Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Galitea vůbec si školkové peripetie nepamatuji
asi bylo pár okamžiku, že jsem něčemu blbě bezhlavě věřila, nicméně v 6letech, kde se teď nachází syn zakladatelky jsem už seděla ve škole a pokud se takový nějaký lhář našel, tak tam se obyčejne zjistil časem problém v rodině. Rozvod, alkoholismus, násilí. K nám dětem se to obyčejne nějak dostalo. Oni nám chtěli chování spolužáků asi vysvětlit. Nicméně z nich udělali totální out z kolektivu.
@Trojlístek píše:
@Galitea vůbec si školkové peripetie nepamatujiasi bylo pár okamžiku, že jsem něčemu blbě bezhlavě věřila, nicméně v 6letech, kde se teď nachází syn zakladatelky jsem už seděla ve škole a pokud se takový nějaký lhář našel, tak tam se obyčejne zjistil časem problém v rodině. Rozvod, alkoholismus, násilí. K nám dětem se to obyčejne nějak dostalo. Oni nám chtěli chování spolužáků asi vysvětlit. Nicméně z nich udělali totální out z kolektivu.
Je pravda, ze u tech, co pamatuju, ze ve skolce nebo v prvni tride lhaly, nebylo neco v poradku. V jednom to byla holcicka, ktera nosila velmi silne bryle a mela hodne tendenci se “branit”, aniz by nekdo utocil. U dalsi to bylo nasili v rodine, myslim si, ze mozna sama verila trochu svym lzim a ze utikala do sveho sveta. Kdo vi ![]()
@Galitea jenže ty sis ty příběhy nechala vysvětlit a mamince jsi věřila. Kluk matku jako objekt pravdy nepreferuje. Mně taky kluk z prvního patra namluvil, že v suterénu domu je medvěd. Bála jsem se, řekla mamce, ta mi vše vysvětlila a bylo po strachu. V tom je ten rozdíl. Jemu lze asi namluvit cokoli od kohokoliv a on tomu cokoliv i po vysvětlení matky prostě věří, i když je to nebetyčná blbost.
@Trojlístek píše:
@Galitea jenže ty sis ty příběhy nechala vysvětlit a mamince jsi věřila. Kluk matku jako objekt pravdy nepreferuje. Mně taky kluk z prvního patra namluvil, že v suterénu domu je medvěd. Bála jsem se, řekla mamce, ta mi vše vysvětlila a bylo po strachu. V tom je ten rozdíl. Jemu lze asi namluvit cokoli od kohokoliv a on tomu cokoliv i po vysvětlení matky prostě věří, i když je to nebetyčná blbost.
To musi byt silene. Tak fakta a fakta. A nebat se rict, ze dite, ktere mu to reklo je ulhane. Nekde jsem tu zahledla, ze zakladatelka jen rekla “no a u nas mame zubni pastu”, je potreba zduraznit jasne, co je lez. Jinak bych, kdyby si trvalo na svem a uz by s nim neslo hnout, rekla “tak bud za hloupeho, kdyz chces”. Ony ty deti za hloupe byt vetsinou nechteji. Mozna, pokud by byla moznost, promluvila bych i s maminkou te holcicky. Ale taky to muze byt stret s blbcem ![]()
@Galitea třeba ten kluk. To byl borec. I příjmení si pamatuji. On nikomu nedal v baráku pokoj. Šikanoval, lhal, ubližoval. A důvod později zjištěný? Otec násilník a alkoholik, matka podřízená. Jenže on bydlel úplně dole, nešlo kolem něj nejít, ten už čekal co komu vyvede. Řešení s rodiči? Na 0, srážka s ultra blbcem. Zakladatelka určitě může tvůj návrh zkusit.
@Trojlístek píše:
@Galitea třeba ten kluk. To byl borec. I příjmení si pamatuji. On nikomu nedal v baráku pokoj. Šikanoval, lhal, ubližoval. A důvod později zjištěný? Otec násilník a alkoholik, matka podřízená. Jenže on bydlel úplně dole, nešlo kolem něj nejít, ten už čekal co komu vyvede. Řešení s rodiči? Na 0, srážka s ultra blbcem. Zakladatelka určitě může tvůj návrh zkusit.
Prave se desim, aby to nebyla nejaka blbka co rekne “Tak ji ten vas maly trouba nema verit, to neni muj problem.”
Tezko rict…
@Galitea píše:
Prave se desim, aby to nebyla nejaka blbka co rekne “Tak ji ten vas maly trouba nema verit, to neni muj problem.”Tezko rict…
A neměla by pravdu? My jsme si ve třetí třídě bájili o potápění za perlami a trezorech perel (spolužačka), já jsem zase na to konto vymyslela že jsme procházely půdu na chalupě a byla tam truhlička s pokladem
Kdyby si na nás šla nějaká spolužačka stěžovat, naši si zaklepou na čelo.
@Altavista píše:
A neměla by pravdu? My jsme si ve třetí třídě bájili o potápění za perlami a trezorech perel (spolužačka), já jsem zase na to konto vymyslela že jsme procházely půdu na chalupě a byla tam truhlička s poklademKdyby si na nás šla nějaká spolužačka stěžovat, naši si zaklepou na čelo.
Jako jasne, ale mozna pokud uz by to bylo takto, ze je zakladatelka fakt zoufala, tak bych ji poprosila, aby zkusila male domluvit at nesiri nesmysly. Ale samozrejme, svym zpusobem by pravdu mela ![]()
@Galitea píše:
Jako jasne, ale mozna pokud uz by to bylo takto, ze je zakladatelka fakt zoufala, tak bych ji poprosila, aby zkusila male domluvit at nesiri nesmysly. Ale samozrejme, svym zpusobem by pravdu mela
Ano, poprosit je možná cesta. Někdo tu předtím psal, čapnout holku, vzít k nim a tam zpucovat, že kecá. To by mě jako rodiče pěkně naštvalo.
Všechno jsem nečetla, ale v tomhle věku mi to přijde úplně normální. Jak to bajeni, tak ta důvěra. Jednou jsme šli celá rodina na nějakou skolkovou akci a synovo spolužačka začala volat : „Ja to věděla, já to věděla, že tvoje sestra nemůže byt veverka“ (okousala nám doma stolek, tak jsme říkali, že máme veverku a malej to úspěšně tvrdil ve škole jako fakt) Hlavně chápou v tomto věku všechno úplně doslova. V pohádce bylo „Honzík měl srdce na pravém místě“ a malej z toho vydedukoval, že má srdce vpravo, protože je hodný.
@páájaa2 píše:
No tak to by mohla nějaká matka zkusit, takhle vychovat moje dítě. Děti si prostě rádi vymýšlí, to je budeš jako všechny odchytávat, tahat domů a vyhrožovat??![]()
Kdyby jsi měla doma takhle prolhaného smrada, tak by ses měla spíš zamyslet nad ní a nad sebou, zda není chyba na vašem příjmači a ne ještě vyhrožovat tomu, kdo tě na to upozornil. Jinak já osobně nebudu odchytávat nikoho, protože jsem odmalička děti učila at nikomu na špek neskákají. Ten nejmladší dneska deset let, když přišel s nějakou kravinou tak se ptal, mami, je to možné co říkal například Vojta? Ale každé dítě je jiné a pokud by bylo takové jako zakladatelky, ano řešila bych to.