Příliš důvěřivé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2775
6.1.21 13:23
@Anonymní píše:
@Svistice on troubovity není. Zastávám názor, že lhát se nemá. Ale tohle jsou prostě informace, kdy ta holka z něj úmyslně dělá deb…, aby byla zajímavá. Např. teď jsme řešili, že chce být rybář, což nejde, dokud nebude umět číst, ale ona měla rybářsky listek už ve 3 letech, protože četla. Nečetla. Nečte ani teď. Ona to zapomněla, protože už nechce a naučí se to zase ve škole.
Taky ví, že draci nejsou, ale ten kamarád byl v jižní Americe a tam našli poslední draky, ale už ho zabili, protože jim škodil.
A mohla bych pokračovat do nekonečna.

Hele, to chce klid, on z toho vyroste. Živě si ještě pamatuju na sebe, jak mě strašně štvalo, když mi máma vyvracela nějakou zaručenou informaci, co mi řekla kamarádka. Pokud ti to nenarušuje život - nechce po tobě řidičák, tak ho nech být. Vždyť o nic nejde. Nabídni svůj názor, ale řekla bych, že kamarádova informace o dracích je pro něj prostě lákavější a tu tvoji nechce slyšet. A na Ježíška jsem nevěřila snad nikdy, velmi brzo jsem prokoukla i Mikuláše atd.. Ale kamarádkám jsem prostě chtěla věřit. Nemyslím, že by to bylo něco patologického. U mě teda rozhodně ne, do společnosti jsem se zařadila snadno a bezproblémově a možná jsem důvěřivější, než bych měla být, ale on se člověk časem poučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.1.21 13:23
@Anonymní píše:
Tohle mi delala dcera taky a ted v jejich 26 letech cekame na diagnostiku Asperga.

Prosím Tě, k čemu jí to bude ještě teď v dospělosti diagnóza černé na bílém? Vyskofunkcní asperger má schopnost se kompenzovat tito lidé jsou úspěšní i v práci, protože do ní dají vše.
Navíc na spoustě pracovištích, kde dělají diagnostiku dospělých, chtějí i fotografie z dětství, svědectví někoho, kdo toho dotyčného znal a žil v jeho blízkosti.

Pokud je to moc osobní, samozřejmě nemusíš odpovídat
Ptám se, protože mě ta problematika zajímá. A nediagnostikovanych AS je v dospělé populaci hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
6.1.21 13:26

A proč vůbec ten odklad dostal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 13:29

@Pears206 tak v dospělosti si taky uvědomuji, že jsem jiná, někdy to člověk chce pro klid duše ať už rodiny, která se s tím potýkala celý život prostě vědět a je to určitá satisfakce. Papír nemusí hrát vůbec žádnou roli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.21 13:30

@safina teď mi právě vyčítá, že nemůže mít rybářský lístek a nenechá si vysvětlit, že to nejde.
Ten drak mi vadí nejméně.
Ale prostě nosí věci, které chce a nejde to.

• Citovat
  • Upravit
Altavista
6.1.21 13:42
@Anonymní píše:
@safina teď mi právě vyčítá, že nemůže mít rybářský lístek a nenechá si vysvětlit, že to nejde.
Ale prostě nosí věci, které chce a nejde to.

A co na to jít jinak? Chce lístek, fajn, ať se začne učit číst?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.21 13:47

@Pears206 ona je o něco starší, možná už chodí do první třídy.
Bydlí jinde, jezdí sem za babičkou.
Neustále mu tvrdí nějaké hamotiny - já můžu jíst jenom čokoládu, protože paní doktorka říkala, že pak budu chytrá. Já v noci nespím, to spí jenom ubožáci. Koupu se jen 2× měsíčně, abych neměla ošklivou kůži. Nečistím si zuby, protože mám samočistící bonbóny… :roll:

• Citovat
  • Upravit
30408
6.1.21 13:48
@Anonymní píše:
Ale prostě nosí věci, které chce a nejde to.

Je potřeba hlavně synovi vysvětlit, že lidi obecně hrozně rádi lžou a aby nevěřil všemu, co mu kdo navykládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 13:49
@Altavista píše:
A co na to jít jinak? Chce lístek, fajn, ať se začne učit číst?

Nebudu ho před školou učit číst. Navíc u nás do rybářského kroužku berou až druháky. Mají to tak postavené. Řešila jsem už se starším synem.
Hlavně to je vrcholek ledovce.

• Citovat
  • Upravit
15088
6.1.21 13:52
@Anonymní píše:
Nebudu ho před školou učit číst. Navíc u nás do rybářského kroužku berou až druháky. Mají to tak postavené. Řešila jsem už se starším synem.
Hlavně to je vrcholek ledovce.

Máte rybářský kroužek fajn, tak tam dojdi a popros vedoucího at mu vysvětlí, že ho za dva roky rádi přivítají a že už se na něj těší. Potom, že získá rybářský lístek. Cizímu uvěří. A pak mu řekni, vidíš nemluvil tvůj kamarád pravdu a tak je to i stím drakem, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
6.1.21 13:56

Jako můžu ti poradit věci a reakce na ty konkrétní věci, co tu píšeš. Ale to asi nevyřeší příčinu, což je to, o co ti jde. Člověk má tendenci prostě říct, že každý jednotlivý příklad řešit na srážku s realitou.
Na druhou stranu, někdu tu zmínil aspergera a třeba kdyby šlo o tohle, tak jsou nějaké mechanismy, jak to řešit a nerada bych uškodila.
Jak tu někdo zmínil, dětinštější jsou někdy děti, za které rodiče vše řeší a moc je ochraňují. Znám matku, jejíž 12-leté dítě věří na Ježíška a jí to přijde v pořádku. Ale nechci to z ničeho obviňovat, nemusí to být tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 13:57

@boball kroužek je jen na jaře. Loni nebyl a pokud bude letos, tak se otevře v dubnu.
Na to mi syn řekne, že v Praze by mohl v 5 letech.
My teď řešili i ty zuby. Prostě Jana řekla, že má bonbóny. Řešili jsme i se zubařkou. A výsledek? Janička má lepší zubařku.

• Citovat
  • Upravit
30408
6.1.21 14:00
@Anonymní píše:
@boball kroužek je jen na jaře. Loni nebyl a pokud bude letos, tak se otevře v dubnu.
Na to mi syn řekne, že v Praze by mohl v 5 letech.
My teď řešili i ty zuby. Prostě Jana řekla, že má bonbóny. Řešili jsme i se zubařkou. A výsledek? Janička má lepší zubařku.

Se zubařkou jste řešili co - jestli nemá ty bonbony? Podle mě se v tom strašně nimráte a diskutujete o věcech, které k diskuzi nejsou. To děti extrémně baví, když jim na tohle dospělí skáčou. Velmi dobře vědí, že je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
6.1.21 14:00

No a proč tedy ten odklad? A co tedy ten dětský psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.21 14:02

@Sany80s on s realitou problém nema. U nás se řeší vše - smrt, početí, porod… Když chce vědět, proč čistit zuby, tak mu to vysvětlíme i s obrázky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová