě dite s koblihou, jak mužu vědět, ze to nemá nastaveno stejně?
@lucenka je to převlečená rakovina, stačí?
je to vyráběné ze zvířecích kůží ![]()
@lucenka pokud nekomu nestaci cukr, ktery zpusobuje rust rakovinnych bunek, zhorsuje funkci slinivky, nici mozkove bunky atd., pak uz nevim. Takovemu cloveku neni rady ani pomoci, protoze takovy clovek se ocividne nezajima, necte atd.
@lucenka píše:
Stále jsi nenapsala, co je na těch medvedch, kromě cukru, tak hrozného
ony ty medvědy, ta želatina je dělaná z kostní moučky zvířat. nebo jsem to slyšela, že byla a dnes? nevím, z agaru to není, to by bylo dost drahé.
Tak já dávám na svačinu normálně, chleba s máslem. Chleba s máslem a šukou, chleba se sýrem a k tomu rajče, nebo jinou zeleninu, nebo jogurt a rohlík,housku.Na výlet bych dala i třeba řízek s chlebem.Doma vařím jihočeskou klasiku a i peču. Sladkosti nekupuji. ![]()